FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRU

VIDEO Ovidiu Hațegan a susținut testele fizice obligatorii » Data la care și-a propus să arbitreze din nou: „Revin doar dacă mai pot la cel mai înalt nivel”

Articol de - Publicat marti, 10 ianuarie 2023 12:00 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2023 16:24

Ovidiu Hațegan, 42 de ani, își pregătește cu multă atenție revenirea în circuit. „Centralul” arădean, care a suferit un infarct în prima parte a anului trecut, a fost prezent astăzi la Buftea, unde, cot la cot cu colegii săi, a susținut testele fizice obligatorii.

Reporterii GSP.ro au asistat la antrenamentul supervizat și de Kyros Vassaras, președintele CCA. Hațegan a efectuat  probele, la aceeași intensitate cu ceilalți colegi de breaslă, fără vreo restricție de ordin fizic.

Din informațiile Gazetei, Hațegan, care se află pe lista FIFA pentru 2023, plănuiește să revină pe teren cel mai devreme în luna martie, la fix un an de la cumpăna care i-a pus în pericol viața. Revenirea va avea loc doar dacă între timp nu vor mai interveni alte probleme medicale.

Ovidiu Hațegan se pregătește să revină pe teren: „Decizia finală o iau după ce vin toate rezultatele”

După ce am trecut prin ce am trecut, îmi doresc să fiu sănătos. Ăsta e scopul principal și vreau să mă bucur de fiecare moment pe care îl trăiesc. A fost o perioadă altfel, să spun, pentru că am avut vacanță cum nu am avut toată viața, forțată. Mi-a prins și bine, am stat mult mai mult cu familia, m-am bucurat de alte lucruri pe care le-am pierdut în acești ani în care am călătorit foarte mult.

În momentul de față, sunt foarte bine. Testele medicale sunt chiar peste așteptările mele și ale medicilor, dar o iau încetișor. De asta am și venit astăzi, am dat doar o parte din teste, am vrut din nou să fiu alături de colegi, un sentiment extrem de plăcut. Chiar de dimineață, înainte să vin, mi-am luat ghetele pe care nu le-am mai încălțat de nouă luni și ceva. E prima dată de când am avut ultimul meci. M-am bucurat, sincer.

După ce am ieșit din sala de operație, mi-am setat anumite lucruri. Unul dintre ele: să mă bucur de fiecare moment al vieții mele. Nu am nicio teamă, indiferent ce se întâmplă, pentru că din acest moment, fiecare zi e un bonus pentru mine. Dorința mea este să mă reîntorc pe teren. Asta o să vedem dacă se va mai realiza sau nu. Deocamdată, sunt în grafic”, a spus Hațegan. 

În mod normal, da (n.r. - întrebat dacă poate reveni pe teren la final de sezon), dacă totul merge ok, dar aici Dumnezeu o să hotărască și o să vedem. Nu vreau să mă întorc doar de dragul de a mă întoarce. Vreau să mă întorc la cel mai înalt nivel. Dacă nu o să pot face acest lucru, evident că nu o să o fac doar de dragul de a fi pe teren.

- Ovidiu Hațegan

INMS, ce mizerie! Condiții ca-n anii '50-'60 la clinica unde merge Superliga: „bombardament” pe holuri, canapele care pot accidenta fotbaliștii și hârtie igienică sub lacăt. Imagini incredibile
INMS
INMS, ce mizerie! Condiții ca-n anii '50-'60 la clinica unde merge Superliga: „bombardament” pe holuri, canapele care pot accidenta fotbaliștii și hârtie igienică sub lacăt. Imagini incredibile

Ovidiu Hațegan a suferit un infarct în martie 2022

Pe 29 martie 2022, Ovidiu Hațegan, cel mai bun arbitru român, a suferit un infarct miocardic acut și n-a mai arbitrat deloc în 2022. Arbitrul a simțit dureri puternice în piept, după antrenamentul fizic pe care obișnuia să-l efectueze zilnic. Ulterior, s-a prezentat la Camera de Gardă a spitalului din Arad pentru un consult, fiindcă durerile persistau.

După control, medicii i-au comunicat arbitrului că a suferit un infarct și a fost trimis de urgență la Timișoara. Imediat, Hațegan a intrat în sala de operații, unde i-a fost montat un stent. Infarctul a însemnat o lovitură puternică pentru „centralul” român, întrucât el se afla în acel moment în formă maximă, fiind alături de Istvan Kovacs pe lista arbitrilor delegați pentru Cupa Mondială din Qatar.

Arbitrul arădean parcurgea o perioadă importantă din cariera sa, cu partide arbitrate în Champions League, Mondialul Cluburilor în 2019 și semifinalele Europa League în sezoanele 2016/2017 și 2018/2019.

VIDEO Ovidiu Hațegan, despre nivelul arbitrajului din fotbalul românesc

Citește și alte știri de actualitate:

Dilema lui Panduru, după ultimul transfer bifat de Hagi: „L-au luat pe cel de acum sau pe cel de acum 7-8 ani?”

EXCLUSIV Omul care a provocat interdicția la transferuri a lui Dinamo: „Nu negociez, să plătească!”

Antrenorul secund ex-CFR Cluj a fost numit „principal” la surpriza anului trecut din grupele Ligii Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
gicab
gicab  •  10 Ianuarie 2023, 16:46

Ghinion mare cu plandemia asta pt unii

matei14
matei14  •  10 Ianuarie 2023, 14:14

Îl așteptăm înapoi cât mai repede! Mult succes ... și sănătate!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează