FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

Ce se poate ascunde în spatele poziției pro-FCSB a LPF-ului » Legăturile șefilor Ligii cu echipa lui Becali

Gino Iorgulescu și Justin Ștefan, apropiați de FCSB
Gino Iorgulescu și Justin Ștefan, apropiați de FCSB

Articol de , - Publicat marti, 02 noiembrie 2021 14:59 / Actualizat marti, 02 noiembrie 2021 16:03

Liga Profesionistă de Fotbal șochează cluburile pe care le are ca asociați, dar și lumea fotbalului, dorind să schimbe o regulă care ar putea s-o pună în pericol pe FCSB.

În acest moment, FCSB riscă să piardă la „masa verde” meciul cu Farul, dacă partida nu se va juca, astfel că dacă schimbarea va fi adoptată, echipa roș-albastră scapă de emoții.

Gino Iorgulescu și Justin Ștefan, apropiați de FCSB

Primii doi șefi din fruntea LPF sunt persoane cu puternice conexiuni spre clubul patronat de Gigi Becali. 

În primul rând, secretarul general al Ligii, Justin Ștefan, e finul lui Valeriu Argăseală și, în plus, între 2011 și 2013, și-a început cariera în zona de management la FCSB, unde a devenit membru în Consiliul de Administrație. Practic, el a lucrat vreme de mai bine de 2 ani pentru FCSB. 

Apoi, Gino Iorgulescu a avut în Gigi Becali un aliat extrem de puternic atunci când l-a detronat pe Dumitru Dragomir din fruntea Ligii, în toamna lui 2013. Pe relația intermediată de Cosmin Olăroiu, Gigi Becali a dat ordin ca votul FCSB-ului să fie pro Gino, ceea ce s-a și petrecut. 

„Decât să fi câștigat cu votul lui Becali, mai bine muream. M-au trădat fix curvele pe care le-am ajutat” a fost reacția de la vremea respectivă a lui Dumitru Dragomir. 

Pe de o parte, sunt prea bătrân ca să mai fiu surprins de ceva în fotbalul românesc. Pe de altă parte, ca să mă refer la speța de față, e inadmisibil ca LPF să facă un demers atât de important, pentru schimbarea unor reguli în timpul campionatului, fără consultarea prealabilă a cluburilor. E de neacceptat așa ceva
- Cristi Bivolaru, director general Farul

LPF nu s-a sesizat și pentru Hermannstadt 

Nu e pentru prima dată când în Liga 1 un joc e reprogramat din cauza faptului că un club n-a putut să dispute un meci din cauza infectărilor cu Covid-19. În finalul anului trecut, meciul Viitorul - Hermannstadt a fost amânat fiindcă la echipa oaspete era un focar de infecție. A fost reprogramat în ianuarie 2021, însă la acel moment, LPF n-a avut o solicitare asemănătoare cu cea din prezent, iar regula era fix aceeași.

Dacă reprogramarea nu ar fi avut loc, din orice motiv, Sibiul ar fi pierdut prin forfait, 0-3.

Regulile, fie că sunt bune sau rele, nu pot fi schimbate în timpul jocului. La finalul campionatului ne putem pune cu toții la masă să vedem ce trebuie modificat 
– Ovidiu Costeșin, director general Universitatea Craiova

La Liga 2, regulamentul s-a aplicat 

Pe parcursul sezonului precedent, regula pe care astăzi LPF o dorește îndepărtată s-a aplicat într-un caz extrem de controversat. U Cluj - Farul a fost amânat din cauza testelor pozitive de la formația gazdă. 

La reprogramare, Farul a prezentat o decizie din partea DSP Constanța, care nu i-a permis să facă deplasarea la Cluj fiindcă avea câteva cazuri de Covid-19. FRF a decis 3-0 la “masa verde” pentru Farul, care după numai 3 zile a evoluat pe teren propriu în etapa următoare de liga secundă

Noi n-am fost informați de LPF despre acest demers pe care l-a făcut. Vă spun sincer că am aflat citind pe siteul GSP. Am fost întrebați despre alte două propuneri, cea privind testarea înaintea meciurilor și posibilitatea modificării listei cu jucători, la care am răspuns pozitiv, dar despre această solicitare privitoare la ce se întâmplă cu o reprogramare care nu se poate disputa nu am fost întrebați. Așteptăm, poate că ne vor întreba și pe noi
 – Marius Bilașco, CFR Cluj

VIDEO  De ce nu a reușit Rednic la Viitorul: „A vrut să schimbe sistemul. A avut și alte probleme cu Hagi”

Citește și: 

EXCLUSIV Gică Popescu, mesaj pentru șefii LPF după ce au cerut schimbarea regulamentului: „Dacă le e teamă că nu se joacă meciul cu FCSB, atunci îi anunț să stea liniștiți"

EXCLUSIV Dezvăluire incredibilă despre fotbalistul din Liga 1: „I-au găsit colegii carnetul. Ar fi cu 4 ani mai bătrân”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
ucluj2011
ucluj2011  •  02 Noiembrie 2021, 21:41

"...Bandiți au fost.. Bandiți sunt încă..."

andrei_pepenel
andrei_pepenel  •  02 Noiembrie 2021, 17:59

Aparut si buruiana, prostul siteului, cum bine zicea cineva despre el.

florar
florar  •  02 Noiembrie 2021, 17:55
Postat de florar pe 02 Noiembrie 2021, 17:54

Cum a ajutat mă gesepistilor LPF Steaua??? Se putea schimba regulamentul pentru că echipa lui Becali să beneficieze de aceasta schimbare???Desigur că nu.Dacă LPF programa meciurile Farului și Stelei în aceași zi era ajutor sau spirit sportiv?? De unde... LPF a ajutat Farul care are doua zile in plus de odihna....Dacă GSP mergea pe dezvăluirile LPF conform căreia Viitorul a făcut fals în actele trimise LPF era proSteaua??? Oricum,nici un gesepist nu a întrebat oficialii Farului daca au mințit în acte oficiale Liga...Uite temeiul...,,Mai mult decât atât, cu ocazia disputării acestui joc unii dintre jucătorii indicați ca indisponibili din cauza accidentărilor au putut evolua în acel meci, revenindu-și aproape în mod spectaculos,,

Sau GSP a întrebat și nu se poate publică răspunsul????

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close