FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Oţelul şi-a luat jucători care au trecut pe la Udinese şi FC Brugge: "Să trecem la treabă"

Articol de GSP - Publicat luni, 19 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 19 ianuarie 2015 14:42

Aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, Oţelul Galaţi se luptă să îşi transforme lotul în unul competitiv cu care să poata aborda cu şanse reale returul salvarii.

Astfel, în cantonamentul din Poiana Braşov au fost "înregimentaţi" încă doi jucători. Yulu Matondo este atacant, a fost crescut de FC Brugge şi a sosit de la formaţia egipteană Aaltinaad Alexandria, iar fundaşul central Mohamadou Sissoko a evoluat în campionate puternice din Italia, Belgia, Scotia şi Grecia.

"Timpul nu ne permite să experimentăm. Încercăm să aducem la echipă jucători cu experienţă acumulată în campionate puternice. Jucători care să intre în luptă şi să facă diferenţa", a spus managerul Ovidiu Burcă.

Nume: Yulu Matondo
Data naşterii: 5.01.1986
Locul naşterii: Congo
Post: Atacant
Alte echipe: FC Brugge, Roda J.C., Levski Sofia, KVK Westerloo, Aaltinaad Alexandria

Matondo: "Sînt gata să trec la treabă!"
- De ce ai ales campionatul din România?
- Am discutat cu şefii de la Oţelul Galaţi şi am observat că este un proiect interesant. Practic, mi s-a părut o provocare. N-am stat prea mult pe gînduri şi am acceptat. Aşa că sînt pregătit să trec la treabă.

- Ce ştiai despre campionatul românesc?
- Nu-l cunosc în profunzime, dar m-am interesat. Oricum, auzisem de Steaua şi de Dinamo, două echipe cunoscute în Europa. Eu am jucat o perioadă în Bulgaria şi cred că sînt două campionate asemanătoare ca stil. Nu cred că voi avea probleme de adaptare.

- De ce ai plecat din Egipt?
- Situaţia politică m-a determinat să renunţ la contractul pe care îl aveam acolo. Devenise periculos pentru mine şi pentru familia mea. Am doi copii care trebuie să trăiască în siguranţă. Acum se află în Belgia, dar familia va veni lîngă mine.

- Venirea în România reprezintă un pas înainte în cariera ta?
- Categoric. Vorbim despre o echipa din prima liga intr-un campionat din Europa.

Nume:  Mohamadou Sissoko
Data naşterii: 8.08.1988
Locul naşterii: Franţa
Post: Fundaş central
Alte echipe: Udinese, Eupen, Kilmarnok, Veria

Sissoko: "Vreau să salvez Oţelul!"
- Ai jucat în campionate foarte puternice. Ce te-a determinat să alegi România?
- M-am interesat. Am foarte mulţi prieteni care au evoluat în România. Mi-au spus că este un campionat puternic cu jucători valoroşi. Am considerat că este o oportunitate pentru mine.

- Ce ştii despre echipa al cărei tricou îl îmbraci începînd de azi?
- Oţelul a cîştigat campionatul cu puţin timp în urmă şi a ajuns în Liga Campionilor. Asta spune multe despre valoarea de ansamblu a clubului. Nu mă interesează poziţia actuală din clasament. Am venit să ajut la salvarea acestei echipe.

- E un pas înainte în cariera ta?
- Pot spune că da. Voi juca la o fostă campioană şi voi fi pregătit de un antrenor, Selymes, care a fost unul dintre jucătorii exponenţiali ai naţionalei României.


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
theopalas
theopalas  •  19 Ianuarie 2015, 18:45

Ati dat copy-paste la interviu de pe pagina oficiala de FB a clubului. Macar precizati sursa!

new_philips
new_philips  •  19 Ianuarie 2015, 17:05

Bine ati venit! Foarte bune achizitiile, sper sa ne ajute mult!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează