FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - OŢELUL 3-0

Oltenii s-au motivat preluînd modelul Barcelonei, cu un clip vizionat în vestiar: "Ori ne vindecăm, ori murim anonimi!"

Articol de - Publicat luni, 24 mai 2010 00:00

Fotbaliştii laudă ideea şi spun că imaginile au avut un rol-cheie în victoria cu gălăţenii. Mititelu: "De ce să mă întorc la Craiova, să păţesc ce păţeşte Gigi la Steaua?" (video)

Vocea lui Al Pacino a "intrat" în vestiarul Ştiinţei imediat după şedinţa tehnică dinaintea meciului cu Oţelul: "Mai sînt trei minute pînă la cea mai mare luptă din carieră. Fie ne vindecăm împreună ca o echipă, fie ne prăbuşim. Acum sîntem în iad, băieţi! Putem să rămînem în iad să fim făcuţi praf sau putem să luptăm, să ajungem iar la lumină, metru cu metru!".

E vorba despre un filmuleţ de 4 minute şi jumătate prin care oficialii din Bănie şi-au asmuţit jucătorii pe gălăţeni. În vestiar a fost instalată o plasmă, volumul a fost dat la maximum, iar jucătorii au fost puşi să-l urmărească. În paralel cu discursul motivaţional al lui Al Pacino din filmul " Any Given Sunday", în care este vorba despre fotbal american, pe ecran au fost "potrivite" secvenţe din acest sezon cu alb-albaştrii.

Montajul sugerează că vorbele i-ar aparţine lui Adrian Mititelu. "Nu pot să lupt eu pentru voi. Sînt prea bătrîn. Am făcut toate alegerile greşite pe care le-ar putea face un bărbat de vîrsta a doua", "zice" patronul Ştiinţei, în timp ce pe ecran apar succesiv chipurile antrenorilor Mogoşanu, Neagoe şi Wotte. Apoi "adaugă": "Mi-am mîncat toţi banii, deşi e greu de crezut. I-am ignorat pe cei ce m-au iubit şi, în ultima vreme, nu mai suport nici mutra pe care mi-o văd în oglindă".

Unii plîngeau, alţii răcneau :)
"Unii lăcrimau, cazul lui Prepeliţă, Silvică Lung îşi muşca din pumni, alţii răcneau din pricina adrenalinei, în special Iliev. Ce mai, clipul ne-a înrăit pe toţi ca să o batem pe Oţelul şi să ne salvăm de la retrogradare. A fost senzaţional, mai ales vorbele de la final", au comentat fotbaliştii Ştiinţei.

Pacino a încheiat în stil de mare lider: "În echipa asta luptăm pentru fiecare metru! Îi facem praf pe toţi cei din jur pentru fiecare metru. Fiindcă ştim că toţi metrii, puşi cap la cap, înseamnă diferenţa dintre a pierde şi a cîştiga. Dintre viaţă şi moarte. În orice luptă, cel care e dispus să moară cîştigă! Uitaţi-vă la cel de lîngă voi, uitaţi-vă în ochii lui! Veţi vedea un om care e dispus să lupte alături de voi, care e dispus să se sacrifice pentru echipă fiindcă ştie că în momentul următor şi voi veţi face la fel pentru el. Asta înseamnă o echipă, băieţi. Şi...ori ne vindecăm acum!, ca echipă!, ori.. vom muri ca indivizi...ca nişte anonimi în fotbal. Aşa că... ce o să faceţi?!".

Surse de inspiraţie: Pep şi Tăbîrcă
Conducătorii Ştiinţei au hotărît să pună în vestiar filmuleţul cu Al Pacino după reacţia jucătorilor la vederea altui clip, cel prezentat de Guardiola fotbaliştilor Barcei înainte de "El Clasico". Cu două săptămîni înaintea meciului cu Oţelul, discursul lui Pacino a fost dat ca exemplu de motivare şi ascultat la Şcoala de Antrenori FRF, la iniţiativa fostului "principal" al Bistriţei, Sandu Tăbîrcă. La şedinţa respectivă a participat şi Reghecampf. Clipul a fost adaptat pentru Ştiinţa de Vlad Roşca. "Discursul lui Pacino se plia perfect pe situaţia de la noi", a motivat directorul sportiv al grupării din Bănie.

>> "Într-o săptămînă vom numi noul antrenor. Îmi doresc un tehnician român", a anunţat Mititelu. Reghecampf are toate şansele să rămînă şi din vară la Craiova, pe o funcţie de conducere.
>> Prepeliţă şi compania au fost prezenţi in corpore sîmbătă seară la restaurantul craiovean Periniţa, pentru petrecerea de final de sezon. Fotbaliştii au părăsit localul după mai puţin de două ore.
>> Jucătorilor nu le-a fost deocamdată comunicat programul de pregătire din această vară. Data reunirii urmează a fi stabilită de viitorul antrenor.
>> Împrumutul lui Bălace de la FC Vaslui expiră la finele acestei luni. "Aş vrea din tot sufletul să continuu la Universitatea, să rămîn printre oltenii mei", a spus fundaşul stînga de 31 de ani, care a prins 15 meciuri din 17 ca titular în retur.
>> Venit în Bănie gratis în iarnă, mijlocaşul sîrb Ivan Paunovici (23 de ani) îşi va rezilia în această săptămînă contractul cu alb-albaştrii. El a bifat doar două meciuri în scurta aventură la Craiova.
>> Înainte de plecarea în vacanţă, Mititelu le-a promis jucătorilor că le va plăti ratele contractuale restante cu banii din drepturile de televizare ce urmează să intre în conturile clubului. Cuantumul sumei pentru locul 13 e circa 1,2 milioane de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
 •  24 Mai 2010, 21:11

buey oltenilor voi nici nu mai aveti nevoie de antrenor, ca va baga mititelu votru caseta cu pacino si va sugeti prazu si gata ati scapt de retrogradare :))))))))))))))))))))))))))))

 •  24 Mai 2010, 17:44

PERFORMANTA MM STOICA PRESEDINTE GRIGORAS ANTRENOR in rest toti sant praf.

oltenia_craiova
oltenia_craiova  •  24 Mai 2010, 13:03

n-a fost cine stie ce pentru cei ce cunosteau filmul ideea e ca trebuia pus inaintea sezonului nu la ultimul meci.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează