FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Pariurile au acaparat fotbalul » FCSB a dat lovitura cu noul sponsor! Numai LPF o depășește

Articol de , , - Publicat miercuri, 25 septembrie 2019 06:24

FCSB va încasa 800.000 de euro de la noul sponsor Betano și s-ar putea alege cu și mai mulți bani dacă firma de pariuri o să devină sponsor principal în viitor. FRF și LPF au contracte cu Fortuna, altă societate din același domeniu, și adună aproape 3 milioane de euro împreună.

Pariurile sunt, în afara drepturilor TV, principala sursă de venit în fotbalul românesc.

Federația, Liga Profesionistă și cel mai bogat club, FCSB, capătă anual injecții cu milioane de euro din partea unor societăți de pariuri. Cea mai recentă asociere e cea dintre FCSB și Betano. Atât de mult și-au dorit roș-albaștrii să semneze cu acest nou sponsor, încât au presat Federația să treacă peste un punct din regulament care interzicea ca două formații să fie sponsorizate de aceeași companie.

Regula urmărea să apere integritatea competiției, în ideea că un sponsor-finanțator ar fi putut ajunge să controleze două sau mai multe cluburi și atunci ar avea ocazia să manevreze rezultate, să influențeze campionatul. FRF a considerat că nu există niciun conflict în situația aceasta, în care Betano e și partenerul FCSB, și al Craiovei, cu care avea contract de mai multă vreme. De ce a fost Becali interesat să nu-i scape afacerea?

Cu bonusuri, spre un milion de euro

L-au tentat sumele foarte mari din acord, surprinzător de „grase”, în condițiile în care Gigi a pierdut numele Steaua și palmaresul câștigătoarei Cupei Campionilor Europeni din 1986. Face bani și cu numele FCSB.

A încasat 400.000 de euro de la Betano la semnarea actului și va mai primi opt rate de câte 50.000 de euro. Acordul e valabil un an, cu posibilitatea de a fi prelungit pentru încă un sezon, și există ideea ca firma de pariuri a cărei marcă apare acum doar pe spatele tricourilor să devină, în timp, sponsorul principal.

În afara celor 800.000 de euro garantați ca sumă fixă, FCSB va mai primi 50.000 de euro dacă va câștiga titlul în Liga 1 și aceeași sumă pentru calificarea în grupele Europa League. Accesul în Champions League i-ar aduce lui Becali 100.000 de euro de la Betano.

LPF câștigă cel mai mult

FCSB încasează de la firma de pariuri aproape un milion de euro anual dacă bifează și bonusurile care depind de performanțe, însă nici așa nu se apropie de campioana câștigurilor, Liga Profesionistă de Fotbal.

LPF a transformat în vară campionatul în „Liga 1 Casa pariurilor” și capătă, pentru acest rebranding, 2.200.000 de euro anual. Colaborarea e valabilă cinci sezoane, deci Liga are asigurați 11 milioane de euro! „Casa pariurilor” e o marcă a companiei Fortuna.

Federația are și ea ca sponsor societatea aceasta și primește 500.000 de euro pe an în schimbul reclamei de care firma de pariuri beneficiază mai ales la acțiunile echipei naționale.

380.000 de euroîncasează Dinamo anual de la sponsorul principal Unibet, de asemenea o societate din domeniul pariurilor

Real, 70 de milioane de la un singur sponsor! 

Sumele din România sunt minuscule în comparație cu încasările de care beneficiază cluburile mari ale Europei. Real Madrid ia 70 de milioane de euro anual doar de la sponsorul principal, Fly Emirates. 

Juventus are 50 de milioane de euro de la marca de mașini Jeep, sponsorul principal de pe tricourile torinezilor. 

Tottenham, finalista Champions League în sezonul trecut, tocmai a semnat o prelungire a contractului cu AIA, sponsorul principal. Noul acord e valabil până în 2027 și-i garantează clubului din nordul Londrei 400 de milioane de dolari! 

FCSB, clubul cu cei mai mulți bani dintre toate din România, are la dispoziție 10 milioane de euro într-un sezon întreg, cu toate veniturile adunate și cu tot cu aportul lui Becali.

Citește și:

Situație jenantă la FCSB! Gnohere și Vali Crețu aproape să încalce o regulă absurdă: „Te rog frumos, nu știam că nea Gigi nu ne dă voie!” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
daniaania
daniaania  •  25 Septembrie 2019, 15:08

HAI CFR !!! Au sponsori mai tari !!!

hermannstadtul
hermannstadtul  •  25 Septembrie 2019, 14:37
Postat de digei pe 25 Septembrie 2019, 12:27

Liverpool va semna cu Nike pt 90 mil euro/an. Noi discutam aici de 0,8 mil /an si titram ca "a dat lovitura"? Titlul corect este "FCSB a semnat cu o firma de pariuri pentru o suma suspicios de mare pt fotbalul romanesc. Cate meciuri trebuie sa tranteasca pe an pentru suma asta?"

betano plateste practic audienta, si nimeni nu are nici pe departe audienta Stelei (si nu vorbesc de clona de la amatori). O chestie strict de marketing si economica, dar haterii minte nu are sa pricepi.

1745flo
1745flo  •  25 Septembrie 2019, 12:42
Postat de emil1986 pe 25 Septembrie 2019, 11:00

Când ai milioane de suporteri, e nornal să obții astfel de sume. FCSB/Steaua, cea mai iubită echipă din fotbalul românesc!

Pac-pac! Noaptea minții!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează