FOTBAL  »  Superliga  »  RĂSPUNS

Eduard Novak, întrebat în conferință: „De ce FCSB și Rapid au interzis pe Arcul de Triumf?”

Arcul de Triumf
Arcul de Triumf

Articol de GSP - Publicat marti, 02 noiembrie 2021 16:27 / Actualizat marti, 02 noiembrie 2021 16:48

Cu Arena Națională îndisponibilă în perioada recentă din cauza unui turneu de Dota 2, FCSB și Rapid au fost obligate să-și desfășoare meciurile de pe teren propriu în afara Bucureștiului, după ce ambele echipe nu au primit acordul să joace pe stadionul Arcul de Triumf.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a comentat problemele legate de închirierea stadionului de către echipele de fotbal, acesta susținând că încă sunt documente care trebuie puse la punct.

„În momentul actual, stadionul este dat în administrarea Federației de Rugby, pentru că avea niște meciuri stabilite și le-am dat în folosință gratuită pentru luna aceasta (n.r. noiembrie). Tehnic vorbind și legal trebuie să facem un Centru Național Sport și mai sunt una sau două semnături de luat. 

După, se poate da drumul tuturor activităților. Să avem Guvern... Toate stadioanele au fost făcute pentru sport. Această criză politică are și efecte asupra sportului”, a declarat Eduard Novak într-o conferință de presă.

Rapid și FCSB nu, CFR da

Chiar dacă cele două formații bucureștene au primit refuz din partea MTS pentru a putea închiria stadionul,  acest lucru nu este valabil pentru toată lumea din Liga 1.

Conform surselor GSP, CFR a avut în vară acceptul de a intra pe acest stadion, pentru a efectua o ședință de antrenament. Clujenii se aflau în Capitală, înaintea unei deplasări în cupele europene și au dorit să beneficieze de un teren cu o suprafață de joc foarte bună, iar acest lucru s-a bifat grație stadionului aflat în apropierea Casei Presei Libere. 

Aceleași surse susțin că totul a fost posibil grație relațiilor politice la cel mai înalt nivel pe care le au cei care conduc, efectiv sau din umbră, clubul CFR! Nu doar pentru CFR a fost posibilă închirierea arenei, ci și pentru alte 6 echipe. 

Două au fost de fotbal, naționalele Ucrainei și Franței, care au avut ședințe de pregătire acolo pe parcursul lunii iunie, când și Bucureștiul a găzduit jocuri la Campionatul European.

Citește alte știri din Liga 1:

Ministrul Novak, derogare pentru islandezi la meciul cu România: „Am rezolvat în ultima secundă. Puteam pierde la «masa verde»”

Ce se poate ascunde în spatele poziției pro-FCSB a LPF-ului » Legăturile șefilor Ligii cu echipa lui Becali

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
amicu
amicu  •  02 Noiembrie 2021, 21:06
Postat de carol_k pe 02 Noiembrie 2021, 18:05

Cand vor avea echipa de Rugby(posibil ca Rapid deja sa aiba) pot face cerere, fiind stadion de Rugby de ceva timp, 107 ani (!!!), nu cred ca cineva ar avea motive sa-i respinga in caz ca agenda competitionala le permite.

Vorbești prostii ca sa te afli in treabă. Pe Ghencea de ce s-a jucat meci de rugby și nu s-a jucat pe arcul de triumf??? Stadioanele făcute din bani publici trebuie sa ofere prioritate echipelor sau federațiilor pentru care au fost făcute, dar NU EXCLUSIVITATE. Sunt făcute de Compania Națională de Investiții, nu din banii ministerelor sau a federațiilor. Așa că, toată lumea ar trebui sa aibă acces în limita suportabilității gazonului.

titiduru22
titiduru22  •  02 Noiembrie 2021, 19:38
Postat de carol_k pe 02 Noiembrie 2021, 18:05

Cand vor avea echipa de Rugby(posibil ca Rapid deja sa aiba) pot face cerere, fiind stadion de Rugby de ceva timp, 107 ani (!!!), nu cred ca cineva ar avea motive sa-i respinga in caz ca agenda competitionala le permite.

Si arena nationala e stadion de fotbal si totusi gazduieste tot felul de concerte si cumetrii .

xclx.
xclx.  •  02 Noiembrie 2021, 19:16

Cum adica Federatia de Rugby primeste stadionu gratis? Ca si orice alta Federatie sportiva din tara asta sunt entitate privata...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează