FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI

Octavian Vâlceanu, spre FCSB? Ilie Poenaru a făcut lumină în privința portarului său: „De asta nu mai apără”

Octavian Vâlceanu, Academica Clinceni // foto: Imago
Octavian Vâlceanu, Academica Clinceni // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 11 mai 2021 20:24 / Actualizat marti, 11 mai 2021 21:12

Ilie Poenaru (44 de ani), antrenorul de la Academica Clinceni, a explicat de ce l-a scos din primul „11” pe Octavian Vâlceanu (24 de ani).

Portarul în vârstă de 24 de ani, titular la Academica Clinceni pe parcursul întregului sezon, a fost scos din primul „11” în play-off, imediat după meciul pierdut de ilfoveni cu FCSB, scor 0-2. În contextul în care contractul lui Vâlceanu cu Academica Clinceni expiră la finalul acestui sezon, s-a zvonit că fotbalistul a fost trecut pe banca de rezerve pentru că ar fi semnat cu FCSB, dar Ilie Poenaru susține că motivul este altul.

Ilie Poenaru: „Nu este nicio problemă dacă Vâlceanu merge la FCSB”

Întrebat la emisiunea „Sport Report” de la Telekom Sport dacă Vâlceanu are o înțelegere cu FCSB, Poenaru a spus:

„Și dacă ar exista (o înțelegere), nu m-ar deranja, nu ar fi nicio problemă. Nu este vorba doar despre FCSB, este vorba și despre Gaz Metan și cred că și-l doresc și alte echipe. Octavian Vâlceanu și-a făcut treaba foarte bine la Clinceni, a crescut foarte mult. Eu l-am adus pe Vâlceanu la Clinceni, este la final de contract. Am avut o discuție cu el, are un impresar care se ocupă de el, vrea să meargă la mai bine. 

Noi i-am făcut lui Octav o ofertă acum câteva luni, deci în sezonul regulat, iar el până în momentul de astăzi nu ne-a dat niciun răspuns. Gândiți-vă că de atunci până acum a jucat toate meciurile, deci nu este vorba despre o răzbunare. Nu este o problemă dacă merge la FCSB sau la Gaz Metan. 

Octavian Vâlceanu nu apără pentru că tot campionatul ne-a ajutat foarte mult, dar i-am spus că în momentul de față trebuie să văd și alți jucători, cum procedez și cu jucătorii de câmp. Mai am doi portari, îl vedeți pe Ureche care cred că v-a plăcut. Este normal să îi dau șansa și lui, să văd ce facem cu el, ne luăm și noi măsuri în cazul în care Octav va decide să plece. Trebuie să știu ce fac cu Ureche, ce fac cu celălalt portar, Sebi (n.r. - Aurelian Eusebio Păun, 20 de ani), care este junior. 

O să vedeți că la meciurile următoare o să apară și juniorul în poartă. Deci îi rotesc. I-am spus lui Octav: «Ți-ai făcut datoria, îți mulțumesc, dacă va mai fi nevoie de aportul tău te voi băga din nou în poartă. Dacă nu, trebuie să înțelegi situația, tu pleci și trebuie să văd ce fac cu ceilalți, dacă mă bazez pe ei sau nu». Asta a fost discuția cu el, băiatul a înțeles, a fost și este foarte liniștit, se antrenează în continuare foarte bine, dacă voi avea nevoie de el în cele 3 meciuri rămase, el va răspunde pozitiv”.

Porți închise pentru Octavian Vâlceanu la FCSB?

Cotat la 750.000 euro de Transfermarkt, Octavian Vâlceanu a apărat în 32 de meciuri în acest sezon, în care a încasat 31 de goluri și a păstrat poarta intactă de 14 ori.

Pare greu de crezut că portarul bucureștean va ajunge la FCSB. Recent, managerul general al „roș-albaștrilor”, Mihai Stoica, a scris pe Facebook că „vom începe sezonul viitor cu Straton, Târnovanu și Vlad”.

Mai multe știri despre FCSB:

Noul „client” al lui Gigi Becali de la FCSB: „Să mă ierte, dar ce facem? Ne distrăm pe teren?”

Gigi Becali, dezlănțuit la TV: „Poenarule, eu te-am făcut pe tine!” + „Primarul din Clinceni mi-a zis: «Domnule președinte, vom fi slugi credincioase!»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
polistul68
polistul68  •  11 Mai 2021, 22:57
Postat de dora pe 11 Mai 2021, 22:32

Aceasta este politica paguboasa - a se citi șantaj - a unor cluburi trasata de patroni, de multe ori: nu semnezi prelungirea, nu mai joci !

NU neaparat..la portari e altceva...cand iti pleaca titularul, clar trebuie sa sti pe ce te bazezi..de aceea trebuie sa i incerci pe ceilalti...da, aparent asa pare..santaj...nu semnzi, nu mai joci...dar si tu ca antrenor, trebuie sa sti pe ce te bazezi..si apoi, mentalitatea fotbalistului roman il face pe jucator, poate, sa nu mai bage piciorul, sa nu riste o accidentare...daca e asa cum spune Poenaru, au fost fair cu el...

dora
dora  •  11 Mai 2021, 22:32

Aceasta este politica paguboasa - a se citi șantaj - a unor cluburi trasata de patroni, de multe ori: nu semnezi prelungirea, nu mai joci !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează