FOTBAL  »  Superliga  »  DELEGARE

Octavian Șovre, la prima delegare după „episodul” autografelor » La ce meci a fost trimis

Octavian Șovre
Octavian Șovre

Articol de GSP - Publicat joi, 15 aprilie 2021 19:55 / Actualizat joi, 15 aprilie 2021 20:14

Octavian Șovre (47 de ani) a fost delegat la meciul dintre Astra și Dinamo, din prima etapă a a play-out-ului.

  • Astra - Dinamo se va juca vineri, 16 aprilie, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP.ro;

Arbitrul asistent Octavian Șovre se va afla în acțiune pentru prima dată după meciul dintre Manchester City și Borussia Dortmund, din Liga Campionilor. „Tușierul” face parte din brigada lui Ovidiu Hațegan care va conduce partida dintre Astra și Dinamo, din prima etapă a play-out-ului. Al doilea asistent va fi Sebastian Eugen Gheorghe, iar arbitru de rezervă a fost ales Andrei Antonie.

Octavian Șovre, pauză etapa trecută 

În ultima etapă a sezonului regular, Șovre ar fi trebuit să facă parte din brigada de arbitri a meciului dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, dar a fost înlocuit cu Radu Ghinguleac. S-a întâmplat după ce Octavian Șovre i-a cerut autograful lui Erling Haaland la finalul meciului dintre Manchester City și Borussia Dortmund, gest care nu a fost văzut cu ochi buni de oficialii din arbitrajul românesc și internațional.

„Acest lucru se întâmplă pentru că ne dorim să îl protejăm pe el și meciul la care ar fi urmat să fie delegat. Discutând cu el, mi-am dat seama că nu putea fi concentrat și pregătit sută la sută mai ales în această etapă, în ultima zi rundă înainte de play-off”, a justificat Kyros Vassaras, președintele CCA, decizia de a-l lăsa pe Șovre pe tușă. 

Între timp, arbitrul asistent pare să își fi limpezit mintea și a primit o nouă delegare.

Octavian Șovre, gest superb pentru Asociația S.O.S. Autism Bihor

Gestul controversat al lui Octavian Șovre, de a-i cere lui Haaland un autograf, are o explicație emoționantă, așa cum Gazeta Sporturilor a dezvăluit în exclusivitate: asistentul român strânge suveniruri de la fotbaliști de top pentru a le dona unui centru pentru terapia adulților care suferă de autism grav.

Cele două cartonașe cu autograful lui Haaland au ajuns marți la Asociația S.O.S. Autism Bihor. Pe lângă donația pe care Octavian Șovre a făcut-o, pe adresa Asociației au sosit și mai multe tricouri, donate.

VIDEO. Attila Hadnagy, directorul general al celor de la Sepsi, donează un tricou pentru campania lui Șovre

Mai multe știri din Liga 1:

Ce vrea Clinceniul de la play-off și de la fotbal? Primarul a anunţat ce se întâmplă cu echipa din vară

E antrenor la Dinamo, dar nu are milă de jucători: „Lipsiți de valoare, fără determinare. Sunt revoltat!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
creeperno999
creeperno999  •  15 Aprilie 2021, 22:33

Fiind bun la suflet, n-ar trebui sa faca parte din relatiile din cca. De aceea, arbitrajul ar trebui sa fie perfect.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează