FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Oli şi Zenga au spus pas, Bergodi devine favorit să preia Steaua

Cristiano Bergodi este foarte aproape de o revenire în Ghencea
Cristiano Bergodi este foarte aproape de o revenire în Ghencea

Articol de , - Publicat sambata, 28 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 27 mai 2011 23:02

Becali a spus ieri că nu există nici un acord în privinţa noului tehnician, însă printre variantele Stelei, alături de Zenga şi Hagi, a apărut şi cel care a antrenat în Ghencea acum 2 ani.


"Gata! Olăroiu e capitol încheiat pentru Steaua în sezonul viitor. Am vorbit, mi-a zis să-mi iau gîndul, că nu există nici o şansă, va pleca la arabi". Declaraţia îi aparţine lui Gigi Becali, a fost făcută ieri şi practic oficializează despărţirea lui Oli de Steaua.

Tot oficial e faptul că Steaua n-are antrenor principal în acest moment şi tot Becali a anunţat că nu e nimic bătut în cuie: "Avem timp să ne gîndim şi să alegem bine pînă pe 15 iunie, cînd e reunirea echipei". Totuşi, cei din Ghencea n-au stat cu mîinile în sîn şi au testat şi analizat cîteva dintre variantele la care se gîndesc, cea mai surprinzătoare şi mai nouă fiind cea numită Cristiano Bergodi, alături de Zenga şi Hagi. Iată cum arată în momentul de faţă şansele fiecăruia dintre cei 3 de a deveni "principal" în Ghencea.

Zenga, semn de întrebare pentru Olăroiu
Unul dintre numele pe care însuşi Gigi Becali l-a pronunţat prima dată a fost Walter Zenga. Alegerea lui a fost şi pe placul lui Mihai Stoica, însă totul a rămas în suspans în momentul în care discuţia despre Zenga a fost făcută şi în prezenţa lui Olăroiu. Acesta le-a dat un sfat şefilor din Ghencea: "N-aş zice că ar fi o alegere tocmai bună, uitaţi-vă cîte echipe a schimbat de cînd a plecat de la Steaua". Între 2005 şi 2011, Zenga a trecut pe la nu mai puţin de 8 echipe.

Hagi, dorit de Gigi, nu şi de apropiaţii lui
O altă dorinţă a lui Becali e chiar naşul său, Gică Hagi. "Am şi o datorie faţă de el" a fost argumentul patronului, însă surpriza în cazul acestei variante o constituie poziţia pe care o au cei mai apropiaţi oameni ai lui Gigi Becali. "Gigi, n-are rost să ajungi să te cerţi iarăşi cu Gică. Abia v-aţi împăcat după ce s-a întîmplat, acum vă şi vorbiţi, relaţiile au reintrat în normal, de ce să ajungem iarăşi să le stricăm?". Totuşi, prin intermediul unor persoane, Hagi le-a transmis şefilor Stelei că e dispus să vină, însă doar în anumite condiţii, extrem de clare, care să fie specificate în contract.

Bergodi: el vrea, Steaua vrea
Pe lîngă cei doi, în ultimele două zile, în discuţiile şefilor a mai apărut un nume, poate cel mai surprinzător ţinînd cont mai ales de ceea ce s-a întîmplat în trecut: Cristiano Bergodi. Tot surprinzătoare a fost şi reacţia lui Becali, care nu numai că nu a exclus-o din start, dar a spus că n-ar avea nimic împotrivă. Tot prin intermediari, Bergodi a fost întrebat dacă ar accepta, iar răspunsul italianului a fost fără rezerve: "M-aş întoarce fără nici o problemă la Steaua". Mai mult, şi Mihai Stoica e unul dintre cei care îl apreciază foarte mult pe Bergodi, pe care l-a avut în listă şi atunci cînd a decis înlocuitorul lui Dan Petrescu la Urziceni.

Toţi au mai antrenat în Ghencea
Zenga, Hagi şi Bergodi, toţi aflaţi pe lista Stelei, au ceva în comun în această competiţie indirectă dintre ei. Toţi au mai fost în trecut pe banca Stelei.

Ce a făcut Zenga la Steaua
- a stat 10 luni în sezonul 2004-2005
- a cîştigat titlul
- a calificat echipa în grupele Cupei UEFA, apoi a dus echipa în primăvara europeană
- a eliminat-o pe Valencia în "16-imile" Cupei UEFA

Ce a făcut Hagi la Steaua
- a stat 3 luni, între iunie şi septembrie 2007
- a calificat echipa în grupele Champions League după două "duble" cu Zaglebie Lubin şi BATE Borisov, în care a cîştigat 3 meciuri şi a făcut un egal

Ce a făcut Bergodi la Steaua
- a stat 3 luni, între iunie şi septembrie 2007
- a calificat echipa în grupele Cupei UEFA după 3 tururi preliminare, în care a cîştigat toate cele 6 meciuri cu Ujpest, Motherwell şi St. Patrick


Visează şi la Dan Petrescu
După ce varianta Olăroiu a căzut definitiv, şefii din Ghencea au discutat despre posibilii viitori antrenori. "La fel de bun ca Olăroiu ar fi Dan Petrescu, care a demonstrat şi el că e de mare valoare" a fost concluzia tuturor. Dan Petrescu e însă sub contract cu Kuban Krasnodar, e şi în plin campionat, însă şefii din Ghencea au informaţii că "Bursucul" nu se mai simte foarte confortabil în Rusia şi ar dori să plece de acolo.

Gigi confirmă GSP: "Oli a fost nemulţumit de organizare"
Gazeta Sporturilor a publicat ieri faptul că Olăroiu a fost şocat de ceea ce a văzut la Steaua în cele 3 săptămîni, fiind deranjat, printre altele, de neprofesionalismul existent, răbufnind chiar în momentul în care Wires şi Tatu erau plimbaţi pe la stadion, prin faţa actualilor jucători, chiar înaintea finalei Cupei. Gigi Becali a confirmat ieri: "El n-a fost mulţumit de organizare. O spun eu, el n-a spus-o direct din politeţe. Erau lucruri care nu-i conveneau în toată organizarea clubului. A spus că pentru a face performanţă trebuie să fii atent la cele mai mici detalii. A zis că dacă rămînea, organiza el totul".

"Oli a venit ca să nu se aleagă praful"
Tot Gigi Becali a spus ieri şi care a fost motivul pentru care Olăroiu a acceptat să vină la Steaua pentru doar 3 săptămîni. "Cînd erau discuţiile că pleacă sau nu Cîrţu, Oli mi-a zis că îl doare sufletul în ce situaţie a ajuns Steaua şi că vrea să vină ca să nu se ducă totul de rîpă şi să mai salveze ce e de salvat. Mi-a zis aşa: «Am venit pentru că se alegea praful, mi-era milă de tine, nici în Europa nu ajungeai. Mi-am riscat numele numai să salvez sezonul». L-a salvat, m-a ajutat, bravo lui Oli, care e un bărbat adevărat", a spus Becali.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (58)
marya81
marya81  •  29 Mai 2011, 08:41

haideti sa votam pentru un antrenor! fac eu totalul in procente. Eu votez Protasov.

gherghiceanuionel
gherghiceanuionel  •  29 Mai 2011, 07:32

Daca Hagi accepta...va fi jale mare! Chiar daca Becali ar transfera in aceasta vara tot lotul Barcelonei...cu Hagi antrenor, Steaua are sanse mari sa retrogradeze.

lucianostelistu
lucianostelistu  •  28 Mai 2011, 15:26

Zenga nu vine la Steaua ca si-a prelungit contractul cu echipa lui.... HAGI nu este cine stie ce antrenor...... OIi, jos palaria si ai multumim , BERGODI. E SINGURUL ANTRENOR DE VALOARE, DE CARACTER SI AMBITIOS...... SA NU UITAM CA BERGODI E SINGURUL ANTRENOR CARE LA DAT AFARA DIN VESTIAR PE MARELE GIGI BECALI....... BERGODI E SINGURUL ANTRENOR CARE MARITA SA ANTRENEZE IN TEMPLU !!!!! HAI STEAUA BUCURESTI, TRUP SI SUFLET PENTRU CULORI.....

Vezi toate comentariile (58)
Comentează