FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV VIDEO Cum poate fi distras un scouter? » Omul din spatele transferurilor lui Rrahmani și Burmaz, poveste amuzantă: „Am început și eu să cânt, uitasem de ce sunt acolo!”

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2024 08:35 / Actualizat vineri, 15 martie 2024 16:04

Șeful departamentului de scouting de la Rapid, Daniel Sandu, a fost invitatul lui Alexandru Barbu la ediția de ieri a GSP Live.

Sandu a avut un rol exponențial în aducerea unor jucători cu care giuleștenii atacă titlul în acest final de sezon. Printre aceștia, îi amintim pe Albion Rrahmani, Borisav Burmaz, Jayson Papeau sau Funsho Bamgboye. Doar cei patru menționați au punctat de 27 ori pentru Rapid în acest sezon dintr-un total de 55 reușite ale echipei.

PAOK, victoria serii în Conference League! Răzvan Lucescu a ZDROBIT-O pe Dinamo Zagreb și merge în sferturi! Pe cine poate întâlni și când e tragerea
OPTIMI ECL
PAOK, victoria serii în Conference League! Răzvan Lucescu a ZDROBIT-O pe Dinamo Zagreb și merge în sferturi! Pe cine poate întâlni și când e tragerea

VIDEO. Șeful departamentului de scouting de la Rapid, poveste memorabilă din America de Sud: „Am început și eu să cânt...”

Legat de o posibilă deschidere a echipei, precum și a campionatului intern către piața de fotbaliști din America de Sud, Sandu a atras atenția asupra mai multor aspecte importante.

„Este o piață pe care o urmăresc, am fost și plecat în Columbia timp de o lună anul trecut și am urmărit nivelul de acolo. Surprinzător sau nu, salariile de acolo sunt extraordinar de mari. Sunt echipe, precum Colo Colo din Chile, care au salarii de un milion de dolari anual”, a spus Sandu la GSP Live.

„În Brazilia, rar găsești salarii sub 10.000-15.000 dolari pe lună, iar în contextul economic din Argentina, pot exista oportunități de a aduce jucători. Totuși, vorbim de jucători non-EU, care durează până pot fi înregistrați. Partea bună este că suntem o țară latină și le este mai ușor să se adapteze”, a completat acesta.

Un exemplu de urmat în acest sens este Ludogorets, care a adus foarte mulți jucători brazilieni în ultimii ani. Cu siguranță, este o piață pe care vom intra în următoarea perioadă, nu știu dacă chiar acum, în vară, însă luăm în calcul această posibilitate. Aș vrea să urmăresc piața mai bine, iar asta înseamnă să fiu plecat o bună perioadă de timp
- Daniel Sandu, la GSP Live

34jucători sud-americani au evoluat în acest sezon de Superligă. Brazilia are 19 reprezentanți, Argentina, 13, în timp ce Venezuela și Uruguay au dat câte un jucător în campionatul intern

Provocat să rememoreze un moment amuzant din cariera acestuia de scouter, „boss”-ul transferurilor din Giulești a dezvăluit un episod inedit, chiar din zona Americii de Sud.

„Am fost la un meci în Columbia, iar atmosfera era incredibilă. La un moment dat, am început să cânt cu suporterii și nu prea mă mai uitam la meci... După un minut, m-am prins că nu e OK ce fac, că mă aflu cu alt scop acolo”, a transmis râzând Daniel Sandu.

„Au mai existat discuții cu jucători, mai ales din Est, care cereau bani cash. Este o meserie foarte interesantă, iar cel mai frumos lucru este că nici o zi nu seamănă cu alta”, a completat Sandu privind tainele, dar și obstacolele meseriei de scouter.

Citește și:

Obiectivul măreț al Rapidului: „Atunci vrem să ajungem la nivelul celor de la Slavia Praga, Panathinaikos și Olympiacos”
RAPID
Obiectivul măreț al Rapidului: „Atunci vrem să ajungem la nivelul celor de la Slavia Praga, Panathinaikos și Olympiacos”
Nicolae Dică e GATA să revină! Declarație de dragoste în direct: „E printre visurile mele!”
ANTRENOR
Nicolae Dică e GATA să revină! Declarație de dragoste în direct: „E printre visurile mele!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
fantoma_lui_BabaNovac
fantoma_lui_BabaNovac  •  15 Martie 2024, 19:21

Lasati-ne cu expertiza acestor mari scouteri. Ce pregatire fotbalistica are Daniel Sandu ? Va spun eu - zero barat - probabil a facut un curs de 3 sedinte platit ca sa-si ia o acreditare banala, minimum. Niciodata vreo echipa romaneasca sau mai bine zis o echipa din Estul Europei va reusi sa devina o putere continentala cu jucatori straini. De ce ? Fiindca ptr. a putea aduce juc. de valoare (juc. de Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Lazio, PSV etc.) va trebuie sa cheltui cu salariile de 3 ori mai mult decat ar cheltui un club bun din vest (practic iti trebuie un sac fara fund). Nimeni nu vine in Europa de Est din America de Sud de dragul reputatiei clubului sau ca si-ar dori sa traiasca intr-o tara din Europa de Est. Sahtior spre sf. anilor 2010 cheltuia la un moment dat pe transferurile si salariile brazilienilor si a altor juc. la fel de mult ca Barcelona sau Real Madrid si niciodata nu s-a apropiat de nivelul lor, fotbalistic vorbind. Dar ei au un sugar daddy in Akhmetov, nu este un model de business viabil. Trebuie mai mult sa te axezi pe juc. din campionatul intern si propria pepiniera, s-aduci tot cei mai bun de acolo si eventual 2-3 juc. sud-americani care sa-ti faca diferenta si asta doar ca sa mai ridici capul sa te bati sezon de sezon cu gigantii.

Dobermannul
Dobermannul  •  15 Martie 2024, 10:14

Fraierii astia vin in Romania. Li se prezinta o regie cu cativa actori in rol de "vedete". Sunt incantati, scot banul. Apoi "vedeta" face fasss, lustruieste banca si in final este ... gonita unde a intarcat mutu iapa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează