FOTBAL  »  Superliga  »  ȘEDINȚĂ

COVID-19. Data OFICIALĂ anunțată de LPF pentru reluarea Ligii 1: 5 iunie, fără spectatori!

Liga 1 ar putea fi reluată pe 2 sau 7 iunie +49   FOTO
Liga 1 ar putea fi reluată pe 2 sau 7 iunie

Articol de GSP - Publicat luni, 13 aprilie 2020 13:32

Gazeta Sporturilor a aflat că data estimată pentru reluarea Ligii 1 este 5 iunie, fără spectatori, lucru confirmat de Liga Profesionistă de Fotbal într-un comunicat oficial emis la ora 18:00.

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au ținut astăzi o video-conferință alături de reprezentanți ai AFAN și ai cluburilor din Liga 1, în care s-a discutat despre reluarea Ligii 1 și s-a decis această dată.

LPF a anunțat data pentru reluarea Ligii 1

Cei de la LPF au stabilit posibila dată pentru reînceperea competiției, însă aceasta depinde de modul în care va evolua pandemia de COVID-19. Astfel, după discuția de azi s-a stabilit ca sezonul să fie reluat pe 5 iunie. O decizie finală poate fi luată însă numai cu acordul FRF!

"Domnul Orlando Nicoară, directorul general al EaD, a reiterat ceea ce declarase pentru Gazeta Sporturilor că, dacă această ediție de campionat se va încheia pe teren, cu toate meciurile jucate, iar sezonul viitor va începe în aceeași formula deja stabilită, atunci partenerul media al LPF se va achita de toate obligațiile prevăzute în contractul de drepturi TV"
Comunicat LPF

Trei săptămâni de pregătire pentru jucători

Reluarea campionatului nu ar avea loc înainte ca jucătorii să aibă parte de 3 săptămâni de pregătire. Astfel, aceștia ar începe pregătirile la mijlocul lunii mai.

Acest plan depinde de ceea ce se va decide la nivel național cu privire la starea de urgență. Președintele Klaus Iohannis va anunța astăzi prelungirea cu încă o lună. Dacă același lucru se va întâmpla și luna viitoare, planul stabilit astăzi de LFP și cluburi va pica!

Meciuri cu porțile închise

De asemenea, un alt aspect discutat a fost cel al spectatorilor. Aceștia nu vor putea participa la meciuri sub nicio formă, Liga 1 urmând să adopte modelul Bundesligii, unde doar 239 de persoane vor fi prezente pe stadion sau în jurul acestuia în timpul meciurilor.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

+45 FOTO

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare în izolare

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Gigi Becali, aproape de o nouă lovitură! Americanii anunță: „Florinel Coman s-a înțeles cu Orlando City”

EXCLUSIV Ultima șansă pentru Dinamo? Prima ofertă după anunțul făcut de Ionuț Negoiță: „Discuțiile se vor derula în liniște”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (16)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  14 Aprilie 2020, 07:43
Postat de dora pe 13 Aprilie 2020, 15:13

In principiu, ce ai scris se poate face. Numai ca, in mod normal, perioada de pregatirea inainte de reluarea sezonului ar trebui sa fie de minim 3-4 saptamani. O spun specialistii. Mi-e groaza sa ma ganesc ce se va intampla daca un jucator / oficial / membru al staffului tehnic de la echipele din toate ligile va fi infectat cu CR 19 pana sau dupa 7 iunie. Nu de alta dar toata lumea se asteapta la un al 2-lea val de CR 19. Acum sau spre iarnă.

Specialistii pot spune multe eu cred ca in 10, 14, zile, jucatorii,echipele se pot adapta sa inceapa meciurile chiar daca nu cu turatie maxima si cu rigorile necesare pentru public adica cu masti si manusi 10% din capacitatea stadioanelor in mai si maxim 40% in iunie. Incepand din 26, 27, 28, mai pot fi reluate la mijloc de saptamana si cupele de europene astfel incat pana la mijlocul lui august sa fie finalizate toate competitiile nationale si inter cluburi si din maxim septembrie sa reinceapa cele din editia urmatoare.

ctinescu
ctinescu  •  13 Aprilie 2020, 20:12
Postat de ctinescu pe 13 Aprilie 2020, 20:09

si eventual sa primeasca diploma de bac si aia care au laut mai mult de nota 1.

* luat nu laut a fost inversiune de taste din viteza insa cine e destept si cu bacul luat intelege am scris erata aceasta este pentru unii cu 1,82 la bac ca sa inteleaga si ei.

ctinescu
ctinescu  •  13 Aprilie 2020, 20:09
Postat de alexbibirica1 pe 13 Aprilie 2020, 19:38

da si eventual sa le taie fondurile sectiilor neproductive de la UM02301 ... bugetarii sunt belferi

si eventual sa primeasca diploma de bac si aia care au laut mai mult de nota 1.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează