FOTBAL  »  Superliga  »  GERMANIA

Germania se pregătește de reluarea campionatului! Primele meciuri se vor juca în condiții excepționale

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 07 aprilie 2020 10:51

În plină pandemie de coronavirus, o decizie importantă a fost luată în Germania: Bundesliga va fi reluat pe 1 sau 8 mai cu efective reduse de două ori și jumătate decât în mod normal în cazul unei partide cu tribunele goale.

La primul și singurul meci din Bundesliga disputat până acum fără spectatori, un Mönchengladbach - Köln (2-1), pe 11 martie, au fost 600 de persoane. Însemnând echipele, oficiali, oameni de ordine, medici, operatori TV și jurnaliști. Pe 1 sau 8 mai, când se va relua campionatul, numărul acestora va fi de două ori și jumătate mai mic! Potrivit planurilor Ligii germane (DFL), dezvăluite de Bild, doar 239: 

  • 126 în catacombele stadionului, între care echipele în efectiv complet, antrenori, fizioterapeuți, medici, cu toții 8 la număr, medici și arbitri. 
  • 113 pe margine și în tribune. Printre aceștia, 4 copii de mingi, în loc de 12, câți sunt în mod normal, 30 de stewarzi, 30 de jurnaliști și 36 de angajați ai televiziunii care transmite meciul. 

Cluburile gazdă vor fi obligate să-și ia și altfel de măsuri. DFL a cerut să fie prevăzuți câte 50 de oameni de ordine pentru a-i dispersa pe fanii care s-ar putea aduna în fața arenelor.

9 partidesunt programate în etapa cu numărul 26 din Bundesliga. Cap de afiș este derby-ul Ruhr-ului, Dortmund - Schalke

Citește mai multe știri din Bundesliga și fotbalul internațional:

Președintele UEFA se implică și în campionatele interne: „E imposibil ca echipa asta să termine fără titlu”

Exemplu pentru LPF » Liga germană cere bani de la deținătorul de drepturi TV pentru cluburile cu probleme

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  07 Aprilie 2020, 19:08

nu mai rezista nimeni "pandemiei" inventate in massmedia

fibra
fibra  •  07 Aprilie 2020, 14:12

Ce bascalie e si in fotbalul unde tribunele gemeau de spectatori. La noi ar "plange" doar cei care in mod obisnuit taie frunza la caini.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează