FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII

EXCLUSIV Legătura dintre Pandurii şi o fermă de capre! Dezvăluiri despre situația clubului din Tg. Jiu + reacția lui Condescu

În 2018, Condescu (prim-plan) a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată // FOTO sportpictures.eu
În 2018, Condescu (prim-plan) a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată // FOTO sportpictures.eu

Articol de , , - Publicat joi, 03 februarie 2022 13:13 / Actualizat joi, 03 februarie 2022 15:19

Apar noi date în scandalul la clubul Pandurii Târgu Jiu, iscat de niște declarații ale lui Condescu. Fostul șef al gorjenilor are de primit un milion de euro, aceasta e suma cu care s-a înscris la masa credală. Printre creditori apare și o societate ce a forat la o fermă a lui Condescu.

  • CONTEXT: Edi Iordănescu a fost impus politic la prima sa experiență ca antrenor principal la nivel înalt - asta susține, într-o serie de acuzații publice fără precedent, Marin Condescu, fostul președinte al celor de la Pandurii Tg. Jiu, clubul la care Iordănescu jr. ar fi fost înscăunat prin comanda directă a lui Gabriel Oprea, pe atunci ministru de interne. Toate detaliile incredibile - AICI

Taberele Condescu și Iordănescu, intrate într-o controversă publică săptămâna trecută, după ce fostul șef de la Pandurii a acuzat că Edi a fost impus politic în club în 2015, continuă lupta pe frontul dezvăluirilor.

Fiecare scoate de la sertar acuzații susținute cu diverse documente, pentru a demonstra că partea adversă e vinovată pentru dezastrul de la Târgu Jiu. În plus, taberele capătă aliați noi, zi după zi, iar aceștia dezgroapă și ei dovezi din subteranele de la gruparea gorjeană.

Caz incredibil! » Făcut din pix acționar la Pandurii, Săpunaru vrea să-l dea în judecată pe Marin Condescu pentru fals și uz de fals
PANDURII
Caz incredibil! » Făcut din pix acționar la Pandurii, Săpunaru vrea să-l dea în judecată pe Marin Condescu pentru fals și uz de fals

Marin Condescu își amenaja o fermă de capre în Gorj, iar banii se recuperau de la Pandurii!

Azi, din surse fără legătură cu lumea fotbalului, Gazeta publică acte din care reiese că Marin Condescu își amenaja o fermă de capre într-o comună din Gorj și firma care lucra pentru el acolo urma să recupereze banii din clubul de fotbal Pandurii!

În cazul acesta, foști colaboratori ai lui Marin Condescu i-au făcut o plângere la DIICOT ex-președintelui de la Pandurii și instituția a deschis dosarul cu numărul 44D/P/2020. Firma Elkana, angajată să efectueze forări pentru apă la ferma de capre a conducătorului echipei, s-a înscris la masa credală după ce societatea care gestiona formația gorjeană a ajuns în insolvență.

Legătura dintre Pandurii şi o fermă de capre! Dezvăluiri despre situația clubului din Tg. Jiu + reacția lui Condescu

Clubul acceptase în mod clar factura pe care o emisese firma care forase la ferma lui Condescu. Elkana SRL apare la masa credală cu o creanță acceptată de 50.200 de lei. Fostul președinte e cel mai important creditor la categoria „chirografari", adică aceia din afara salariaților și a statului, el are de încasat 4.553.587 de lei, aproape un milion de euro!

Fiscul: „Condescu vinovat pentru prejudiciu!"

Un raport al ANAF efectuat în 23 iulie 2014 a constatat că forările efectuate la ferma de capre nu aveau nicio legătură cu Pandurii. Inspectorii Fiscului au depistat atunci și că bugetul statului fusese prejudiciat cu 1.780.688 de lei din cauza unor ilegalități comise în clubul de fotbal.

Societatea nu achitase impozit pe profit, la care fuseseră calculate penalități. Concluzia din acel document al ANAF: „Vinovat de producerea prejudiciului s-a făcut Condescu Marin, președinte al Pandurii Lignitul Târgu Jiu".

În contul clubului sunt bani acum, după ce a fost câștigat un proces cu foștii finanțatori, care nu mai alimentaseră echipa cu sumele pe care se angajaseră să le vireze. „Conducta" cu bani publici a secat exact pe parcursul sezonului în care Narcis Răducan și Edi Iordănescu conduceau echipa.

