Comentarii (10)
chimistul_99
chimistul_99  •  29 Decembrie 2017, 21:24

Din pacate, investitorii din fotbalul romanesc nu cred ca doresc reinfiintarea campionatul de tineret. Poate doar obligati de federatie sau liga... Cu bune si rele, a fost o competite utila. O mica observatie pentru autor. In 1987, Sportul Studentesc a castigat campionatul la jiniori republicani. La tineret campioana a fost Steaua, pregatita de Ludovic Satmareanu. Era al doilea titlu consecutiv, dupa cel din 1986 castigat de echipa pregatita de Radu Troi. Din echipa campioana in 1987 faceau parte printre altii : Ilie Dumitrescu, Craiu, Dorobantu, Giurca, Mirea, Blid, V.Petcu, Marian Ivan, Petrache. Fotbalisti care au evoluat multi ani in divizia A , unii si la loturile nationale.

10152745185266576
Romeo Ionescu  •  29 Decembrie 2017, 09:32

În București mai există 2 stadioane dotate, Cotroceni și Sportul Studențesc. Bună gluma că Gigi nu are timp să facă schimbările la 2 echipe în aceeași etapă. Dar la stadiul actual, pe ce terenuri ar juca echipele de tineret ? Juventus nu joacă în orașul său nici în liga I, Viitorul are unde, dar sediul este Constanța, care are un stadion abandonat. Cine ar veni la un meci de tineret jucat pe un teren din alt cartier ? În plus, ar trebui plătit hotel și la echipa de tineret, ar mai trebui salarii (timișorenii se plângeau că nu le-au primit pe ultimele luni), in ultimile luni echipe de liga I au fost în insolvență, ce facem cu ele, pe ce să joace tinerii ? Orașe și județe cu multe performanțe de-a lungul anilor au părăsit primele 2 ligi: Prahova, Bacău, Maramureș, Hunedoara, Galați. După deceniul patronilor infractori, trebuie gândită altă soluție de finanțare a fotbalului românesc. Oare de ce i-a trebuit închisoare lui Copos, om educat, cu relațiile necesare privatizării post 1990, fără ifose și tupeu de îmbogățire la limita legii. Fotbalul l-a ajutat să ajungă unde nu și-a dorit, iar presa l-a ațîțat

10152745185266576
Romeo Ionescu  •  29 Decembrie 2017, 09:19

Campionatul de tineret (speranțe, o perioadă juniori divizionari) s-a desfășurat regulat cam în perioada 1962-2000. Să nu uităm cadrul comunist de desfășurare: reprezentantă a județului, deci efortul liderilor PCR de a asigura banii de cazare, supliment de hrană, antrenor calificat. La echipă jucau și cei din prima divizie, când antrenorul de seniori nu dorea să-l folosească, un fel de retrogradare, sau reacere după accidentare. Pentru cei care scriu ca să de indicații pe care nimeni nu le ia în seamă, echipa de tineret a fost înlocuită cu echipa satelit sau echipă secundă, de ex Dinamo - Poiana Câmpina, FC Național - Cimentul Fieni (dacă nu greșesc), Sportul Stud - Sportul 30 decembrie. Dar atunci județul asigura tot ce este necesar pentru aceste echipe. Dacă echipa de seniori retrograda din A, cea de tineret dispărea și apărea atunci când se promova din B în A. Cei 4000 spectatori veneau atunci când meciul de tineret era pe același teren cu cel de seniori, ceea ce nu se întâmpla când timpul era ploios și să nu uităm că nu se juca în feburarie sau după 10 decembrie (decât rar). După 2001 multe echipe au ținut echipe secunde, chiar în divizia B (Steaua II, Dinamo II, Gloria II, CFR II). Dar poți, oare, obliga o echipă la care vin în liga I 50 de spectatori să umilească și o trupă de tineret ? Avem un campionat cu foarte puțini spectatori, aici ar trebui lucrat prima dată și puține orașe au posibilități să construiască stadioane noi precum Cluj, Craiova, Ploiești.

