FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

Opinie GSP » LPF se comportă aproape ca-n vremuri normale în plină pandemie de coronavirus

Liga 1 s-ar putea relua la începutul lunii mai
Liga 1 s-ar putea relua la începutul lunii mai

Articol de - Publicat marti, 14 aprilie 2020 11:38

LPF se comportă aproape ca-n vremuri normale în plină pandemie de coronavirus. Nu face altceva decât strictul necesar și n-are un plan de solidaritate pentru cluburile amenințate cu falimentul în cazul în care sezonul nu va putea fi dus la un sfârșit. 

Liga (LPF) tocmai a avansat o dată, 5 iunie, și condițiile în care s-ar putea relua Liga 1. Fără spectatori în tribune și cu minimum posibil de personal la stadion, 239, pentru a asigura disputarea unui meci. Ca la nemți. 

Totodată, ne-a anunțat că partenerul media al LPF, firma EaD, „se va achita de toate obligațiile prevăzute în contractul de drepturi TV dacă această ediție de campionat se va încheia pe teren, cu toate meciurile jucate, iar sezonul viitor va începe în aceeași formula deja stabilită". Așadar, totul este în regulă. Oare? 

Dar dacă scenariul stabilit luni va pica? Dacă stagiunea nu va putea fi încheiată „cu toate meciurile jucate"? A venit LPF să le prezinte cluburilor un plan în caz de catastrofă? Liga germană (DFL) vrea să reia Bundesliga la începutul lui mai. Însă oamenii de acolo n-au nici ei siguranța că așa va fi și tocmai de aceea lucrează la un plan de salvare a grupărilor cu mari probleme financiare, în cazul în care sezonul nu va putea fi dus la bun sfârșit. 

Acestea ar pierde cotele din drepturi TV pentru ultima parte a stagiunii, vitale pentru existența lor, iar DFL negociază cu Sky, principalul post care transmite Bundesliga, dar și cu o bancă japoneză, pentru un împrumut de urgență. Mai mult, cu ajutorul lui Bayern, Dortmund, Leipzig și Leverkusen, a creat un fond de ajutorare cifrat la 20 de milioane de euro. La noi, niciun cuvânt despre vreo „plasă de siguranță". 

Exasperat de lipsa de reacție a LPF, conducătorul Iașiului, Ciprian Paraschiv, a răbufnit deunăzi, îndreptându-și săgețile către președintele Gino Iorgulescu: „Înțeleg că Liga nu are un fond de solidaritate, de risc, ce ar fi fost bun în situația actuală. Dar când îți cer, vino, frate, și ajută-mă măcar cu un draft de notificare pentru prestatorii de activitate sportivă, pentru șomaj tehnic și suspendare de activitate. 14 proști te-au votat ca să-i reprezinți, iar tu nu dai un mesaj!". Îl poate contrazice cineva?

Citește și alte știri despre Liga 1:

FCSB. Gigi Becali și Valeriu Iftime, dialog spumos în direct la TV: „Suntem posedați! Facem afaceri în Săptămâna Mare? Mi-ați dat ultimatum... Ce, trecem Prutul?!”

LIGA 1. Detaliul care poate arunca în aer campionatul » 155 de jucători sunt vizați direct!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cv70
cv70  •  14 Aprilie 2020, 17:01

Propunând ca dată de restart 5 iunie, LPF a procedat cât de poate de bine adaptat la actualul context. Totuși, ținând cont de ce se întâmplă atât la alții, cât și la noi, din a doua jumătate a lui mai ar trebui să revenim la sau măcar aproape de normal... Cât despre „plasa de siguranță”, mă ăntreb dacă domnul Paraschiv sau reprezentanți ai celorlalte 13 cluburi și-au pus măcar problema producerii unor situații neprevăzute care să limiteze/împiedice disputarea competiției și să ia măsurile de rigoare (fond de rezervă, contracte de asigurare etc.). Acum e ușor să ceri președintelui Ligii sau statului să găsească soluții pentru „a salva” unor fotbal care se pretinde profesionist mai ales la împărțirea dividendelor, dar mai puțin la acoperirea costurilor de funcționare...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează