FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

EXCLUSIV Gică Popescu, mesaj pentru șefii LPF după ce au cerut schimbarea regulamentului: „Dacă le e teamă că nu se joacă meciul cu FCSB, atunci îi anunț să stea liniștiți"

Articol de - Publicat luni, 01 noiembrie 2021 15:19 / Actualizat luni, 01 noiembrie 2021 17:26

Gică Popescu, președintele Farului, comentează încercarea LPF de a schimba regulamentului în regim de urgență. E vorba despre acel punct de regulament care o expune pe FCSB să piardă la „masa verde" dacă reprogramarea de joi, de la Ovidiu, nu s-ar putea disputa. Popescu e ferm și susține că "o regulă, oricare ar fi ea, nu se modifică în timpul campionatului"

Gică Popescu: „Nu schimbi regulile unui joc în timpul jocului”

- Domnule Gică Popescu, bună ziua, cum vi se pare adresa Ligii, făcută către FRF, de schimbare a protocolului de desfășurare a competițiilor?
- Bună ziua, puneți-mă prima dată la curent ce conține adresa, că am fost în mai multe întâlniri în această dimineață și nu știu despre ce e vorba.

- LPF a cerut Federației să elimine din regulament prevederea ca un club să piardă la masa verde, dacă reprogramarea nu se poate disputa, în cazul în care a fost vinovat la prima amânare. Speța de la Farul - FCSB!
- Chiar nu știam despre această solicitare. În primul și în primul rând, nu schimbi regulile unui joc în timpul jocului. Așa ceva nu e normal. Putem discuta pe marginea acestei reguli, dacă e bună, dacă nu e bună, dar nu în timpul sezonului. În plus, din ceea ce știu eu, pandemia încă nu s-a terminat în România, iar acest punct de regulament a fost introdus tocmai din cauza impactului pandemiei asupra fotbalului. 

- Și dacă...
- Mai vreau să spun ceva. Dacă celor de la LPF le e teamă că acest meci cu FCSB nu se joacă, atunci îi anunț să stea liniștiți, fiindcă n-au de ce să-și facă griji. Cel puțin deocamdată, nu mai avem și alte cazuri de Covid. Doamne Ferește să mai apară și alți jucători infectați până joi.

- Vi se pare că poziția LPF apără în acest caz interesele unui singur club și, implicit, Liga dă dovadă de lipsă de echidistanță?
- Repet ce am spus, dacă cei de la LPF stau cu frică, gândindu-se, că acest meci nu se joacă, atunci îi liniștesc eu și îi anunț că se va juca.

- Știți ce dată are solicitarea LPF?
- Nu, v-am zis că nu aveam habar despre această adresă.

- 25 octombrie.
- Adică imediat după ce s-a amânat Farul - FCSB?

- Exact, în prima zi lucrătoare la LPF.
- Hahaha... Coincidență, nu?

Cele două situații în care Farul - FCSB va fi 3-0 la „masa verde

1. Farul să aibă 26 de absenți: cu Covid-19 și accidentați

Prima variantă e cea în care trupa lui Hagi să nu dețină nici ea 13 jucători din lista depusă la LPF, așa cum s-a întâmplat cu FCSB acum o săptămână. Această ipoteză însă e însă extrem de greu de luat în calcul fiindcă Farul are, pe listele A și B, depuse la Ligă, un număr de fotbaliști cu 35% mai mare decât avea FCSB

Roș-albaștrii au 28, în vreme ce Farul are 19 pe lista A și alți 19 pe lista B. Ar fi nevoie de nu mai puțin de 26 de jucători absenți, din diverse motive (Covid-19, suspendați, accidentați) pentru a avea cel mult 12 nume.

În prezent însă, sunt pozitivi doi jucători, Boboc și Dobrosavlevici, iar după meciul cu Botoșani s-a ales cu o accidentare serioasă Mladen, iar alți doi acuză și ei accidentări mai ușoare. Farul nu are nici un suspendat pentru jocul cu FCSB.

2. 5 titulari din meciul de la Botoșani să aibă „probleme acute de sănătate”

A doua variantă e cea care se prevede în ROAF, la articolul 14, punct de regulament care exista și înainte de pandemie și care permite unui club să solicite amânarea unui joc într-o situație de forță majoră.

Cluburile pot invoca un caz excepțional în situația neprezentării la jocul oficial programat din motive ce privesc transportul delegației sportive, neasigurarea asistenței medicale, probleme acute de sănătate a cel puțin 5 jucători titulari (în ultimul meci oficial), numai dacă prezintă o dovadă scrisă din partea organelor competente (compania de transport feroviar, compania de transport rutier, organele de poliție, administrație locală sau județeană, centrul de medicină sportivă, prestatorul de servicii medicale etc.)
-Pasaj din Articolul 14 din ROAF

Practic, dacă 5 dintre fotbaliștii care s-au aflat în echipa de start în confruntarea de aseară, de la Botoșani, vor acuza o problemă de sănătate și Farul va depune la LPF dovezi scrise din partea unei autorități medicale, atunci, forul organizator, în speță Liga, va fi nevoită să accepte cererea de amânare a constănțenilor. Cum însă reprogramarea nu mai poate fi amânată încă o dată, atunci disputa de joi ar urma să fie decisă la „masa verde” în favoarea clubului condus de Hagi și Gică Popescu.

Citește și: 

EXCLUSIV Incredibil: LPF vrea să schimbe pe furiș regula care o expune pe FCSB! Cerere adresată către FRF fără să anunțe cluburile din Liga 1

EXCLUSIV Incredibil: LPF vrea să schimbe pe furiș regula care o expune pe FCSB! Cerere adresată către FRF fără să anunțe cluburile din Liga 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
florar
florar  •  01 Noiembrie 2021, 19:13
Postat de doomsday2000 pe 01 Noiembrie 2021, 19:09

s-a inghetat campionatul, spunandu-se ca 'acesta este clasamentul valabil pt cupele europene si drepturile tv se vor imparti cf acestui clasament'; pai daca asta-i clasamentul pt Europa, atunci sa ramana asa si pt retrogradare, pastram formula de 14, sa retrogradeze ultimele 2 direct si drepturile tv sa se imparta la 14, nu diminuat la 16...asa au votat cluburile, sa se treaca la 16 si sa le revina mai putini bani din drepturi ?

Cluburile nu că pot câștiga mai puțin dar și pot falimenta daca presarii au ei câștig financiar din asta...Dinamo a rămas în ligă pentru audiență...

doomsday2000
doomsday2000  •  01 Noiembrie 2021, 19:09
Postat de florar pe 01 Noiembrie 2021, 18:54

Când au fost luate deciziile alea lui Becali i se spunea ,,lasă că tu ai bani,, deși echipa lui Becali nu a avut bolnavi și putea avansa in clasament...Atunci Udrea a fost plecat din țară....

s-a inghetat campionatul, spunandu-se ca 'acesta este clasamentul valabil pt cupele europene si drepturile tv se vor imparti cf acestui clasament'; pai daca asta-i clasamentul pt Europa, atunci sa ramana asa si pt retrogradare, pastram formula de 14, sa retrogradeze ultimele 2 direct si drepturile tv sa se imparta la 14, nu diminuat la 16...asa au votat cluburile, sa se treaca la 16 si sa le revina mai putini bani din drepturi ?

florar
florar  •  01 Noiembrie 2021, 18:58

Viitorul a jucat vineri,Steaua duminică!!! Desigur că LPF și televiziunile au avantajat Steaua!!!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează