FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ovidiu Burcă, despre ultima mutare a lui Dinamo și planurile din mercato: „Are foarte multe relații, este un mare câștig!”

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo
Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Articol de - Publicat joi, 29 iunie 2023 08:45 / Actualizat joi, 29 iunie 2023 10:31

Ovidiu Burcă (43 de ani), antrenorul lui Dinamo, a analizat primul amical al „câinilor” din Slovenia, câștigat la limită, 1-0 cu Slaven Belupo, locul 8 în Croația.

„A fost un meci de o intensitate foarte bună, cred că lucrurile au fost destul de bune pentru momentul pregătirii în care suntem. Încă suntem departe de prospețimea pe care trebuie să o avem, dar este normal să avem picioarele un pic mai grele acum, să gândim puțin mai greu.

Ieri (n.r. - marți) am avut și antrenamente de intensitate, dar una peste alta sunt mulțumit. Am întâlnit o echipă bună, ne-au surprins puțin cu un presing agresiv, avansat, dar una peste alta cred că a fost un antrenament bun”, a transmis Burcă.

Abia retras din fotbal, Sorin Cârțu iese la atac: „Asta fac jucătorii Craiovei!”
CSU CRAIOVA
Abia retras din fotbal, Sorin Cârțu iese la atac: „Asta fac jucătorii Craiovei!”

Referitor la încăierarea generală din partea a doua a meciului, Burcă a spus:

„Mi-a plăcut că echipa a reacționat bine. În anumite momente trebuie să vezi coeziunea echipei și mă bucur că la incidentul acela s-au unit toți. A fost un teambuilding bun”.

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo, despre...

... Ricardo Grigore, autorul singurului gol: „Ricardo este un tânăr pe care îl știu de foarte mult timp. Nu știu din ce motive evoluția lui a stagnat un pic, dar are calități, picior bun, fizic foarte bun. El trebuie să știe ce are de făcut. A trecut un an în care a experimentat lucruri nu tocmai plăcute, dar cred că a învățat foarte mult în anul departe de Dinamo. Are un anumit potențial și cred că va putea să ne ajute”.

... numirea lui Gabriel Glăvan ca director sportiv: „Gabi a fost alături de noi încă de la începutul acestui proiect, chiar dacă nu oficial. Mă bucur că s-a oficializat numirea lui. Îl cunosc de foarte mult timp, este un director sportiv un pic atipic pentru România, dar are experiență de foarte mulți ani, se pregătește de foarte mult timp pentru poziția asta. Mă bucur și cred că poate aduce un mare plus clubului, viziune. Are foarte multe relații, o bază de jucători pe care îi urmărește de foarte mult timp și cred că ne va ajuta mult. Este un mare câștig pentru Dinamo venirea lui la club”.

... transferuri: „Lotul trebuie îmbunătățit, pentru că nivelul Ligii 1 este unul foarte bun, cu intensitate foarte mare. Ne trebuie un lot foarte bun, valoros, cu care să facem față pe durata întregului an. A fost anunțat un transfer, mai sunt câțiva jucători care ni se vor alătura, pe care probabil îi veți ști atunci când lucrurile vor fi foarte clare”.

... programul SuperLigii: „În Liga 1 toate echipele sunt puternice. Pentru suporteri unele meciuri au mai multă importanță decât altele, dar noi o vom lua meci cu meci. Primul meci este cu cei de la Craiova, echipă foarte bună, cu ambiții foarte mari. Au încercat în ultimii ani să câștige campionatul, cupe. E o echipă foarte bună, cu transferuri interesante, dar ne uităm întotdeauna la ce putem noi să facem”.

... progresul lui Dinamo: „Suntem într-un proces pe care l-am început acum un an, ne vom focusa foarte mult pe progresul pe care îl va face echipa de la săptămână la săptămână, de la zi la zi. Vrem să îmbunătățim modelul nostru de joc, încercăm să integrăm cât putem de repede jucătorii care vor veni. Pozitiv este că nucleul de jucători care a dus greul anul trecut știe despre ce este vorba, care sunt principiile noastre de joc”.

Mai multe știri despre Dinamo:

Noul jucător al lui Dinamo, încântat de transfer: „Mă uitam la 6-1 cu FC Argeș și mă gândeam: «Wow, aș vrea să joc acolo»”

Are aproape 100 de meciuri pentru Dinamo și ia în calcul să revină din Arabia Saudită: „E echipa mea de suflet”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
abavati
abavati  •  29 Iunie 2023, 11:10

Declarații de bun simț, felicitări Ovidiu!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează