FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Filip, jucătorul cu mai multe tratamente decât meciuri în ultimii ani, va fi preparator fizic la FCSB!

Lucian Filip (centru), într-un meci cu CFR Cluj // foto: Imago Images
Lucian Filip (centru), într-un meci cu CFR Cluj // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat vineri, 18 martie 2022 08:20 / Actualizat vineri, 18 martie 2022 08:36

Lucian Filip a revenit la FCSB, dar nu ca jucător, ca preparator fizic. Fostul mijlocaș s-a retras la doar 31 de ani, forțat de leziunile numeroase și grave pe care le-a suferit de-a lungul timpului.

FCSB l-a susținut pe Lucian Filip chiar și în momentele dese în care el nu putea să joace, iar acum i-a oferit un nou job. Filip a fost angajat ca preparator fizic, la capătul unei cariere în care a adunat 127 de meciuri în campionat pentru roș-albaștri.

Scenografie controversată a ultrașilor sârbi, la meciul cu Rangers »  Atac la adresa SUA și NATO: „Să dăm păcii o șansă”
Steaua Roșie - Rangers
Scenografie controversată a ultrașilor sârbi, la meciul cu Rangers » Atac la adresa SUA și NATO: „Să dăm păcii o șansă”

Lucian Filip e plătit de 5 ori mai slab decât Neubert

Salariul e unul mic față de veniturile pe care le au fotbaliștii, numai două mii de euro va încasa Lucian în fiecare lună în care practică noua meserie. El este însă un novice în pregătirea fizică, deci i-ar fi fost greu să capete un salariu mai mare.

„Titularul” postului de preparator de la FCSB, Thomas Neubert, primește 10.000 de euro lunar, cel mai mare salariu din România al unui specialist în pregătire fizică.

Ca jucător, Filip a fost la FCSB din 2007 până în 2021. Măcinat de accidentări multe și grave, el a încercat în sezonul acesta să-și continue cariera la Clinceni. A bifat șase partide pentru ilfoveni, dintre care două au fost din postura de titular, după care a hotărât să se retragă și să revină în clubul în care a petrecut cel mai mult timp.

Lucian Filip are mai multe tratamente decât meciuri

Mihai Stoica anunțase încă de acum câțiva ani că Lucian avea să primească propunerea de a continua în club când înceta să mai joace. MM l-a considerat în permanență unul dintre angajații favoriți, l-a apreciat pentru inteligența și pentru loialitatea lui.

Filip a fost important și ca fotbalist, atunci când situația medicală i-a permis să contribuie în jocul echipei. În cele trei sezoane în care roș-albaștrii au fost campioni la rând, între 2012 și 2015, el a apărut în 45 de partide din campionat, sub comanda lui Reghecampf și apoi a lui Gâlcă. Mijlocaș defensiv, Lucian nu a putut fi titular în mod constant fiindcă accidentările l-au trecut mereu pe margine.

El a avut aproape toate leziunile întâlnite în fotbal, inclusiv rupturi ale ligamentelor și operații la ambii genunchi. Cu forma sportivă distrusă de accidentări, Filip a fost titular doar în două partide în ultimii doi ani, un joc al FCSB-ului și două ale Clincenilor.

4 selecțiiși un gol a strâns Filip la naționala de tineret

31 de meciuria prins Filip în 2018-2019, ediția din Liga 1 în care a jucat cel mai mult

Filip a suferit 5 operații în 7 ani

Ultima accidentare gravă a lui Filip a fost produsă în iunie 2020, o ruptură a ligamentelor genunchiului care a necesitat o intervenție chirurgicală. A fost a cincea operație pe care a suferit-o Lucian în decurs de șapte ani. 

În afara rupturii ligamentelor, mijlocașul a mai avut și o fractură dublă, de tibie și de peroneu, în 2013, ca urmare a unui contact avut cu Mihai Costea în timpul unui antrenament. A lipsit cinci luni în urma fracturii și mai mult de o jumătate de an după fiecare operație de la genunchi. 

Sarcina principală a lui Filip în noul lui job, de preparator fizic, constă tocmai în a lucra cu fotbaliștii care revin după accidentări

Filip era cel mai vechi de la FCSB

Până la 31 de ani, Filip a adunat 14 sezoane în care s-a aflat sub contract cu FCSB. Roș-albaștrii l-au adus de la Craiova când el avea 17 ani. A jucat întâi ca fundaș stânga la „satelitul” clubului care atunci purta numele Steaua, apoi a fost transformat de Reghecampf în mijlocaș defensiv. Reghe l-a avut sub formă de împrumut la Snagov, în liga a doua, și la Chiajna, în primul eșalon. 

Încântat de colaborarea cu Lucian, Laurențiu l-a readus la FCSB în vara lui 2012, atunci când Becali l-a angajat pe Reghecampf. Gigi l-a testat pe Filip și ca antrenor neoficial. 

În sezonul trecut, când „satelitul” FCSB-ului a jucat în liga a treia cu Steaua, Becali l-a trimis pe Lucian la echipa a doua deși el nu putea juca, dar a sperat că mijlocașul-veteran avea să-i influențeze pe tinerii de la FCSB astfel încât ei să blocheze promovarea CSA-ului. Noii „militari” au câștigat însă și au obținut dreptul de a urca în eșalonul secund.

Cum a decurs cariera lui Filip

ClubulMeciuri/Goluri
FCSB127/6
FCSB II39/2
Buzău20/0
Chiajna16/3
Snagov12/0
Clinceni6/0
Urziceni4/0

Citește mai multe știri din Liga 1:

Antrenorul din play-out care nu e de acord cu barajul de Conference League, deși echipa sa poate profita de regula FRF: „Aruncăm coeficientul la gunoi”

Dusan Uhrin acuză „greaua moştenire” de la Dinamo: „Jucătorii nu sunt în regulă, nu putem face ce ne dorim”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
andrei.steaua
andrei.steaua  •  18 Martie 2022, 15:03
Postat de supereduardo10 pe 18 Martie 2022, 12:58

Alt mare jucator.:)) Jucator ca jucator dar sa vedeti meserie ce stie ca preparator :)))

Când bătea jucătorul asta pe Ajax Rapid ae pregătea sa devină FCR

paolo17
paolo17  •  18 Martie 2022, 14:28
Postat de supereduardo10 pe 18 Martie 2022, 12:58

Alt mare jucator.:)) Jucator ca jucator dar sa vedeti meserie ce stie ca preparator :)))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

supereduardo10
supereduardo10  •  18 Martie 2022, 12:58

Alt mare jucator.:)) Jucator ca jucator dar sa vedeti meserie ce stie ca preparator :)))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează