FOTBAL  »  Superliga  »  CONTROVERSĂ

EXCLUSIV Nicușor Dan, prima reacție după atacurile și jignirile lui Gigi Becali: „E dreptul la opinie. Relația cu clubul este corectă”

Articol de , - Publicat marti, 08 august 2023 14:30 / Actualizat marti, 08 august 2023 16:22

Formațiile Guns N'Roses și Depeche Mode au blocat Arena Națională, iar FCSB a fost nevoită să joace pe Arcul de Triumf sau pe Ghencea meciurile din campionatul intern sau din cupele europene. Decizia autorităților de a închiria stadionul pentru alte evenimente în afară de fotbal l-a scos din minți pe Gigi Becali, care l-a atacat pe primarul general, Nicușor Dan.

Zilele trecute, Gigi Becali a vorbit despre faptul că Arena Națională e ocupată până pe 15 august, pentru că acolo au avut loc mai multe concerte, dar și un alt festival. În timpul declarațiilor acesta a avut derapaj la adresa lui Nicușor Dan

Dacă ăla e tralalache și bagă concerte pe Arena Națională cât sunt meciuri... Nu există așa ceva în Europa. Apoi nu mai poți să joci fotbal. Că lui tralalache îi plac concertele. Vai de capul lui, săracul, trebuie să ne rugăm pentru el. Și noi suntem nebuni. Dacă îi vezi fața, de ce îl mai votezi?! Are păr de tralalache, de ce îl mai votezi? Și noi suntem tralalache, că îl votăm
Gigi Becali, patron FCSB

Nicușor Dan îi răspunde lui Gigi Becali

Într-un interviu în exclusivitate acordat pentru Gazeta Sporturilor, Nicușor Dan îi dă o replică elegantă patronului FCSB și detaliază de ce municipalitatea găzduiește și alte evenimente pe cel mai mare stadion al țării.

„Sunt atât de multe lucruri de făcut în orașul ăsta... Mai aud și eu câteva, dar nu mi-am dat seama că sunt săptămânale (n.r. jignirile la adresa sa). E dreptul la opinie! 

Dincolo de aceste declarații, relația noastră cu FCSB a fost una corectă. Din momentul în care am reglat cu datoriile și am agreat să se plătească înainte, relația este una foarte corectă cu clubul”, a declarat Nicușor Dan pentru GSP.RO.

Aproape 100.000 de spectatori au fost pe Arena Națională la concertele Guns N'Roses și Depeche Mode, iar primarul spune că „am fost impresionat pentru că bucureștenii așteaptă tipul acesta de concerte. La anul o să avem mai multe. O să avem cu siguranță Coldplay”.

„E complicat ca Arena Națională să producă!”

Apoi a explicat de ce pe Arenă avem și alte evenimente decât fotbal. „Stadionul e făcut din bugetul local, iar bugetul local e plătit de oameni cu taxe și impozite. Oameni care iubesc fotbalul și oameni care iubesc concertele. Trebuie să-i mulțumim pe toți. E complicat ca Arena Națională să producă!”, a spus acesta.

+19 FOTO

„Un stadion este o construcție, iar o construcție are nevoie de întreținere. Un stadion are instalații, care au nevoie de lucrări de întreținere. Este complicat și d-asta e important să avem evenimente. Gazonul necesită lucrări zilnice, cu instalații de aer și de lumină. De aceea Arena nu e rentabilă și e nevoie de cât mai multe evenimente ca s-o rentabilizăm”.

Am ajuns că avem de la încasări de un milion, un milion și jumătate pe an, la încasări de cinci, șase milioane de lei, pe an. Există tarife și suntem deschiși să folosim Arena Națională cât mai mult, pentru că e păcat de ea.  E o investiție serioasă făcută acum 12 ani
Nicușor Dan, primar general București

Actori celebri vin la „East European Comic Con”

În perioada 1-3 septembrie, pe Arena Națională va avea loc Festivalul „East European Comic Con”. Conform organizatorilor vorbim despre „cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionaţilor de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video şi nu numai”.

Nicușor Dan, prima reacție după atacurile și jignirile lui Gigi Becali: „E dreptul la opinie. Relația cu clubul este corectă”
FOTO East European Comic Con

Iar „vizitatorii își pot întâlni actorii preferați, vor putea participa la o competiție regională de gaming și vor putea testa cele mai noi jocuri în zona special amenajată”. De la „East European Comic Con” nu vor lipsi nume celebre din industria cinematografică.

Actrița suedeză MyAnna Buring din „The Witcher”, actorul Tom Wlaschiha din „Stranger Things” sau Alfred Enoch din „Harry Potter” se vor afla la București.

Au fost 40.000 de fani la Guns N'Roses

Celebra trupă Guns N'Roses a concertat pe 16 iunie în fața a 40.000 de fani pe Arena Națională din București. Conform celor de la Adevărul, trupa s-a reunit pentru prima oară după 30 de ani în formula clasică cu Axl Rose, Slash și Duff McKagan.

Alături de cei trei membri legendari din componența inițială, din formula actuală a trupei fac parte Dizzy Reed (care cântă cu Guns N'Roses din 1990), Richard Fortus (2002), Frank Ferrer (2006) si Melissa Reese (2016).

Și 45.000 la Depeche Mode

La zece zile distanță pe Arena Națională a cântat Depeche Mode. Pentru a patra oară în România, la zece ani de la ultimul lor show de la București. 

Nicușor Dan, prima reacție după atacurile și jignirile lui Gigi Becali: „E dreptul la opinie. Relația cu clubul este corectă”
Foto EMAGIC

Și la acest show au asistat peste 45.000 de oameni, care n-au plecat acasă nici în momentul în care ploaia torențială a căzut peste București. Dave Gahan şi Martin Gore au făcut show pe cel mai mare stadion din România.

În 2024, Coldplay pe Arena Națională

Trupa Coldplay va susţine pe Arena Naţională două concerte, pe 12 și 13 iunie 2024, ambele fiind sold-out. Conform organizatorilor în România vorbim de „cea mai rapidă epuizare a biletelor”. Turneul „Music of the spheres world tour” al formației Coldplay va debuta la Atena, capitala Greciei, pe 8 iunie 2024. 

Se va încheia pe 30 august 2024, la Dublin, în Irlanda. Trupa Coldplay este formată din Chris Martin (voce), Jon Buckland (chitară), Guy Berryman (bas) şi Will Champion (tobe).

Citește și:

Nicușor Dan, detalii de ultimă oră despre o nouă sală polivalentă în București: „La meciurile de fotbal tot cartierul este blocat”
INVESTIȚII
Nicușor Dan, detalii de ultimă oră despre o nouă sală polivalentă în București: „La meciurile de fotbal tot cartierul este blocat”
FCSB a anunțat prețurile biletelor pentru meciul cu Nordsjaelland, din Ghencea » Când începe vânzarea tichetelor
FCSB - NORDSJAELLAND
FCSB a anunțat prețurile biletelor pentru meciul cu Nordsjaelland, din Ghencea » Când începe vânzarea tichetelor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (59)
mafa
mafa  •  09 August 2023, 20:19
Postat de Viggobella pe 08 August 2023, 23:49

Organizatorul e o firmă privată, tu dădeai în primărie și în Nicușor. Ce legătură are economia organizatorului cu subiectul? Sau am înțeles eu greșit? Nu cred, las-o așa, te-ai murdărit de frustrare, șterge-te și-ți trece.

De frustrare iti trece de prostie mai greu...bella.

alexiosas
alexiosas  •  09 August 2023, 11:15
Postat de GeorgePhoenix59 pe 08 August 2023, 20:26

Dar tu ce esti? Daltonist?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

m3lku
m3lku  •  09 August 2023, 10:31
Postat de GeorgePhoenix59 pe 08 August 2023, 20:24

Nu mai abera ! Aici Nicusor nu are dreptate ,caci stadioanele sunt pentru fotbal dar am mare respect pentru el ,nu se poate compara cu mafiotii de la PSD !

Fanul FCSB-ist în cazul stadionului Ghencea: statul trebuie să facă bani din exploatarea stadioanelor, e ilegal și imoral să piardă bani ținând stadionul nefolosit prin neînchirierea lui. Fanul FCSB-ist în cazul stadionului Național: statul trebuie să piardă banii din concerte și să închirieze stadionul doar pentru fotbal!

Vezi toate comentariile (59)
Comentează