Rezultatele sportive au fost foarte bune, gorjenii au încheiat stagiunea pe locul al treilea. Economic, Pandurii s-au prăbușit din clipa în care le-au dispărut patru milioane de euro, o sumă pe care înaintea campionatului o luaseră în calcule ca un venit cert. 

Cum se apără Condescu

Într-un drept la replică trimis Gazetei Sporturilor, Condescu explică:

„Faptele despre care scrieți în ziar au fost cercetate de organele abilitate și toate au primit neînceperea urmăririi penale. Când antrenori au fost Grigoraș și Pustai, echipa mergea des la 2-3 mănăstiri și la unele au văzut că lipsesc multe lucruri elementare. Una dintre ele nu avea apă. Atunci, ei au fost de acord să ajute și să suporte din salariul lor lucrările de forare pentru ca mănăstirea să aibă apă. Toate contractele jucătorilor erau stabilite la un nivel al euro de 4,2 lei și au fost de acord ca tot ce este ca paritate peste acest nivel să fie direcționat ca sponsorizare la mănăstire. Pustai a fost de acord să renunțe chiar la tot ce e peste 4 lei”.

„Avem 24 de milioane de lei"

Creditorii au primit o propunere de negociere a sumelor cu care sunt înscriși. În principiu, tuturor categoriilor le-a fost propus să renunțe la o parte din bani, cu promisiunea că o să primească în curând o tranșă din sumele pe care le au de recuperat. Conducerea clubului calculează că va avea disponibili în perioada următoare 24.293.060 lei! Doar 2.800.000 de lei sunt în cont în momentul de față, restul sumelor ar proveni din valorificarea unor bunuri: un hotel din Rânca, un teren din Târgu Jiu. 

Condescu ia banii printre ultimii

Marin Condescu are de încasat de la Pandurii un milion de euro, numai că el se află în categoria de creditori cea mai slabă, chirografari, și e în coada listei ca termen de plată. Fiscul și salariații au prioritate la primirea banilor. Dacă vor fi de acord creditorii să mai renunțe la niște sume, Condescu va reuși să reducă masa datoriilor și ar ajunge astfel să primească măcar o parte din milionul de euro cu care este înscris. 

Conflictul cu Edi Iordănescu tocmai de la o astfel de discuție a pornit. Ca să urgenteze primirea a 12.000 de euro, Iordănescu a cerut falimentul Pandurilor. Condescu a apelat la Edi prin intermediari și l-a avertizat că-l va ataca în media dacă nu renunță la cererea de falimentare. Antrenorul a refuzat propunerea, apoi Condescu a povestit că Gabriel Oprea l-a impus pe Edi ca antrenor la Târgu Jiu, printr-un ordin pe care l-a transmis către conducătorii instituțiilor din oraș.

VIDEO Marin Condescu, dezvăluiri la GSP Live: „Edi Iordănescu a fugit de la echipă cu o lună înainte de terminarea contractului”

Citește și: 

EXCLUSIV Marin Condescu neagă faptul că i-ar fi falsificat semnătura lui Săpunaru: „Era doar o propunere! Nu știu cine a făcut acel document”

EXCLUSIV Varianta lui Marin Condescu, susținută: „Da, Oprea a dat ordin de la București să-l pună pe Edi Iordănescu antrenor”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
demolarii
demolarii  •  03 Februarie 2022, 15:39

Iordănescu a renunțat la 500 000 euro cand a plecat de la Fcsb. De ce nu a avut rabdare pentru 12000 euro, și a cerut falimentul clubului? E o intrebare care se naste din articol....și a doua intrebare pe care o naște articolul: Care e adevăratul E Iordănescu? Antrenorul de succes in fotbal sau Puiul Puiului? Burleanu , prin tragicomedia bucată cu Boloni, l-a pus în această situație....

kuba
kuba  •  03 Februarie 2022, 15:32
Postat de ciprianbirtea pe 03 Februarie 2022, 15:19

Caprele nu aveau legătură cu Pandurii, dar Pandurii le-au preluat din obiceiuri și le-au pus în practică în unele meciuri, cum ar fi cel cu consonanta din liga I, când Pandurii au luat-o cu 6-0.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  03 Februarie 2022, 15:19

Caprele nu aveau legătură cu Pandurii, dar Pandurii le-au preluat din obiceiuri și le-au pus în practică în unele meciuri, cum ar fi cel cu consonanta din liga I, când Pandurii au luat-o cu 6-0.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează