FOTBAL  »  Superliga  »  RETRAGERE

VIDEO Octavian Șovre și-a anunțat retragerea după Cupa României: „Scopul era EURO 2020, dar UEFA nu m-a inclus pe listă”

Articol de , - Publicat duminica, 23 mai 2021 15:20 / Actualizat duminica, 23 mai 2021 16:06

După finala Cupei României, Astra – Craiova 2-3, asistentul Octavian Șovre s-a retras din fotbal.

După meciul jucat la Ploiești, Octavian Șovre (48 de ani) a vorbit despre decizia de a renunța la arbitraj și despre cariera sa.

VIDEO Octavian Șovre s-a retras din arbitraj

„Am avut 21 de sezoane în Liga 1, am avut niște prestații foarte bune la nivel internațional alături de colegii mei. Sunt fericit și mulțumit. Mă încearcă emoții mai mari ca la City - Dortmund.

Motivație nu mai aveam! Știți istoricul meu recent, scopul era EURO 2020, care a fost amânat. S-a întâmplat ce s-a întâmplat... Acum nu am mai fost selecționat, iar pentru mine a fost un sfârșit. Nu am mai fost inclus de UEFA pe listă.

Am solicitat un autograf de la Haaland și probabil a fost un cumul de factori, cu meciul de la Paris (n.r. - PSG -  Bașakșehir), iar UEFA a considerat că trebuie să... Nu regret că am cerut acel autograf.  Așa a fost să fie.

A fost un gest nobil, dar trăim într-o lume a regulilor, pe care eu trebuia să le respect. Așa s-a considerat... Și arbitrii sunt oameni, au și ei anumite dorințe”, a declarat Octavian Șovre.

424de meciuri a avut Octavian Șovre în Liga 1

Șovre a debutat în prima ligă pe 19 mai 2001, la partida din etapa a 27-a din acel sezon, FC Argeș – Astra 4-2. Astra – Craiova a fost a treia finală de Cupă la care Șovre a fost delegat, după Astra – FCSB (2014) și Dinamo – CFR Cluj (2016).

Cine e Octavian Șovre

  • s-a născut în iulie 1973, la Oradea
  • e consilier juridic
  • a devenit arbitru în 1992
  • în Liga 1 activează de 20 de ani, din 2001
  • pe lista FIFA a fost promovat acum 17 ani, în 2005
  • a fost la Euro 2016 și are meciuri în Champions League, fiind în brigada lui Hațegan

Octavian Șovre, gest superb pentru Asociația S.O.S. Autism Bihor

Pe 7 aprilie, după Manchester City – Borussia Dortmund 2-1, Octavian Șovre a fost protagonistul unei scene inedite. 

Gestul lui Octavian Șovre, de a-i cere lui Haaland un autograf, are o explicație emoționantă, așa cum Gazeta Sporturilor a dezvăluit în exclusivitate: asistentul român strânge suveniruri de la fotbaliști de top pentru a le dona unui centru pentru terapia adulților care suferă de autism grav, Asociația S.O.S. Autism Bihor.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Lui Andrei Cristea îi surâde ideea unui transfer la Rapid: „Puțini se pot lăuda cu asta”

Propus la FCSB imediat după finala Cupei: „Poate să joace foarte bine acolo”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (3)
polistul68
polistul68  •  23 Mai 2021, 16:42
Postat de digei pe 23 Mai 2021, 15:50

Du-te invartindu-te! Ne-ai facut destul de ras.

Cu ce te-a facut de ras ? Ca si-a sacrificat imaginea, pentru niste copii cu probleme ? Asta insemna sa te faci de ras ? De ras te faci cand poti sa ajuti, dar din orgolii de om mic, nu faci nimic...dar comentezi si judeci un om care a facut mult mai multe ca tine...dupa cum gandesti, sunt sigur ca daca te uiti ATENT in oglinda vezi un...***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fairplayromania
fairplayromania  •  23 Mai 2021, 16:39

UEFA ţine cont si de caracterul omului.... măcar , asa ca de final ,ca să iţi arăţi valoarea la ultima partidă ai mai indeplinit o poftă a omenosilor. Du-te la Mănăstire lingă Tudor.

digei
digei  •  23 Mai 2021, 15:50

Du-te invartindu-te! Ne-ai facut destul de ras.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează