FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

OPINIE Aurelian Botezatu explică de ce Craiova a clacat în derby-urile cu FCSB și CFR: „Piți vrea prea mult și prea repede”

Articol de - Publicat luni, 21 octombrie 2019 12:01

Victor Pițurcă și-a bulversat complet echipa, modificând-o masiv de la o etapă la alta din dorința de a găsi rapid formula ideală. E un lux pe care la ora actuală doar Petrescu și-l poate permite.

Pentru eșecul de la Cluj, în fața CFR-ului (0-2), Victor Pițurcă a dat vina pe greșelile comise de Acka și de Pigliacelli la golurile clujenilor. „Meciul se îndrepta spre un 0-0, dar când ai mingea în posesie și faci asemenea greșeli… am primit două goluri foarte simple, cam acesta a fost istoricul jocului”, a concluzionat antrenorul Craiovei.

Însă tot el a admis că „dacă nu înscriem, n-avem cum să avem pretenții să luăm puncte”. Problema e că oltenii n-au ajuns nici măcar să tragă un șut pe poartă! Ceea ce e grav pentru o echipă cu pretenții la titlu. Și e o chestiune care-l privește direct pe Piți!

A debutat cu stângul pe banca „leilor”, 0-1 cu FCSB, dar a reușit să redreseze situația imediat, prin două victorii: 3-2 cu Gaz Metan, în deplasare, și 3-1 cu Viitorul, acasă.

Iar când ar fi fost de așteptat să continue cu formula câștigătoare, tehnicianul de 63 de ani a început să facă schimbări. Nu mai puțin de 5 în primul unsprezece la meciul cu Poli Iași, dintre care doar una impusă, de suspendarea lui Cicâldău. Explicația: „Vreau să odihnesc din jucători”. Urmarea se știe. Echipa și-a pierdut din automatisme, a făcut un meci modest și a scos cu mari emoții un 1-1.

La Cluj, sâmbătă seară, Pițurcă a umblat din nou la titulari. Alte cinci înlocuiri, deși numai Bancu era suspendat. Noi au fost Cosici, care evoluasese foarte puțin în tricoul alb-albastru și venea după o accidentare, Mățel și Zakarici, aflați la debut.

Poate că a vrut să-l surprindă pe Dan Petrescu. Dar dacă a gândit așa, n-a făcut decât să-și bulverseze propria echipă. După vreo 20 de minute, cât i-a luat să-și dea seama ce-i pregătise Piți, „Bursucul” a dejucat toată strategia oaspeților. Nici nu i-a fost greu în condițiile în care a avut în față fotbaliști ca ultimii doi enumerați mai sus.

Pițurcă a și spus la final că pentru Mățel „a fost un post nou”, în vreme ce „la Zakarici a fost primul joc după trei luni, e la 50-55% din potențialul lui”. Și atunci, de ce să-l titularizezi? Mai ales într-un meci dificil, cu campioana țării?!

Senzația e că fostul selecționer al României vrea prea mult și prea repede. Iar în dorința lui de a face lucrurile să meargă peste noapte a omis un aspect capital în fotbal.

O echipă, ca să funcționeze, are nevoie de omogenitate. De niște automatisme. Pe care tu, antrenor instalat de doar câteva etape, nu le obții schimbând masiv de la o etapă la alta. Practic, nu faci decât să-ți scoți jucătorii din ritm și să le induci o anume stare de neliniște.

Singurul la ora actuală care-și poate permite să joace azi într-o formulă și mâine cu o alta e Dan Petrescu. Dar el a avut timpul necesar ca să construiască și dispune de jucători de-o mai bună calitate. E un lux la care, deocamdată, Piți doar visează. 

Titularii lui Pițurcă în ultimele 3 meciuri

  • La 3-1 cu Viitorul: Pigliacelli - Martici, Bălașa, Acka, Vătăjelu - Mateiu, Cicâldău, Bancu - Nițu, A. Ivan, Baiaram;
  • La 1-1 cu Poli Iași: Pigliacelli - Șt. Vlădoiu, Bălașa, Kelici, Vătăjelu - A. Ioniță II, Mateiu, Bancu - A. Ivan, Fortes, Mihăilă;
  • La 0-2 cu CFR: Pigliacelli - Șt. Vlădoiu, Bălașa, Acka, Vătăjelu - Mățel, Cicâldău, Cosici - Zakarici, A. Ivan, Mihăilă.

4 jucătoria titularizat Piți de fiecare dată în ultimele 3 etape: Pigliacelli, Bălașa, Vătăjelu și A. Ivan

Citește și:

Ce le-ai făcut, Piți? Cum i-a PRĂBUȘIT fostul selecționer pe olteni

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
dansy
dansy  •  23 Octombrie 2019, 15:10

Vedem la sfarsitul campionatului daca se va arbitra corect FCSB si CFR si Dinamo.Despre GSP ce sa mai zicem-tot cu nuiaua prin gard dar tot degeaba pentru ca noi avem incredere in Piturca si lotul nostru.Asa *** *** cat vreti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

854605894625108
Silviu Apostol  •  23 Octombrie 2019, 13:02

„Piți vrea prea mult și prea repede” ??? Dar daca NU POATE ?

danny_l
danny_l  •  23 Octombrie 2019, 12:11

Daca ar fi așa,să zicem prin absurd,cei de la Cluj s-ar fi dopat,voi vă dați seama că acei jucători au terminat-o cu fotbalul,și clubul poate fi retrogradat,dar nu cred,cred că oltenii nu au făcut o pregătire fizică corectă,nu-i așa că ăla de laFCSB, Lupu e preparator fizic la Craiova?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează