FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Noul căpitan al CSU Craiova, primele sarcini pentru coechipierii săi: ”Să dăm gol când avem ocazii!”

Băluță e craiovean, a crescut la Școala
Băluță e craiovean, a crescut la Școala "Gică Popescu", apoi a trecut la Chindia, iar CS U l-a adus de la Viitorul lui Hagi, în vara lui 2014

Articol de - Publicat duminica, 09 aprilie 2017 00:00

Noul căpitan al Băniei, Alex Băluță, a trasat sarcini de lucru pentru el și coechipierii săi înaintea partidei cu echipa ce n-a mai cunoscut gustul înfrângerii cu craiovenii din 2002 încoace.

Alex Băluță, 23 de ani, a devenit noul căpitan al Științei. Beneficiind de absența lui Andrei Ivan la meciul cu Viitorul (1-0), vârful fiind suspendat, craioveanul a primit banderola, iar antrenorul Gigi Mulțescu a precizat că așa va rămâne până la noi ordine.

Mijlocașul ofensiv speră să continue perioada fastă, iar după prima victorie din play-off, care a schimbat liderul în Liga 1, să urmeze primul succes al craiovenilor în dauna FCSB - ar fi primul după 15 ani! -, iar alb-albaștrii să reintre în lupta pentru campionat.

"N-avem timp să ne bucurăm de victoria cu Viitorul, dar avem moral bun pentru meciul cu Steaua. Trebuie să fim mai concentrați în fața porții, să marcăm atunci când avem ocazii. Am respectat sarcinile la meciul precedent, asta trebuie să facem și cu Steaua dacă vrem să învingem.

Am avut meciuri foarte bune cu Steaua, dar n-a fost să fie. Am fost și dezavantajați de arbitraj. Acum, e momentul să vorbim puțin și să arătăm în teren că putem să învingem. Trebuie să fim organizați și să-i batem, din toate punctele de vedere", a comentat mijlocașul.

Băluță speră să semneze o victorie ce poate deveni istorică în dauna rivalei din Capitală: "Ar fi o mare bucurie să învingem. Nu mă consider un marcator, dar cu atât mai bine dacă înscriu. Ar fi fantastic, poate cel mai important gol dacă e al victoriei! Sper să facem un meci mare, să nu ne mai jucăm cu ocaziile și să dăm gol atunci când vom avea ocazia".

5 eșecuri în 6 meciuri

De la revenirea Craiovei în prima divizie, CS U și FCSB s-au întâlnit de 6 ori, iar bucureștenii s-au impus de 5 ori! O singură partidă s-a încheiat la egalitate, acum doi ani, pe stadionul Extensiv, o remiză albă. FCSB a câștigat ambele meciuri din sezonul regulat cu același scor, 2-1, după ce și anul trecut a făcut-o în ambele partide, 2-1 în Bănie și 2-0 pe Național Arena.

Doar granzii la Severin

Craiovenii vor să umple diseară arena din Turnu Severin, care are o capacitate de 20.000 de locuri. Tichetele costă între 10 și 50 de lei. Astăzi, în orașul de la Dunăre, biletele se vând cu începere de la ora 12:00 până la startul partidei. Și din Craiova se pot cumpăra, de la casele de bilete de la stadionul Extensiv, cu începere de la ora 10:00. Oltenii susțin că s-au vândut deja 10.000 de bilete!

Conducerea clubului a programat să se joace aici meciul cu FCSB, tot aici se va disputa și returul din play-off cu Dinamo, dar intenționează să mute la Pitești partidele cu Astra, cu Viitorul și pe cea din semifinalele Cupei României. Oltenii cred că la Severin ar avea de înfruntat mai puțini suporteri ai celor două granzi din Capitală.

Nuno Rocha rămâne în exil

Ultimul rămas dintre cei patru fotbaliști retrogradați pe termen nelimitat la formația secundă, Nuno Rocha stă pe mai departe la echipa din liga a treia, întrucât nu vrea să mai continue din vară la gruparea din Bănie.

Acka, Madson și Kay s-au despărțit de CS U, Rocha ar fi avut posibilitatea să-și pună iscălitura pe un nou contract cu Știința, doar că africanul nu vrea, a refuzat din start, dorind să plece de la alb-albaștri.

În aceste condiții, indiferent de consecințele din play-off, internaționalul din Insulele Capului Verde va rămâne în exil până la finele înțelegerii.

"Este o onoare să port banderola. A fost o premieră să o port la echipa de seniori, dar îmi dă încredere. Le-am zis băieților că trebuie să fim uniți, că avem o șansă uriașă cu Steaua și ar fi păcat să nu profităm de ea"
Alex Băluță, mijlocaș CS U Craiova

"Suporteri ai Științei, vă așteptăm duminică la meci, cât mai mulți, ca să învingem! O să facem absolut tot ce depinde de noi să vă oferim o mare victorie"
Alex Băluță, mijlocaș CS U Craiova

4goluri și 4 pase decisive a reușit Băluță în actuala ediție în 29 de meciuri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
857940450909467
Roman Laurentiu  •  09 Aprilie 2017, 15:21

si marmota impacheta ciocolata in staniol, pardon am uitat si pe cei 20.000 de mii de fani fcsb care isi vor incuraja echipa la Severin! Da , sigur vor marca toti!

daniel_stiintacraiova
daniel_stiintacraiova  •  09 Aprilie 2017, 11:43
Postat de valentinn10 pe 09 Aprilie 2017, 11:39

CSU- STEAUA 1 - 3 , De , Amorim , Tanase ,Tamas.

Cu Steaua poti sa te duci de sarbatori in rest ti-a ramas mersul cu *** pardon FCSB

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentinn10
valentinn10  •  09 Aprilie 2017, 11:39

CSU- STEAUA 1 - 3 , De , Amorim , Tanase ,Tamas.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează