FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

OFICIAL. I l-au suflat pe Fofana lui Dinamo! Clubul din Liga 1 tocmai a anunțat transferul

Fofana a plecat de la Gaz Metan
Fofana a plecat de la Gaz Metan

Articol de GSP - Publicat marti, 18 august 2020 14:38 / Actualizat marti, 18 august 2020 17:22

Sepsi continuă campania de achiziții și l-a prezentat azi pe mijlocașul defensiv Boubacar Fofana (30 de ani), care era și pe lista celor de la Dinamo.

Jucătorul din Guineea, care s-a despărțit de Gaz Metan, a semnat din postura de jucător liber un contract valabil pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă unul.Fofana, care a strâns 18 meciuri pentru naționala statului Guineea, a bifat 24 de meciuri în sezonul trecut pentru Gaz Metan, reușind o pasă de gol.

450.000 de euroeste cota lui Fofana, potrivit transfermarkt

OFICIAL. I l-au suflat pe Fofana lui Dinamo! Clubul din Liga 1 tocmai a anunțat transferul

De-a lungul carierei, Fofana a mai jucat la echipe precum Moreirense, C.D. Nacional, Tondela, Gondomar. Al-Ettifaq sau Al-Khaleej. În România a ajuns în iulie 2018, de la Moreirense.

Sepsi a cedat doi jucători

Sepsi a lăsat să plece doi jucători care nu mai făceau parte din planurile lui Leo Grozavu pentru sezonul care stă să înceapă. Este vorba despre stoperul Daniel Celea și mijlocașul ofensiv Tomas Diaz. Ambii au fost împrumutați pentru urmatorul sezon la Chindia Târgoviște. Cei doi au rezistat la Sepsi doar 6 luni.

Argentinianul Diaz a adunat doar 485 de minute la Sepsi în 14 meciuri, neavând nicio contribuție notabilă. Cotat la 200.000 de euro, mijlocașul argentinian va juca în următorul sezon la echipa care a terminat ultima în sezonul trecut, dar s-a salvat după barajul cu Mioveni.  Daniel Celea (25 de ani) e cotat la 150.000 de euro. Și el a sosit la Sfantu Gheorghe tot în iarnă, de la CS Mioveni. Nici el nu a reușit să se impună la covăsneni, intrând pe teren în 12 jocuri. 

9 jucătoriau părăsit Sepsi în această vară: Velev, Celea, Diaz, Hamed, Fejer, Barisic, Greab, Salli și Adebanjo

SEPSI

  • Antrenor: Leo Grozavu (confirmat)
  • Veniri/reveniri: V. Mitea (Lokeren), B. Mitea (Spartak Trnava), Greab (Chiajna), Nouvier (Rakow), Aganovici (AEL Limassol), Deligiannidis (OFI Creta), Fernandez (CFR), Purece (Termalica), Hamed (Csikszereda), Vereș (Călărași), Fofana (Gaz Metan)
  • Plecări: Velev (Cherno More), Hamed (Nyíregyháza), Barisici (Tuzla City), Greab (FC Argeș), Salli (Olympiakos N.), Konogo (liber), Adebanjo (liber), Celea (Chindia). Diaz (Chindia)

VIDEO. Reîncepe Liga 1: Totul despre Match preview Sepsi - CSU Craiova

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Sepsi, gest superb pentru suporteri! Decizia luată de covăsneni înainte de noul sezon

Fotbalistul din Liga 1 la care visează Dan Petrescu: „Eu aș fi cel mai fericit antrenor, el ar fi cel mai fericit jucător”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
creeperno
creeperno  •  18 August 2020, 22:48

Nu dadeam niciun leu p-asta. Ma bucur ca l-au luat maghiarii si nu noi

gazistu
gazistu  •  18 August 2020, 19:52

Buba e prea bun pt Pepsi ...ala e mijlocas de CFR, nu de Pepsi...nu stiu cum l-am putut tine noi 2 sezoane....pacat ca nu l-am vandut pe ceva banuti, 2-300 mii euro.... putini dar tot erau mai buni decat nimic...

zamorano
zamorano  •  18 August 2020, 19:12
Postat de Valentin Onea pe 18 August 2020, 17:11

Nu-i o pierdere pentru Dinamo, in ultimele 10-15 meciuri a facut niste gafe, mama, mama ! Si dealtfel, fotbalistii africani sint recunoscuti pentru incultura lor tactica si pentru derapajul din viata sportiva - s-a vazut la fotbalisti mari, dar la alde............. fofana.

La ce lot de murături aveți ăsta făcea jumătate de echipă, dar na, sunt acrii strugurii când ești coate goale și nu poți să aduci un jucător liber de contract.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează