FOTBAL  »  Superliga  »  DELEGARE

Ovidiu Hațegan, delegat din nou în Champions League » Ce meci va arbitra

Ovidiu Hațegan, delegat la Benfica – Bayern // FOTO: Imago
Ovidiu Hațegan, delegat la Benfica – Bayern // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 18 octombrie 2021 10:36 / Actualizat luni, 18 octombrie 2021 11:15

Ovidiu Hațegan a fost delegat la Benfca – Bayern Munchen, în etapa a 3-a din grupele Ligii Campionilor.

Centralul român continuă să prindă meciuri tari în fotbalul european. Acesta va arbitra miercuri, de la ora 22:00 partida dintre Benfica și Bayern Munchen, din grupa E a Ligii Campionilor (liveTEXT și video pe GSP.ro și în direct pe LookSport+, DigiSport și TV Telekom Sport).

Ovidiu Hațegan, delegat la Benfica – Bayern

Arbitrul va fi ajutat de asistenții Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe, iar al patrulea oficial va fi Marcel Bârsan. În camera VAR vor fi Paulus van Boekel și Jochem Kamphuis, din Țările de Jos.

Acesta va fi al doilea meci din Champions League cu Hațegan la centrul, el conducând meciul Atletico Madrid – Porto (0-0), din prima etapă. Runda precedentă, el a fost arbitru VAR la meciul Șahtior – Inter (0-0), condus de Kovacs.

În plus, Hațegan a condus recent meciul dintre Croația și Slovacia (2-2), în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Hațegan, criticat după Atletico Madrid – Porto

Delegat în prima rundă a grupelor la partida Atletico Madrid - Porto, Hațegan a avut două faze dificile, la ambele hotărând în favoarea lui Atletico Madrid. Un gol anulat lui Porto și un om eliminat la oaspeți, iar portughezii l-au acuzat după partidă.

În minutul 80, după o pasă greșită a lui Renan Lodi, Taremi a rămas singur cu Oblak. Atacantul iranian al lui Porto a ciupit mingea și s-a ciocnit cu portarul sloven, ieșit tare la blocaj. Taremi a căzut din contact, balonul ricoșând ca la biliard în plasă.  Avertizat de Video Assistant Referee, italianul Marco Di Bello, „centralul" a anulat prompt golul oaspeților. În cădere, vârful a atins puțin mingea cu mâna. 

„Un henț microscopic refuză victoria", a comentat malițios cotidianul O Jogo. Regulamentul susține că „se dictează henț dacă jucătorul înscrie cu mâna sau cu brațul, chiar dacă accidental, involuntar". 

Hațegan a mers total pe soluția VAR, fără a mai revedea faza pe monitorul de la marginea terenului. Și pentru henț, și pentru un posibil penalty la ciocnirea Taremi - Oblak, cerut de lusitani. Antrenorul Sérgio Conceição a protestat, la fel Taremi, jucătorul făcând semn cu brațele ca și cum "totul e decis".

În al 5-lea minut de prelungire, Griezmann l-a fentat pe Mbemba și a scăpat spre poartă, fundașul advers faultându-l grosolan. Roșu direct. A fost momentul în care Conceicao a imitat gestul lui Taremi după golul anulat. 

Și antrenorul i-a acuzat pe Hațegan și pe asistenții lui, Ghinguleac și Gheorghe: „Arbitrii au fost cei mai slabi de pe teren. Nu am văzut încă o dată faza golului, nu știu dacă a fost lovitură de pedeapsă înaintea hențului.  Sigur însă nu trebuia eliminat Mbemba".

În caracterizarea arădeanului, O Jogo a titrat: „A fluierat un român, a decis un roman". Reproșându-i „unele cartonașe galbene" și stilul de arbitraj "inconsecvent, care nu a favorizat jocul. Iar decizia cea mai importantă i-a aparținut italianului Di Bello".

VIDEO Spectacol la antrenamentele lui Bayern

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Istvan Kovacs, delegat la un meci tare din Champions League » Ce partidă va conduce

Barcelona revine și câștigă derby-ul cu Valencia » Aguero a debutat în sfârșit!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează