FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - OȚELUL

U Cluj - Oțelul 0-1 » Gălățenii speră la play-off după o nouă victorie în deplasare

U Cluj - Oțelul / Foto: Imago
U Cluj - Oțelul / Foto: Imago

Articol de , - Publicat duminica, 17 decembrie 2023 17:05 / Actualizat duminica, 17 decembrie 2023 17:21

Seria de trei victorii consecutive a lui U Cluj s-a încheiat astăzi, pe teren propriu, în urma eșecului cu Oțelul Galați, scor 0-1.

Alexandru Chipciu a avut prima ocazie importantă a partidei, dar șutul său de la distanță a trecut puțin pe lângă poarta gălățenilor. 

În minutul 25, Vătăjelu a alunecat în jurul centrului terenului, iar Maciel a profitat și a recuperat mingea. Portughezul a plecat apoi într-o cursă către poarta clujenilor, a driblat trei adversari în careu și i-a pasat decisiv lui Pop, care a îndeplinit o formalitate. 

În minutul 66, Cîmpanu a șutat spre poarta gălățenilor, dar Dur-Bozoancă a reușit să respingă mingea în corner. La scurt timp de la această ocazie, Stoica a ratat și el o șansă importantă de a egala scorul. 

U Cluj a forțat egalarea pe final, dar elevii lui Ioan Ovidiu Sabău n-au avut succes. În minutul 85, Cîmpanu a executat o lovitură liberă din fața careului, dar șutul său a trecut mult peste poarta lui Dur-Bozoancă. Tânărul Filip Ilie a reușit să marcheze în minutul 88, dar golul a fost anulat de VAR pe motiv de ofsaid.

Cu această victorie, Oțelul a urcat pe locul 9, cu 26 de puncte, la doar trei în spatele adversarei din acest meci, U Cluj, care ocupă în prezent locul 5. În ultimul meci din acest an, Oțelul va primi vizita lui FC Botoșani, în timp ce U Cluj va disputa derby-ul local, cu CFR.

Notele GSP pentru U Cluj - Oțelul

FC Universitatea Cluj: Iliev 6 - Chipciu (cp) 6, Piţian 5, Mitrea 4, Vătăjelu 3 - Simion 4 (68 Manu 5), Doukoure 5 (59 Fossati 5) - V. Gheorghe 5 (59 Al. Cîmpanu 6), Nistor 5, I. Stoica 4 (74 Silaghi 5) - D. Popa 5 (74 F. Ilie 6). 
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău - 5. 

SC Oţelul Galaţi: Dur-Bozoancă 7 - Zhelev 6, Cisse 7, Lovric 7, M. Silva 6 - I. Neagu 6 (62 Jardan 6) - Cisotti 5 (cp / 23 Zivulic 6), Teles 6 - Fr. Maciel 7 (90 Latouchent), Al. Pop 7 (90 G. Cirjan), Bodişteanu 5 (23 R. Tănasă 5). 
Antrenor: Dorinel Munteanu - 7. 

Arbitru: Istvan Kovacs - 6. Asistenţi: Vasile Marinescu - 6, Ferencz Tunyogi - 7.

FINAL. U Cluj – Oțelul 0-1

  • A marcat: Pop '25
  • Cifră oficială: 6.970 de spectatori

U Cluj – Oțelul, echipele de start:

U Cluj (4-2-3-1): Iliev – Chipciu, Pițian, Mitrea, Vătăjelu - Simion, Grobry - Gheorghe, Nistor, Stoica - Popa
Rezerve: Gorcea, Miron, Fossati, Popadiuc, Cîmpanu, Peteleu, Silaghi, Ilie, Manu
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Oțelul (4-3-3): Dur-Bozoancă – Zhelev, Cisse, Lovric, Silva - Cisotti, Neagu, Teles - Maciel, Pop, Bodișteanu
Rezerve: Stoian, Cîrjan, Jardan, Fatai, Zivulic, Tănasă, Yabre, Latouchent, Rus
Antrenor: Dorinel Munteanu

Stadion: Cluj Arena ( Cluj Napoca)
Arbitru: Istvan Kovacs // Asistenți: Vasile Marinescu, Ferencz Tunyogi
Arbitru VAR: Cătălin Popa // Asistent VAR: Rareș Vidican 

VIDEO Totul despre Oțelul – U Cluj

Citește și:

Ce transformare! După un sezon de coșmar, Darius Olaru e la cel mai bun an din carieră! + Detaliu incredibil în ceea ce privește golurile
FCSB
Ce transformare! După un sezon de coșmar, Darius Olaru e la cel mai bun an din carieră! + Detaliu incredibil în ceea ce privește golurile
Plecare importantă de la Dinamo » Kopic vrea un director sportiv croat
DINAMO
Plecare importantă de la Dinamo » Kopic vrea un director sportiv croat

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (9)
talpaiadului
talpaiadului  •  17 Decembrie 2023, 18:45

Otelul a castigat pe merit, depasindu-si adversarul atat din punct de vedere al disciplinei cat si al spiritului de sacrificiu, demonstrand ca seriozitatea poate invinge valoarea individuala. Felicitari tuturor Otelarilor, fotbalisti, antrenor, suporteri.

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  17 Decembrie 2023, 18:08

Totuși "U" se vede ca este o echipa de " dinozauri " ,Ba aluneca ,ba sant drblati toată apărarea, ba se ascund după adversari ( Oțelu a câștigat toate prim planurile ) ba joaca asa la alibi ,multe pase lente de- a latul și înapoi, etc.!? Cu excepția ultimelor ,hai sa zic 20 minute când a atacat haotic ,Otelul cum se spune si- a dorit mai mult victoria ,erau primii la minge și pe buna dreptate au fost răsplătiți pt. Seriozitate și efort ( ce a lipsit la " U " !

Extraterestrul_2023
Extraterestrul_2023  •  17 Decembrie 2023, 17:40

U Cluj face lobby daca ati auzit! Cu Otelul din Galati , cea mai tare din Carpati se va intalni prin Cupa Romaniei! Dorinel Munteanu e de Nationala , bate si din Fotoliu !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează