FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - FC VOLUNTARI 0-1

VIDEO + FOTO Tamaș a comis-o din prima și le-a pus foștilor colegi victoria pe tavă! Petrolul - Voluntari, meci decis de VAR

FC Voluntari s-a impus cu 1-0 în deplasarea de la Petrolul, printr-un penalty transformat de Daniel Florea în prelungiri. +16   FOTO
FC Voluntari s-a impus cu 1-0 în deplasarea de la Petrolul, printr-un penalty transformat de Daniel Florea în prelungiri.

Articol de , - Publicat luni, 18 iulie 2022 23:30 / Actualizat luni, 18 iulie 2022 23:30

FC Voluntari s-a impus cu 1-0 în deplasarea de la Petrolul, printr-un penalty transformat de Daniel Florea în prelungiri. 

Rezultatele din prima etapă a noului sezon de Liga 1

Șase ani în Liga 1, apoi șase ani în pribegia ligilor inferioare. "Lupii" din Ploiești s-au învârtit în istoria recentă în jurul numărului 6. Reinventați, trecuți prin faliment, apoi plecați la drum datorită suporterilor, petroliștii revin în elita fotbalului cu planuri mari. 

Cu câteva plombe tari, Grozav sau Tamaș, dar cu un program de "foc". "Ole, ole, ole, ola, s-a întors Petrolul-n A", e și salutul cu care galeria și-a întâmpinat echipa în prima etapă, primul meci acasă. Iar cei 10.000 de suporteri din tribune "dau de gol" pofta de fotbal de la Ploiești, dorința duelurilor cu FCSB sau Rapid, derby-urile atât de așteptate și trăite pe "Ilie Oană".

Părerea expertului, după golul anulat cu ajutorul VAR în Petrolul - Voluntari: „Iată o situație inedită! Eu l-aș fi validat”
Petrolul - Voluntari
Părerea expertului, după golul anulat cu ajutorul VAR în Petrolul - Voluntari: „Iată o situație inedită! Eu l-aș fi validat”

FC Voluntari, victorie pe terenul Petrolului

Mai rodați prin istoria recentă a Ligii 1, cumva mai așezați, ilfovenii au dat ritmul primelor minute. Cu 8 din 11 jucători pe care i-a avut și la Liga 2, formația lui Nicolae Constantin s-a ținut bine. Mânată de vâna lui Tamaș, ieri în fața fostei echipe, dar și cu Grozavu mereu gata de a inventa ceva, Petrolul a făcut "vulcanul" din tribune să erupă în 22 de minute. 

Fals însă, VAR-ul a oprit bucuria ploieștenilor. Ivanovski, aflat în ofsaid, i-a obstrucționat vederea lui Popa, așa că golul lui Dumitriu a fost anulat. Altfel, o jumătate de oră săracă în fotbal. Mult echilibru, "shake" cu ceva frică. O repriză în care în afara golului anulat, de notat ar mai fi doar lovitura de cap a lui Ivanovski (35), singur în 6 metri, o palmă de bară. Plus alte două încercări, ambele pe direcția lui Popa. Oricum, mai mult galben decât bleu.

Parcă tot mai siguri, mai prezenți în joc și în jumătatea adversă, petroliștii au uitat că au în față o echipă ce în urmă cu doar câteva luni încurca FCSB în lupta pentru titlu și juca finala Cupei României. Latentă în exprimare, fără urme de pericol, Voluntariul putea fi cea care să "spargă gheața". Și din ce întâmplare. Relaxat, trimis în "șomaj" de ilfoveni, Avram a apreciat greșit traiectoria centrării lui Marcelo. Bară transversală! Se scurge timpul, lui Tamaș îi lipsesc câțiva centimetri pentru a-și învinge fosta echipă și parcă egalul nu e refuzat de niciuna.

+12 FOTO

A comis-o însă Tamaș. În minutul 89 l-a lovit cu cotul pe Armaș, iar „centralul” Găman a dictat lovitură de la 11 metri. Protestele au fost în zadar, din camera VAR nu s-a intervenit, iar Daniel Florea, proaspăt venit de la Chindia, a transformat cu siguranță.

FINAL » Petrolul - FC Voluntari 0-1

Petrolul - FC Voluntari, echipele de start:

Petrolul: Avram - Meijers, Tamaș, Huja - Pashov, Dumitriu, Seto, Țicu - Cioiu, Ivanovski, Grozav 
Rezerve: Moroz, A. Olaru, Velisar, Borța, Cebotaru, M. Bratu, Tucaliuc, Măzărache, Jair 
Antrenor: Nicolae Constantin 

Voluntari: M. Popa - Ricardinho, Matricardi, Armaș, A. Vlad - Meleke, Droppa - Rață, Costin, Marcelo - Nemec 
Rezerve: Rîmniceanu, Aliji, Maronne, Andreș, Răduț, Tavares, L. Fulop, D. Florea, Merloi 
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești) 
Arbitru central: George Găman; A1: Adrian Popescu; A2: Stelian Slabu; Arbitru VAR: Viorel Flueran; Arbitru AVAR: Valentin Avram

Mai multe știri din Liga 1: 

Gică Hagi, după debutul victorios din noul sezon: „Așa e comportamentul meu, trăiesc la maximum!”

Primul scandal cu VAR în Liga 1! » Două decizii greu de explicat în prima repriză din FCSB - U Cluj

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
dobrin
dobrin  •  18 Iulie 2022, 23:35

Mda... m-am lamurit si cu VAR-ul asta...

badeadorian
badeadorian  •  18 Iulie 2022, 23:33
Postat de cirus11 pe 18 Iulie 2022, 21:58

Dureaza mult prea mult analizele astea VAR... arata foarte clar nivelul arbitrilor nostri, sunt incompetenti, stau prea mult sa judece fazele. Inteleg cand sunt neclaritati, unghiuri complicate... dar acum era clar ce s-a intamplat, trebuie doar sa judeci in functie de regulament... O decizie care sa-ti ia 10 secunde, hai 30 sa vezi o reluare... nu asa 4 minute.

Daca la nivel de fotbal , in lume , suntem praf si pulbere .... la nivelul arbitrajului suntem sub Papua Noua Guinee .... Adica suntem de nivelul porcisorilor de Guineea ....

cirus11
cirus11  •  18 Iulie 2022, 23:24

Cate discutii .... jucatorul Voluntariului plecase din careu cu nasul plin de sange. Penalty evident.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close