demolarii
demolarii  •  29 Decembrie 2017, 00:53

E clar că acel campionat a existat. In plus se baza pe conceptul de proprietate comuna. Adică clubul avea toate structurile de copii, juniori sau tineret , chiar daca echipa activa in Divizia B sau C. Era o obligativitate socială. Și existau competitii atât sub egida federațiilor de specialitate, cât și în cadrul educațional. Strategia apartinea fiecărui club. Unii trimiteau tineretul sau junior și în meciuri de seniori ,considerate mai puțin importante gen Cupa Romaniei. Meciurile erau urmărite în special de spectatorii veniți pentru meciul vedeta, cu 3-4 ore înainte de acesta. Cum se juca pe terenul principal sau in apropiere, iar alternativa era o partida de șah sau de cărți, au fost destule meciuri de tineret cu 3-4 000 de spectatori.....dar renunțarea s-a făcut din motive economice. In Anglia sau Italia acest tip de competiție este foarte serios. O poate spune Alibec, Daminuta, Dragomir, Branescu și înca vreo 25 de jucători români care au trecut prin aceste competiții.....dar cât ar costa o astfel de competiție?

alenb
alenb  •  28 Decembrie 2017, 22:58

Un articol plin de bullshituri. Cum naiba sa fie 3-4.000 de spectatori la tineretul Sportului cand de obicei la meciurile echipei mari veneau atatia? In realitate in anii 80 tineretul era o ruda nedorita, cam jumate de meciuri se jucau pe terenuri secunde, deseori desfundate in sezonul rece, spectatori putini, doar cand se jucau pe terenul echipei mari si era derby de veneau spectatorii de 2-3 ore inainte atunci prindeau si tineretul spectatori. Campionatul era unul amical, fara nici o miza, la final se acorda titlul simbolic de campioana de tineret, care campioana putea sa retrogradeze daca echipa mare retrograda.

rumunek
rumunek  •  28 Decembrie 2017, 22:13

Raportandu-ne la acea perioada, trebuie spus ca nu prea gaseai fotbalisti sub 21 de ani la echipele mari, nici in Romania, nici afara. Acum, in Europa, varsta la care apar jucatori fizic pregatiti pentru meciuri de seniori a scazut mult. Insa ei au competitii puternice pentru juniori, au si importuri, sunt hraniti si vitaminizati cum trebuie, astfel ca jucatorii de la "tineret" pot intra la joc cu cei de 27-28 de ani. In perioada la care face referire articolul, acest lucru era putin probabil, marea majoritate a tinerilor fiind caliti prin liga a 2-a sau a 3-a. Acum, in Romania, aceste ligi nu mai exista ca si competitie, sunt doar pe hartie, fara stadioane, centre de pregatire sau conditii medicale si recuperatorii specifice sportului de performanta. Prin urmare, cred ca e doar o idee electorala aruncata, la fel ca centrele de excelenta.

1552028481725614
Panda Sorin  •  28 Decembrie 2017, 22:03

Daca imi amintesc bine, doar formatiile din prima divizie aveau si echipe de tineret-sperante. Sa ne spuna d-l Oprisan, care nu cred ca e mai in varsta decat mine dar cu siguranta e mai bine informat, avand si acces la unele date din arhiva Sport-ului, ce se intampla cu echipa de tineret atunci cand echipa mare retrograda din prima divizie. Se desfiinta? De asemenea as dori sa aflu daca a existat vreun caz in care echipa de tineret-sperante sa castige campionatul iar echipa mare sa retrogradeze. Multumesc!

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  28 Decembrie 2017, 21:55

Un asemenea campionat ar duce la cresterea nivelului jucatorilor. Toate tarile au asemenea campionate.

maradona5
maradona5  •  28 Decembrie 2017, 21:38

Povesti cu pesti

valyomanyd
valyomanyd  •  28 Decembrie 2017, 21:23

Trebuie sa recunosc, fraza : ”Să fim onești, ar fi greu și pentru Gigi să facă două echipe de start și șase schimbări în aceeași zi ”.. e genială ! :)))))

Comentează