FOTBAL  »  LIGA 1  »  DOPAJ

Paul Pârvulescu, audiat de Agenția Națională Anti-Doping după ce a admis că a făcut injecţii în venă » Când află verdictul

Paul Pârvulescu, fundașul Academicii Clinceni, va rămâne, cel puțin deocamdată, în afara terenului.
Paul Pârvulescu, fundașul Academicii Clinceni, va rămâne, cel puțin deocamdată, în afara terenului.

Articol de - Publicat luni, 06 iulie 2020 16:00 / Actualizat luni, 06 iulie 2020 20:09

Paul Pârvulescu, 31 de ani, fundașul Academicii Clinceni, va rămâne, cel puțin deocamdată, în afara terenului. 

Astăzi, fostul jucător al celor de la FCSB a fost audiat de o comisie ANAD, decizia în cazul acestuia fiind amânată pentru 15 iulie. 

În prezent, Pârvulescu este suspendat provizoriu și nu a disputat niciun meci pentru Academica Clinceni după reluarea campionatului. Mai mult, el nu are nici dreptul de a se antrena alături de lotul lui Ilie Poenaru. 

Ce s-a întâmpat în cazul lui Paul Pârvulescu

Paul Pârvulescu a susţinut în direct la GSP Live că a făcut terapie cu injecții în venă la o echipă din România, o procedură care înseamnă doping în regulamentul ANAD.

„Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie. Am făcut în altă parte, dar nu la Steaua, am făcut la o altă echipă din ţară. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simţeam rău. Apoi, în următoarea zi eram ok. Nu pot să spun unde am făcut, la ce echipă, pentru că aş pune doctorul de acolo într-o situaţie delicată. Eu n-am făcut insuflaţii rectale, ci injecţii în venă. Nu era ceva wow, iar din punctul de vedere al sănătăţii e OK. Dar e doping, da", a spus jucătorul la GSP Live în urmă cu mai bine de o lună. 

După aceste declarații, ANAD s-a autosesizat și a început anchetarea fotbalistului suspendat provizoriu în acest moment.

Ce riscă Pârvulescu

  • Conform informațiilor publicate pe siteul ANAD, „cei care trișează intenționat ar urma să devină ineligibili pe o perioadă de patru ani la prima abatere".
  • Suspendarea primită poată să fie mai mică, "pe baza recunoașterii din proprie inițiativă, însă aceasta nu va fi mai mică decât jumătate din perioada de suspendare altfel aplicată, dacă admite imediat încălcarea reglementărilor anti-doping de care este declarat vinovat, poate beneficia de o reducere a perioadei de suspendare până la un maximum de 2 ani, în funcție de gradul de vinovăție, cu încuviințarea Agenției Mondiale Anti-Doping".

Citește și alte știri de actualitate: 

FCSB. EXCLUSIV Noi dezvăluiri din interior despre metodele lui Thomas Neubert: „Insuflațiile mi se păreau deranjante. Antrenamentele fizice au fost «dopingul»”

CFR Cluj. Reproșuri dure pentru Dan Petrescu și conducerea campioanei: „E rușinos că s-a ajuns aici! S-au văzut cu sacii în căruță, apoi nu l-au mai respectat”

Playtech: BOMBĂ! Ianis Hagi, transferul vieții. Rangers, oferte incredibile primite astăzi: scoțienii sunt siguri


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează