FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - VOLUNTARI

VIDEO + FOTO Părerea expertului, după golul anulat cu ajutorul VAR în Petrolul - Voluntari: „Iată o situație inedită! Eu l-aș fi validat”

Articol de GSP - Publicat luni, 18 iulie 2022 23:00 / Actualizat luni, 18 iulie 2022 23:02

VAR-ul a avut treabă în prima repriză a meciului Petrolul - FC Voluntari. Golul marcat de Lucian Dumitriu în minutul 22 a fost anulat după lungi consultări.

Pe arena „Ilie Oană”, sistemul VAR a funcționat și a fost întrebuințat de „centralul” George Găman. În minutul 22, Lucian Dumitriu a șutat de la 18 metri, mingea a fost ușor deviată de Matridardi și l-a păcălit pe portarul Mihai Popa. 

Și cu VAR e ca înainte » Greșeală majoră de arbitraj în primul meci al zilei: „Ăsta e penalty și la nuntă”
VAR
Și cu VAR e ca înainte » Greșeală majoră de arbitraj în primul meci al zilei: „Ăsta e penalty și la nuntă”

Gol anulat în Petrolul - Voluntari 

Găman a validat inițial reușita, apoi a făcut semn că în camera VAR se analizează ceva. Viorel Flueran și Valentin Avram, oficialii responsabili de videoarbitraj la Ploiești, au remarcat o poziție suspectă în cazul atacantului Ivanovski. 

Părerea expertului, după golul anulat cu ajutorul VAR în Petrolul - Voluntari: „Iată o situație inedită! Eu l-aș fi validat”
FOTO: Captură @Orange Sport

Vârful adus de la Dinamo nu a atins mingea, dar s-a aflat pe traiectoria portarului. Decizia a fost una de interpretare, iar „centralul” a analizat îndelung faza. A ajuns la concluzia că Ivanovski a obturat vederea lui Popa.

Marius Avram: „Aș interpreta că nu este ofsaid”

Fostul arbitru Marius Avram ar fi validat golul.

„Este o fază în care din camera VAR au decis că George Găman trebuie să interpreteze. Iată o situație inedită, când ofsaidul nu se mai decide din camera VAR. Împiedică un adversar să joace mingea prin obstrucționarea clară a câmpului vizual, cum zice regulamentul? Eu aș merge mai degrabă către nu. 

Există această deviere a fundașului. Portarul nu este împiedicat, ci este surprins de această deviere. Eu aș interpreta faza că nu este ofsaid. Și Găman a avut dubii, este o fază grea. Aș zice 70% nu și 30% da”, a spus Marius Avram, la „Digi Sport Special”. 

VIDEO cu golul anulat în Petrolul - Voluntari

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Ar fi lovitura verii! Giedrius Arlauskis, dorit cu insistență de o echipă în Liga 1

„Se vorbeşte prea mult despre arbitraj!” » Erik Lincar, enervat de controversele de după meciul FCSB - U Cluj

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
gioni49
gioni49  •  19 Iulie 2022, 08:03

*** golul clujenilor cu Fcsb a fost perfect valabil

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ricco
ricco  •  19 Iulie 2022, 06:57

Intr-adevar, golul ar fi trebuit VALIDAT... Eu am vazut in Champions League un gol validat in conditii asemanatoare, in care un atacant care NU atinge balonul, se afla intre fundas si portar... Arbitrul a Validat golul pt. ca inaintasul NU era PREA Aproape de portar... La fel si in cazul inaintasului de la Petrolul... Acesta NU se afla atit de aproape de portar incit sa-i blocheze vederea... Dar aici intervine si INTELIGENTA si CAPACITATEA DE APRECIERE A ARBITRULUI... Bineinteles ca un arbitru precum Gaman, lipsit de o CAPACITATE ANALITICA SUPERIOARA, va IN-valida golul, dovedindu-se Mai "Catolic" decit Papa... Se pare ca pentru a avea arbitri cu adevarat SPECIALIZATI in ale VAR-ului, va trebui sa mai avem MULTA rabdare pt. ca repet, NU AVEM DE UNDE SA RECRUTAM PREA MULTI ARBITRI CU ADEVARAT INTELIGENTI... Cei mai multi au predilectia de a lua decizii SCANDALOASE decit sa treaca acea decizie prin Filtrul unei analize cu adevarat PROFESIONISTE...

adyy25
adyy25  •  19 Iulie 2022, 00:12

Daca s-ar fi acordat golul, domnul Avram ar fi spus ca el l-ar fi validat. Logic, pt ca in momentul sutului, portarul este obstructionat in a vedea mingea. Ca o vede dupa ce ea este deviata.... ma apuca si rasul. Evident ca era prea tarziu. De asta, la loviturile libere cu zid, portarul isi cauta o pozitie pt a vedea mingea de cand pleaca din piciorul celui ce suteaza. Daca o vede doar dupa ce trece de zid.... face ca portarul Voluntariului, ramane fara reactie. Dar repet, domnul Avram isi da seama ca pt portar era important sa vada mingea de cand este sutata. Daca vede doar jumatate din traiectorie, de cand este deviata, evident ca este un impediment pt el. Doar ca domnul Avram prin opinia asta, cauta atentie.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează