FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

Investigație Libertatea » Noi dezvăluiri despre neregulile de la stadionul din Târgoviște: „Au înnebunit când le-am zis că trebuie demolat tot”

Nu se cunoaște data la care stadionul din Târgoviște va fi în cele din urmă gata. Sursă foto: Vlad Chirea (Libertatea)
Nu se cunoaște data la care stadionul din Târgoviște va fi în cele din urmă gata. Sursă foto: Vlad Chirea (Libertatea)

Articol de GSP - Publicat marti, 05 mai 2020 08:25

Libertatea continuă dezvăluirile despre reconstrucția stadionului din Târgoviște, unde ies la iveală alte detalii despre neregulile autorităților locale.

de Alina Manolache (Libertatea)

După ce  expertiza tehnică a fost falsificată, iar demolările s-au oprit brusc, când pe teren s-a descoperit cu totul altceva decât în documentul tehnic, problemele se țin lanț la Târgoviște. 

Libertatea a pus mâna pe o înregistrare în care unul dintre cei care au lucrat la obiectiv este filmat când povestește toate dedesubturile acestei afaceri.

Potrivit sursei citate, fostul angajat care a făcut dezvăluiri consideră că primarul Daniel Cristian Stan, de la PSD, și viceprimarul Cătălin Rădulescu ar fi refuzat soluția de a demola totul și de a reface stadionul de la zero. Costa prea mult și nu era gata repede.

„Au înnebunit când le-am spus că trebuie demolat tot”

„Studiind documentele, le-am zis: «Băi, trebuie demolat tot!”. Și-au înnebunit în momentul în care le-am spus să îl demoleze. Am venit cu un concept nou, să facă copy-paste ce era acum, demolat și făcut altul. Și mi-au zis: «Pe la cât se duce?». Și eu le-am dat, estimativ doar, pentru construcția nouă, pe structură metalică ușoară, cu ce voiau ei, undeva pe la 12-14 milioane de euro” - Dezvăluirea unui angajat

Investigația a început în ianuarie

În luna ianuarie, Libertatea a publicat o investigație prin care arăta cum statul plătește construcții ridicate pe expertize falsificate, primul exemplu fiind stadionul din Târgoviște, aflat la stadiu de fundație

Planul de reabilitare a stadionului, 7 milioane de euro, a început în 2018, dar s-a împotmolit din start la expertiza tehnică.

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Două cluburi din play-off au probleme după anunțul lui Iohannis: doi jucători nu pot fi „repatriați”, altul intră în izolare

Coronavirus creat în laborator? Reputatul Anthony Fauci, despre teoria lui Donald Trump privind COVID-19: „Acolo a evoluat”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
lukdan
lukdan  •  17 Mai 2020, 00:26
Postat de Christian Ciuca pe 05 Mai 2020, 09:49

primaru Stan a inteles ca nu poti juca prin vecini Liga 1, cel mai viabil proiect e deci reabilitarea vechiului Eugen Popescu, va fi un stadion frumos insa ciudat, fara peluze, asta e de neconceput, trebuiesc peluze, sa arate macar ca un adevarat stadion, chiar si asa nu vei atinge cifrele alea de zeci de milioane de euro, trebuiesc accelerate lucrarile, au zis ca vara asta va fi gata, Doamne-ajuta sa-i puna peluze.

A inteles pe draq... Asta este pe post de martor in Tgv... daca se vroia stadion era gata pana acum dar asa se intampla cand Stan este prieten cu jula si pesedist.

lukdan
lukdan  •  17 Mai 2020, 00:22
Postat de 22cea pe 05 Mai 2020, 16:05

Parca ala din Ploiesti costase unde la 14-16 milioane .

A costat 17 milioane... dar acolo in 2 ani a fost gata intreg stadionul! La asta nici peluza care s-a inceput nu o sa fie gata inainte de 2025.

22cea
22cea  •  05 Mai 2020, 16:05

Parca ala din Ploiesti costase unde la 14-16 milioane .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează