FOTBAL  »  Superliga  »  FAIR PLAY FINANCIAR

Nu mai e de glumă! Cum decurge monitorizarea pentru fair-play-ul financiar » De ce sînt șanse mari ca 3 cluburi importante să fie depunctate

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 noiembrie 2015 20:02

Astra, ASA Tîrgu Mureș și CFR Cluj sînt cele 3 cluburi din Liga 1 care sînt investigate de Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Cele 3 au încălcat prevederile Regulamentului național de licențiere și de fair play financiar.

Duru recunoaște că sînt șanse foarte mari ca acestea să fie depunctate și a explicat cum decurge această monitorizare.

"Această procedură pentru monitorizare financiară este aplicată în premieră în Liga 1. A dat rezultate foarte bune în alte țări. Ne dorim să scădem datoriile. Monitorizarea a început la data de 30 iunie. Dacă un club raportează datorii este penalizat la data de 30 septembrie. După această dată este sancționabil cu un punct reducere.

Un ultim termen pentru achitarea datoriilor este 31 de octombrie. Dacă și aici un club raportează datorii, este depunctat cu încă două puncte. În total sînt trei puncte. Apoi este sesizată Comisia de Disciplină, care trebuie să ia o decizie, atacabilă în cinci zile la Comisia de Recurs. După se poate merge la TAS, care trebuie să dea un răspuns final pînă la 15 februarie anul viitor.

Dacă plătești după data limită, tot ești sancționat. Procedura de monitorizare se încheie la 31 decembrie. Datoriile se mai verifică în luna martie a anului viitor, cînd are loc procesul de licențiere pentru următorul sezon", a spus Viorel Duru, șeful Comisiei de Licențiere a FRF, la DolceSport.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
robotzel
robotzel  •  27 Noiembrie 2015, 23:10

foarte bine. prea cumpara jucatori fara sa aiba bani si ofera salarii fara acoperire furand jucatori de la echipele care pot sa plateasca salarii corecte si cu bani reali nu cu cei falsi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează