FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Odă lui Cornel Dinu » Propunere revoluționară a PCH: "Așa trebuie să-l pomenim, e un artist în mânuirea cuvântului" + Ești de acord? VOTEAZĂ AICI

Articol de GSP - Publicat marti, 01 mai 2018 11:48

Deși Cornel Dinu susține proiectul Asociației Dinamoviști pentru Dinamo și este împotriva propunerii fanilor din Peluza Cătălin Hîldan, care vor să fie în Consiliul de Administrație de la Dinamo, aceștia au avut o reacție plină de curtoazie.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Peluzei Cătălin Hîldan, fanii cer ca noul stadion al lui Dinamo să poarte numele lui Cornel Dinu, pe care-l consideră simbolul echipei din Ștefan cel Mare.

 

Ești de acord ca noul stadion al lui Dinamo să-i poarte numele lui Cornel Dinu?

DA, e o legendă a clubului
NU, ar trebui altă variantă

"Premiile Nobel reprezintă cea mai înaltă recunoaștere a valorii pe plan internațional. Dacă ar exista şi în fotbal un astfel de premiu, nu doar pentru goluri marcate, nu doar pentru fotbalişti aflați în activitate, ci pentru contibuția generală în fenomen, atunci în mod sigur Cornel Dinu ar fi unul dintre câştigători. Mai ales dacă premiul ar fi acordat de către noi, suporterii lui Dinamo.

Pentru noi, Cornel Dinu înseamnă Dinamo. Este cel care ne-a făcut de atâtea ori să fim mândri că aparținem aceleaşi cete. Un artist în mânuirea cuvântului, într-o lume a fotbalului unde verbul nu prea se poate evidenția.

Cornel Dinu este o icoană pentru orice dinamovist. Şi noi ştim să ne onorăm gloriile. Am arătat-o în repetate rânduri când coregrafiile noastre au fost dedicate unor nume ca Dumitrache, Nunweiller, Hîldan sau Ekeng.  Într-o zi, cât mai târziu cu putință, coregrafia îi va fi consacrată lui Cornel Dinu. Pânze imense înălțate spre cer, rememorând momentul în care-l punea la respect pe marele Eusebio, sau clipa magică în care le arunca adversarilor prosopul.

Pe Omul care înseamnă Dinamo am vrea să-l pomenim pentru ceva ce ne-a zidit, ceva ce ne-a ridicat, ceva ce ne-a rămas. Şi nu doar prin pânzele unei singure seri, ci printr-un stadion nou care să-i poarte numele", este mesajul fanilor lui Dinamo.

  • Noua arenă al lui Dinamo va fi gata în 2021 și ar urma să aibă 20.000-25.000 de locuri.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
2036290743290484
Ion Marin  •  03 Mai 2018, 10:03

Sa mai adaug ceva. In sediul din Parcul Stefan cel Mare, nea Cornel ar trebui sa aiba un birou al lui , in care sa vina si sa si depene amintirile , sa scrie si dea sfaturi celor de azi de la C.S Dinamo.Multi de acolo au de invatat de la el.Pentru toata suflarea dinamovista Cornel Dinu este un simbol, noi il iubim si il rugam sa se implice in din nou acolo unde ii este locul , la Dinamo Bucuresti. Si cei de la Mnisterul de Interne ar trebui sa fie atenti cu el, pentru si acolo sunt dinamovisti.Cand era nea Cornel in club, cu Marcel Popescu , dominam majoritatea disciplinelor din sportul romanesc, astazi suntem departe. Asa ca pentru succesul si binele lui Dinamo, sa lasam orgoliile la o parte si sa ne unim fortele toti, suporteri , sponsori, fosti jucatori si antrenori si reprezentanti ai M.I, in frunte cu doamna Mnistru Carmen Dan. E mare nevoie ca Dinamo sa renasca.Acea entitate a suporterilor de sustinere a clubului, pentru a supravietui trebuie sa aiba organizatii de suporteri cotizanti, afiliati in toata tara, ca un ONG CU SUCURSALE SUSTINATOARE PESTE TOT. Ar trebui sa sustina neconditionat clubul si pe domnul Ngoita.

2036290743290484
Ion Marin  •  03 Mai 2018, 09:43

Cornel Dinu, pentru noi dinamovistii e mai presus decat Sfinxul din Carpati.Nea Cornel este dinamovist pur sange, face parte din istoria acestui club, el insusi a scris pagini de istorie.Cariera de fotbalist il inscrie in galeria marilor fotbalisti ai lumii.In Parcul din Stefan cel Mare , nea Cornel ar trebui sa aiba statuie care sa fie construita dupa modelul acelui duel fantastic cu Eusebio din meciul Cu Portugalia din preliminarIIle C.M 1970.Pentru clubul Dinamo are aceeasi valoare , ca si Stefan cel Mare in istoria Romaniei.Cornel Dinu este o legenda , a scris pagini de istorie in fotbalul romanesc.Nu a fost rasplatit si recunoscut pentru tot ceea ce a oferit.Ma bucur ca dinamovistii il recunosc, ca este Sfinxul din Stefan cel Mare.Sa i dea Dumnezeu sanatate lui nea Cornel !In lunga i cariera de fotbalist ne a facut de atatea ori fericiti , nu numai pe noi dinamovistii si pe toata suflarea fotbalului romanesc.Multumim Cornel Dinu!

1260234347346768
Ioan Trisi  •  01 Mai 2018, 23:45
Postat de zecs93 pe 01 Mai 2018, 12:57

E un jucator care si-a dat sufletu ( la propriu) in tricou lui Dinamo, am uitat ca la voi gloriile inseamna sa le arunce ci0banu invitatiile pe jos si sa-le stranga ca niste maturatori !!!

Istoria unui club nu poate ajunge la groapa de gunoi,ea ramane istorie! Poate ai vrut sa spui ca situatia actuala a clubului este langa groapa de gunoi a fotbalului!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează