FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Olimpiu Moruțan, dorit în Bundesliga! I-a cucerit pe nemți: „Tehnic, creativ, e pregătit pentru Germania!”

Olimpiu Moruțan (21) FOTO FCSB
Olimpiu Moruțan (21) FOTO FCSB

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 aprilie 2021 15:53 / Actualizat vineri, 09 aprilie 2021 17:12

Olimpiu Moruțan (21) este unul dintre cei mai curtați fotbaliști de la FCSB, iar presa din Germania scrie că mijlocașul ar fi dorit de Bayer Leverkusen și Hoffenheim.

Olimpiu Moruțan este cotat la 2 milioane de euro de Transfermarkt, dar Gigi Becali vrea să obțină minimum 30 de milioane de euro pe playmakerul de la FCSB, aproape triplu față de transferul lui Man la Parma (11 milioane + bonusuri). Moruțan se află la cel mai bun sezon în tricoul „roș-albastru” și a contribuit la 18 goluri ale echipei în acest sezon: a marcat de 6 ori și a oferit 12 assist-uri. Jucătorul în vârstă de 21 de ani se află în vizorul a două formații importante din Germania: „Bayer și TSG (n.r. Hoffenheim) îl urmăresc pe Moruțan: are românul ce îi trebuie pentru Bundesliga?” titrează 90min.de. Presa din Germania i-a făcut portretul lui Moruțan și a analizat stilul de joc al fotbalistului, care a evoluat și pentru echipa națională de tineret la Campionatul European U21.

Presa din Germania: „Moruțan considerat unul dintre cele mai mari talente din fotbalul românesc”

Olimpiu Moruţan este considerat unul dintre cele mai mari talente din fotbalul românesc. Este considerat de mulţi «noul Hagi», iar Hagi nu este doar cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, dar a fost pus pe lista «FIFA 100» de legendarul Pele, o listă publicată în 2004, cu ocazia aniversării FIFA - 100 de ani. Pe lângă Galatasaray, Porto sau Inter Milano, conform Sky, două formaţii din Bundesliga sunt interesate de internaţionalul român U21: Bayer Leverkusen şi TSG Hoffenheim. Moruţan şi-a arătat talentul la EURO U21 din Slovenia şi Ungaria, acolo unde a terminat Grupa A pe locul 3, după Olanda şi Germania.

Pe lângă poziţia de număr 10, care este clar cea în care dă cel mai bun randament, Moruţan mai poate ajuta şi ca număr 8 sau în flancul drept, la nevoie. Contractul fotbalistului de 1.73m cu FCSB expiră în 2023 şi, în ciuda clauzei de 70 de milioane de euro, se vorbeşte despre o plecare a lui Moruţan pentru 10 milioane de euro. Întrebarea care se pune este dacă aceste calităţi tehnice sau creativitatea fotbalistului sunt suficiente pentru un transfer în Bundesliga. Răspunsul rapid este DA!

Dar, mai rămâne o întrebare: la ce preţ? Mai ales în timpul acestei pandemii de coronavirus, cluburile îşi asumă nişte riscuri mari când plătesc 10 milioane de euro pentru un fotbalist. Moruţan are acum potenţialul să facă faţă într-o ligă mai bună şi, la 21 de ani, pare suficient de matur să se integreze atât pe teren, cât şi în afara lui. Riscul este, totuşi, mare, la 10 milioane de euro, astfel că o soluţie bună pentru cluburile germane ar fi un împrumut, cu opţiune de cumpărare.

Dacă propunerea va întruni cerinţele lui Gigi Becali, asta e o altă poveste. Omul de afaceri român e considerat a fi riguros şi egoist. Dacă cere 10 milioane de euro, atunci vrea 10 milioane de euro!”, scrie în sursa citată.

Moruţan are cu siguranţă talentul pentru a juca în Bundesliga. Singura întrebare rămâne ce sumă sunt dispuse să ofere Leverkusen şi Hoffenheim. 10 milioane de euro e un preţ mare, mai ales pentru un fotbalist care ar putea fi doar o soluţie de rezervă.
Concluzia site-ului 90min.de despre Olimpiu Moruțan

VIDEO Florin Vulturar, despre transferurile lui Bordeianu și Moruțan: „Ar fi mai bine să rămână în Europa”

Citește și alte știri din fotbalul intern:

Marius Șumudică, ironic după tirada lui Pițurcă: „Pregătesc FCSB și Craiova din living, înseamnă că sunt deosebit și foarte bun”

Toni Petrea, sincer la conferința de presă » Ce rezultat vrea la Craiova - CFR

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
firaldo
firaldo  •  09 Aprilie 2021, 21:08

L-ati vândut pe căpățînă asta în toată lumea.

1566178743642986
Vlad Hartea  •  09 Aprilie 2021, 19:47

***? Cum si cand Morutan si-a aratat talentul la campionatul european ?? A jucat chiar penibil !! Dupa acele prestatii cred ca nicio echipa serioasa nu ar cheltui nici 3 mil. pe el !! Nu-i mai umflati atat de mult pe acesti tineri pentru ca li se urca la cap si apoi se plafoneaza !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează