OPINII  »  DINAMO

Opinie tăioasă Remus Răureanu: Dinamo a devenit încă un Caritas nerușinat

Articol de - Publicat vineri, 17 aprilie 2020 17:02 / Actualizat joi, 18 martie 2021 12:32

DINAMO. S-a încasat de la domnul Dionisie Cenca. Suma: 236 (două sute treizeci și șase) de lei.

„Am 64 de ani și de 51 de ani sunt fanul lui Dinamo. S-ar rupe ceva din mine dacă s-ar autodesființa!", scrie în explicația pe care o adaugă peste virament. Omul e din Căzănești, județul Ialomița. Nu e vreun afacerist, nu e nici măcar un salariat bine plătit.

E pensionar și încasează numai 705 lei pe lună. Din luna asta i-a dat lui Dinamo mai mult de o treime din bani.

Se poate trăi în Căzănești cu o sută de euro lunar? Pesemne că da, din moment ce Dionisie nu se plânge și nici n-a fost forțat să doneze banii, i-a dat fiindcă așa a simțit, s-a lăsat și el prins în capcana pe care a întins-o Ionuț Negoiță. Un pensionar căruia i-ar fi greu să ajungă la București pentru un meci al lui Dinamo donează pentru o societate pe care o deține un om pe care-l ia în calcul Forbes când alcătuiește topul celor mai bogați români.

E admirabil și e, în același timp, trist, cum bătrânul ialomițean care i-a văzut pe Sabău, pe Mutu și pe Deian Sorescu își rupe de la gură pentru jocul unui bogătaș cinic și îmbufnat. 

Negoiță nu acceptă să mai dea vreun ban pentru fotbal și asta e alegerea lui. E tot alegerea lui și să asiste relaxat cum pensionari, studenți și alți oameni simpli care nu dețin hoteluri, restaurante, piscine își smulg din bugetele mărunte ca să alimenteze o societate pe care o deține el. Dacă un hipermarket sau o fabrică ajunge aproape de faliment, nu face nimeni o chetă. Pentru Dinamo, oamenii strâng și din pensii, și din salarii mici. 

Mai ales acesta e rezultatul gestului pe care-l fac suporterii din peluza "Cătălin Hîldan", transmiterea unui mesaj: mai suntem aici și mai iubim echipa asta!

Concret, sumele pe care le adună ei n-au cum să salveze clubul. Fotbalul profesionist necesită bani mulți, nu mai e ca în vremurile în care milițienilor le erau opriți lei din salarii. Dinamo a mai suferit în trecut, imediat după epoca milițienilor. 

În anii 90, clubul era aproape de faliment și echipa pierdea pe linie în duelurile cu Steaua. Nimic nu funcționa, oricâți jucători buni ar fi fost aduși. Ceaușilă de la Sportul, Marian Ivan de la Brașov, Florin Ionescu de la Bacău, Lucian Cotora și Ovidiu Tâlvan de la Sibiu n-aveau să alcătuiască o formulă nici măcar decentă, coborau chiar sub mijlocul clasamentului uneori. 

Nici atunci nu erau bani mulți, antrenorii erau rulați și masacrați în sistemul prost: Alexandru Moldovan, Ion Moldovan, Marian Bondrea, Viorel Hizo, Cornel Țălnar. Mai nimic nu funcționa, până să fie vândut Tararache în Elveția și, cu o parte din bani, Dinu să formeze o echipă foarte bună. 

Câtă vreme situația a fost rea sau disperată, nimeni din club nu s-a comportat în halul în care se comportă acționariatul de astăzi! Dinamo devenise o echipă mediocră, poate slabă, însă nu era cerșetoarea care a devenit! Societatea lui Negoiță a încasat bani din drepturi TV, din transferuri, de la suporteri, de la sponsori și nu s-a încadrat în limită, a cheltuit prea mult. 

Așa a ajuns în pericol să piardă licența pentru campionatul viitor, să fie retrogradată și, aproape sigur, falimentată. Ar fi putut avea rezultate mai bune, ar fi putut produce mai mult. Așa ceva nu s-a întâmplat. Proprietarul a jucat în fotbal ca la cazinou și acum primește ajutoare din toată țara, de la pensionari și de la alți oameni amărâți. Dinamo a devenit încă un Caritas nerușinat.

VIDEO. Claudiu Florică: „Eu sunt în continuare dispus să preiau Dinamo”

Citește și alte știri despre Dinamo:

DINAMO. EXCLUSIV Suma impresionantă strânsă de DDB pentru licență + gest emoționant: și-a donat 30% din pensia de 705 lei

Florin Prunea îl contrează pe Mircea Sandu, după interviul din GSP: „Cluburile să revină la ce era înainte de '89. Să nu mai fie conduse după cum li se scoală patronilor”


Comentarii (43)
22cea
22cea  •  17 Aprilie 2020, 18:55
Postat de magic4ever pe 17 Aprilie 2020, 18:51

Ce articol rautacios anti Dinamo...ce comparatie poate sa faca...ca de ce nu strange lumea bani pentru un hipermarket sau o fabrica aproape de faliment si strange pentru Dinamo?!?!?! Cum sa spui asa ceva???Hipermarketul ala este iubit de o mare parte din populatia Romaniei, apare la TV si a adus glorie Romaniei prin vanzarile facute sau prin vanzatorii din magazin??? Dinamo a ajuns in situatia actuala pentru ca cei care au condus Dinamo doar au imprumutat clubul cu bani si apoi si-au luat banii inapoi din transferuri sau drepturi TV...articol 0 /

Daca citeai cu atentie ai fi realizat ca articolul nu ataca nici clubul nici gestul suporterilor ci numai pe marele zgarcit .

mihai231
mihai231  •  18 Aprilie 2020, 00:33

Raureanu chiar nu știu cine ești in presa sportiva și nici nu mă interesează, însă să folosești de câteva ori cuvântul "milițieni", ***, care nu are de a face cu acest "job", ***, nu mă interesează al cui "fan" ***, însă scriind acest articol in felul acesta, maestre, îți vei face un deserviciu, vei ajunge ls "***" p. S. In zece ani de cand urmăresc și mai scriu foarte rar, nu am atacat niciodată un ziarist, pt că am presupus ca fiind un "coleg" de breaslă!... Nu meriți să scrii nu pt acest ziar, pentru nici un ziar de sport, nu din România, din lume... ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

394966434424757
Mihai Dinu  •  17 Aprilie 2020, 23:28

Doamne, cu cata ura si rautate scrie d-l Remus Raureanu despre Dinamo: "clubul era aproape de faliment; pierdea pe linie cu Steaua (satisfactie?);nimic nu functiona; cobora chiar sub mijlocul clasamentului; Dinamo devenise o echipa mediocra, poate slaba". Clasament L. 1 ´90-´91 1. U.Craiova 2. Steaua 3. Dinamo ; ´91-´92 =1. Dinamo ; '92-´93 = ... 2.Dinamo ; ´93-´94 ... 3. Dinamo ; ´94-´95 = ... 3.Dinamo ; ´95-´96 = ...5. Dinamo ´96-'97 = ... 3 Dinamo '97-'98 ... 6 Dinamo ; '98-'99 = ... 2. Dinamo ; '99-'2000 = 1. Dinamo

Vezi toate comentariile (43)
Comentează
Close