FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ovidiu Burcă trece în revistă toate subiectele fierbinți de la Dinamo: „Nu-l putem înregistra! Dar n-are rost să arăt cu degetul”

Ovidiu Burcă // foto: Imago Images
Ovidiu Burcă // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat miercuri, 09 august 2023 22:13 / Actualizat miercuri, 09 august 2023 22:56

Ovidiu Burcă (43 de ani), antrenorul lui Dinamo, a atins mai multe subiecte de actualitate de la clubul alb-roșu, de la impactul cu SuperLiga la transferul lui Răzvan Began.

Dinamo a promovat en fanfare, 8-5 la general cu FC Argeș la baraj, dar s-a lovit de un alt nivel în prima ligă. „Câinii” au agonisit un singur punct în primele 4 etape, dar antrenorul Ovidiu Burcă nu disperă, mai ales că echipa s-a întărit în ultima vreme, ultimul venit fiind stoperul brazilian Lucas Alves de Araujo.

„M-așteptam că va fi greu. Nu îmi făcusem calcule, dar știam că echipa nu va fi pregătită așa cum vrem noi. Cred că odată cu venirea lui Lucas, perioada de mercato s-a închis pentru noi. Am adus deja foarte mulți jucători și va fi greu să-i integrăm pe toți într-o perioadă scurtă”, a precizat Burcă.

Variantă incredibilă anunțată de MM Stoica » Unde s-ar putea disputa derby-ul FCSB - Universitatea Craiova
FCSB - CSU CRAIOVA
Variantă incredibilă anunțată de MM Stoica » Unde s-ar putea disputa derby-ul FCSB - Universitatea Craiova

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo: „Vrem să controlăm jocul, să avem posesia”

„Noi ne dorim un anumit tip de joc. Poate că, într-un anumit context, nu s-ar fi văzut diferența față de evoluțiile de anul trecut. Intensitatea e mult mai mare în Liga 1.

Dacă jucam defensiv, poate nu era diferența asta. Dar noi vrem să controlăm jocul, să avem posesia. Jocul de așteptare nu se potrivește la Dinamo”, a adăugat antrenorul lui Dinamo la Prosport.

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo, despre...

... gazonul de pe „Arcul de Triumf”: „Mă îngrijorează foarte tare situația. Am semnalat deja de la ultimele jocuri că starea gazonului e ciudată. S-a rupt foarte mult suprafața. Am văzut pozele, am încercat să găsim o soluție. Nu am găsit una viabilă și pentru suporteri, pentru că și dorința lor trebuie luată în considerare. N-avem de ales și trebuie să rămânem acolo și să sperăm că gazonul se va prezenta în condiții mai bune”.

... plecarea lui Alex Pop: „A fost o decizie extrem de grea. Ne-a ajutat foarte mult sezonul trecut. Am cântărit foarte mult decizia. Au fost și raționamente fotbalistice, și economice. Noi avem un sistem cu un singur atacant. Îl avem pe Ghezali care a demonstrat că dă cel mai bun randament ca prim atacant, îl avem pe Hakim, care abia a fost adus, Goncalo Gregorio, Țîră și Alex Pop. Cunoscându-i pe toți, cântărind și financiar, pentru că avem niște limite, am luat cea mai bună decizie pentru noi, dar și pentru Alex. Nu a fost ușoară deloc. N-aș vrea să comparăm jucătorii. De ce a plecat Alex și a rămas altul... Contextul e mult mai complex”.

... Cătălin Țîră: „Cred că are un potențial foarte mare. Are o atitudine schimbată, a ajuns la vârsta la care a înțeles că trebuie să facă lucrurile altfel pentru a avea rezultate. Noi credem în el”.

... situația lui Josue Homawoo: „Arată din ce în ce mai bine. Cred că o să-l vedeți de la meciul următor. Ni l-am dorit foarte mult. Fundaș agresiv cu un bun joc de cap. E la a patra săptămână alături de noi și îl veți vedea ușor, ușor în lot și în echipă”.

Ovidiu Burcă trece în revistă toate subiectele fierbinți de la Dinamo: „Nu-l putem înregistra! Dar n-are rost să arăt cu degetul”
Josué Homawoo

... transferul lui Răzvan Began: „Nu vreau să intru în prea multe discuții. Nu se poate face această înregistrare. N-are rost să arătăm cu degetul, probabil eu am greșit. Lucrurile nu sunt așa fluide cum mi-aș dori eu, dar așa e la un club aflat în insolvență. Poate ar trebui o comunicare mai bună. Eu l-am dorit, dar dacă nu se poate...”.

Ultima mutare plănuită de Dinamo a intrat în impas! Conflictul din club face „victime” colaterale!
DINAMO
Ultima mutare plănuită de Dinamo a intrat în impas! Conflictul din club face „victime” colaterale!

... accidentarea lui Ghezali: „Are o pubalgie. O durere pe care o resimțea de foarte mult timp. A dus-o pe picioare și la dubla cu FC Argeș. Am preferat ca el să se oprească și să revină când va fi 100% apt”.

Ce s-a întâmplat anul trecut a fost o poveste incredibilă, iar acești jucători vor rămâne în istoria clubului. Ce au realizat ei a fost extraordinar. Dar, în fotbal, ce ai făcut ieri nu mai e valabil azi. Trebuie să fim obiectivi și să vedem de ce avem noi astăzi.

Trebuie să ne rupem de contextul și de euforia de ieri. E provocarea mea ca uman și profesional să anticipez cine poate da cel mai bun randament. Nu e ușor ce trebuie să fac. Sunt aici să fac lucruri care poate nu sunt pe placul suporterilor, dar eu trebuie să văd lucrurile obiectiv.

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Pentru Dinamo urmează un meci cu FC Botoșani, programat luni, 14 august, la ora 20:30.

Tot din SuperLigă:

CFR Cluj a mai pierdut un litigiu la FIFA: câți bani trebuie să plătească + suma ar putea crește

Decizia Rapidului l-a uimit pe Șumudică: „Ce se întâmplă cu el? Nici nu l-au dezbrăcat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
rocky3
rocky3  •  10 August 2023, 10:50

Sper să-l bateți pe Iftime, ser itorul cioban7lui!

Morujmomoruj
Morujmomoruj  •  09 August 2023, 23:54

gara de nord style

Vezi toate comentariile (2)
Comentează