FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Petrolul face apel la companiile din Prahova: „Ar fi foarte bine dacă o parte din profitul lor s-ar îndrepta către sport”

Petrolul Ploiești, într-un meci cu U Cluj din sezonul trecut // foto: GSP
Petrolul Ploiești, într-un meci cu U Cluj din sezonul trecut // foto: GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 04 iulie 2022 21:13 / Actualizat luni, 04 iulie 2022 21:22

Costel Lazăr (60 de ani), președintele de la Petrolul Ploiești, este încrezător că situația financiară a clubului se va îmbunătăți în perioada următoare. Acesta anunță că până pe 15 iulie angajații vor primi două salarii restante.

GSP.ro a scris astăzi despre cum problemele economice macină două dintre echipele nou-promovate în Liga 1. Este vorba despre Petrolul și Hermannstadt, care au cesionat banii din prima tranșă a drepturilor TV, 500.000 de euro, pentru a stinge unele dintre datorii.

Chestionat pe seama acestui subiect, Costel Lazăr, președintele de la Petrolul, a răspuns că problema este una „asumată” și că speră să nu fie nevoie de alte astfel de acțiuni.

Simona Halep, surprinsă de reporter după victoria cu Badosa: „Da? Nu m-am gândit la acest lucru!”
Wimbledon
Simona Halep, surprinsă de reporter după victoria cu Badosa: „Da? Nu m-am gândit la acest lucru!”

Reacția președintelui de la Petrolul Ploiești referitor la problemele financiare ale clubului

„Este o problemă asumată înainte de a promova. Neavând un sprijin financiar precum în anii trecuți, am recurs la aceste cesiuni de creanță. Eu sper ca foarte curând să rezolvăm problemele financiare, astfel încât să nu fie nevoie de cesiuni în continuare.

Sunt convins că sunt oameni care iubesc Petrolul. Avem o promisiune certă că până pe 15 luna aceasta vom plăti două salarii restante. Deci nu vorbim de 4 salarii restante, ca în alte țări, ci de două. Nu e normal, dar în condițiile economice care sunt în momentul actual...

Sunt speranțe și discuții pentru a regla problemele. Eu spun că vom intra pe o linie normală, e imposibil să nu găsim soluții.

Sunt multe societăți în Prahova cu potență financiară, vorbim despre un județ puternic industrializat, cu zeci, sute de firme care au profit. Dacă din acel profit se îndreaptă ceva și către sport, ar fi foarte bine”, a declarat Lazăr la emisiunea „Liga DigiSport”.

„Dacă se întâmplă așa ceva cu Petrolul, trebuie să desființăm fotbalul din România”

Întrebat dacă se teme că s-ar putea repeta scenariile Gaz Metan și Academica Clinceni, echipe penalizate sezonul trecut în repetate rânduri din cauza datoriilor, Lazăr a răspuns: 

„Petrolul este un brand. Dacă se întâmplă așa ceva cu un brand, atunci trebuie să desființăm fotbalul din România”. 

Mai multe știri din Liga 1: 

Acord! Constantin Budescu semnează cu echipa din Liga 1

FCU Craiova, învinsă în Austria de echipa pe care a reclamat-o la FIFA

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  05 Iulie 2022, 08:50

„Petrolul este un brand. Dacă se întâmplă așa ceva cu un brand, atunci trebuie să desființăm fotbalul din România”. La fel de "brand" a fost si Dinamo, si uite ca nu s-a desfiintat fotbalul din Romania. Si placa cu "Dacă din acel profit se îndreaptă ceva și către sport, ar fi foarte bine”, sa o lase mai moale si sa zica drept cati bani vrea sa bage in buzunar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează