FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME FINANCIARE

EXCLUSIV Iureș! Fostul jucător cere falimentul clubului » Ce spun oficialii: „Nu e corect!”

Ousmane Viera cere falimentul lui Hermannstadt / Sursă foto: GSP
Ousmane Viera cere falimentul lui Hermannstadt / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 16:02 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 18:32

Nici pauza competițíonală, provocată de Mondialul din Qatar nu a adus liniște la Hermannstadt, club aflat în inslovență, dar care se confruntă în continuare cu mari dificultăți financiare.

Pe 7 decembrie este programat termenul la care Tribunalul Sibiu ar urma să admită sau nu noul plan de reorganizare, prin care clubul să nu mai plătească 40% din datoriile acumulate înainte de insolvență, cum se angajase inițial, ci numai 2,1%.

Normal, ANAF care urma să nu mai primească nimic dintr-o datorie de 6,2 milioane lei, dar și categoria de salariați, a căror rambursare a vechilor restanțe s-a redus cu 50%, au făcut contestații, ce vor fi judecate și ele tot pe 7 decembrie.

Grevă la clubul din Liga 1! Fotbaliștii au boicotat antrenamentul de azi, iar GSP are detaliile
PROTEST
Grevă la clubul din Liga 1! Fotbaliștii au boicotat antrenamentul de azi, iar GSP are detaliile

Ousmane Viera cere falimentul lui Hermannstadt

Mai nou însă, unul dintre jucătorii care au de încasat sume mai mari de dinainte de intrarea în insolvență, stoperul Ousmane Viera, a depus și el o cerere, prin care solicită falimentul clubului. El reclamă o datorie de 28.000 euro, dar se consideră înșelat prin apariția și încercarea de a se legaliza noul plan de reorganizare

Alături de alți foști colegi, e la categoria creditorilor chirografari, care, conform acestui nou demers juridic al clubului, n-ar mai încasa nimic din vechile restanțe.

Jucătorii lui Hermannstadt, momiți cu un salariu să-și amâne iar pretențiile financiare

Pe 30 noiembrie este data limită pentru monitorizarea financiară din partea LPF, iar jucătorii și stafful nu și-au încasat ultima dată salariile pe luna august. Cum nu sunt bani suficienți pentru a-i aduce cu plățile la zi, fotbaliștii sunt tentați de conducere să semneze noi cesiuni de plată pentru februarie, când ar urma să între în conturi o nouă tranșă din drepturile TV

Cum? Cine semnează mai primește un salariu acum. Surse din preajma clubului susțin însă că respectiva tranșă este deja cesionată și ea către cei doi investitori, Ștefan Băcilă și Claudiu Rotar, în contul unor plăți din urmă. Jucătorii nu știu, dar pentru ei nu ar mai rămâne bani în februarie. 

De ce face clubul aceste promisiuni? Pentru că pe 31 decembrie trebuie să facă dovada că nu mai are datorii, ca să poată obține licența pentru Superligă și pentru viitorul sezon. Practic, e aceeași strategie folosită în primăvară, pentru ca planul de reorganizare să treacă și clubul să primească dreptul de promovare în primul eșalon. Atunci s-a promis ca vor fi achitate integral vechile datorii, acum la fel, se promite jucătorilor că vor primi restanțele în februarie. Practic, o rostogolire la nesfârșit a promisiunilor, în funcție de nevoile imediate, care duce la o acumulare tot mai mare a datoriilor.

Da, Viera cere falimentul clubului, dar pentru o datorie mai veche, de dinante de intrarea în insolvență. Nu e corect, ea e cuprinsă în planul de reorganizare. În mod cert, cererea lui va fi respinsă de instanță.

- Marcu Maniu, administrator judiciar FC Hermannsatdt

2,1 %din datoriile de dinaintea intrării în insolvență a celor de la Hermannstadt ar urma să fie achitate dacă noul plan de reorganizare va fi aprobat, adică ar plăti doar 602.042 lei din 28.348.956 lei

Drept la replică al clubului FC Hermannstadt

,,Cum nu sunt bani suficienți pentru (…) plățile la zi” ( citat din articol ), A.F.C.Hermannstadt vă adduce la cunoștință că astăzi au fost virate două salarii restante în conturile fotbaliștilor și staff-ului . Cu alte cuvinte, în privința plăților salariale suntem la zi. 

De asemenea, cum nimic nu este întâmplător, tot astăzi au fost virate și primele de joc în conturile fotbaliștilor și staff-ului FCH, pentru toate rezultatele notabile înregistrate până în prezent în sezonul 2022-2023. Vă mai putem spune că tot astăzi am plătit și alte datorii pe care clubul le avea din trecut, potrivit planului de reorganizare al clubului aflat în insolvență.

În ceea ce privește afirmația că ,,Surse din preajma clubului susțin însă că respectiva tranșă este deja cesionată și ea către cei doi investitori (...) Jucătorii nu știu, dar pentru ei nu ar mai rămâne bani în februarie.”, FCH o cataloghează drept o speculație nedemnă de a fi tratată cu seriozitate. Ca dovadă, readucem la cunoștința publicului și suporterilor FCH că și în trecut toate sumele din drepturile TV care au fost cesionate către membrii consiliului director, au fost ÎN ÎNTREGIME redirecționate apoi către A.F.C.Hermannstadt.

Așadar , o ,,rostogolire la nesfârșit a promisiunilor”(citat din articol) rămâne un fel de metaforă folosită strategic, însă contrazisă prin fapte concrete. Totuși, avem curajul de a susține cu încredere că efortul celor care investesc financiar, dar și emoțional în A.F.C.Hermannstadt merită mai mult respect! MERITĂ MAI MULT RESPECT, mai ales acum când suntem atât de aproape de revenirea pe Stadionul Municipal Sibiu”, se arată în dreptul la replică al clubului FC Hermannstadt.

VIDEO Cum arată stadionul din Sibiu » Imagini cu arena modernizată

Citește și alte știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Grevă la clubul din Liga 1! Fotbaliștii au boicotat antrenamentul de azi, iar GSP are detaliile

Becali a pus antrenor la FCSB! » Noul tehnician al roș-albaștrilor, acuzat de un fost jucător: „Efectiv te bătea! Palme, pumni, o spaimă continuă”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
lenroc
lenroc  •  30 Noiembrie 2022, 09:52

Tre s-o mai lungească puțin, altfelndoamna primar o scos degeaba 30 de milioane pentru stadion. Or furat dar or și făcut

istet10
istet10  •  29 Noiembrie 2022, 22:28

Metoda romaneasca de a fura.

sibman
sibman  •  29 Noiembrie 2022, 22:02

Nu stiu cum se intampla insa aceste articole, cu restantele financiare ale celor de la FCH, apar intotdeauna inaintea unor meciuri importante din campionat.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează