FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

EXCLUSIV Ovidiu Hațegan, gata să revină pe teren! Când ar putea fi delegat din nou în Liga 1

Ovidiu Hațegan // FOTO: Imago
Ovidiu Hațegan // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 31 octombrie 2022 08:13 / Actualizat luni, 31 octombrie 2022 09:32

Surse apropiate de Ovidiu Hațegan susțin că arbitrul arădean ia în calcul o revenire „la centru" din primăvară, după ce a trecut cu bine peste infarctul suferit în martie.

Cel mai bun arbitru al României din ultimii ani, Ovidiu Hațegan (42 de ani), ar putea reveni pe terenul de joc, după ce a suferit un infarct miocardic pe 27 martie. Arădeanul a început o serie de antrenamente mai ușoare prin care încearcă să se obișnuiască cu ritmul vechilor partide, dinaintea problemei cu inima. 

Surse apropiate „centralului" spun că acesta urmează un program de pregătire strict care să-l ajute să se reîntoarcă pe gazon în perioada februarie-martie 2023, în cazul în care nu vor mai apărea alte probleme medicale.

Verdictul lui Porumboiu după penalty-urile date la Rapid - CFR Cluj: „De ce a căzut? A avut cădere de calciu?”
RAPID - CFR CLUJ 2-1
Verdictul lui Porumboiu după penalty-urile date la Rapid - CFR Cluj: „De ce a căzut? A avut cădere de calciu?”

La 3 luni după infarct, Ovidiu Hațegan a reapărut în rândul cavalerilor fluierului, în calitate de arbitru VAR, pe 9 iulie, la meciul din Supercupa României câștigat de Sepsi cu 2-1 în fața celor de la CFR Cluj. 

De atunci, „centralul” a continuat să primească delegări, dar doar ca arbitru VAR, postură din care a avut intervenții decisive în 50% dintre partidele din campionat la care a participat.

Tragedie pentru Hațegan în vârful carierei

Pe 27 martie 2022, Ovidiu Hațegan a simțit dureri puternice în piept, după antrenamentul fizic pe care obișnuia să-l efectueze zilnic. Ulterior, s-a prezentat la Camera de Gardă a spitalului din Arad pentru un consult, fiindcă durerile persistau. 

După control, medicii i-au comunicat arbitrului că a suferit un infarct și a fost trimis de urgență la Timișoara. Imediat, Hațegan a intrat în sala de operații, unde i-a fost montat un stent. Infarctul a însemnat o lovitură puternică pentru „centralul” român, întrucât el se afla în acel moment în formă maximă, fiind alături de Istvan Kovacs pe lista arbitrilor delegați pentru Cupa Mondială din Qatar. 

Arbitrul arădean parcurgea o perioadă importantă din cariera sa, cu partide arbitrate în Champions League, Mondialul Cluburilor în 2019 și semifinalele Europa League în sezoanele 2016/2017 și 2018/2019.

295 de meciuria condus Ovidiu Hațegan până la momentul infarctului

VIDEO Dan Petrescu, după Rapid - CFR Cluj: „Toate deciziile au fost împotriva noastră”

Citește și: 

Clonați-l pe Hațegan la VAR! Procentaj fantastic de greșeli îndreptate în timpul meciurilor din Liga 1

Radu Petrescu arbitrează Barcelona în Champions League » Premieră pentru „centralul” român

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
gica10
gica10  •  31 Octombrie 2022, 16:13

Cfrul are un parcurs lung cu acest arbitru,si pe faze demonstrate a rezultat un 19-0 decizii contra-pro .........in urma acestei realitati ,clubul i-a facut o plangere la UEFA,iar rezultatul il vedem in fiecare arbitraj pe care-l presteaza contra acestei echipe. In acest campionat Hateganu a arbitrat CFRul in 7 partide din 13 din camera Var!Pare incredibil,dar acest lucru se pare ca este dirijat de FRF cu "comitziile" abilitate.

gica10
gica10  •  31 Octombrie 2022, 16:08

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  31 Octombrie 2022, 11:05

Da a trecut cu bine examenul de aseară contra CFR ( cu Rapid ) !? Zcsb de-abia te așteaptă!?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează