FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - FC VOLUNTARI

Petrolul - FC Voluntari, 0-4! „Lupii galbeni”, umiliți de fostul antrenor

FC Voluntari-Petrolul 0-3, la pauză / foto: GSP
FC Voluntari-Petrolul 0-3, la pauză / foto: GSP

Articol de , - Publicat sambata, 06 aprilie 2024 18:56 / Actualizat sambata, 06 aprilie 2024 20:41

FC Voluntari a umilit-o pe Petrolul Ploiești în deplasarea ilfovenilor de pe „Ilie Oană”, scor 4-0, într-o partidă contând pentru etapa a 3-a a play-out-ului. Golurile meciului au fost marcate de Rață (20'), Armaș (24'), Nemec (45'+5) și Merloi (60').

Oaspeții și-au rezolvat meciul încă din prima repriză. În minutul 20, Vadim Rață a deschis scorul printr-o lovitură de cap din centrarea livrată de Naser Aliji, de pe flancul stâng al ofensivei celor de la Voluntari. Reluarea lui Rață a avut loc de la marginea careului mic.

Rapid - CFR Cluj 1-4 » „Acceleratul” lui Bergodi a deraiat de tot, iar Giuleștiul FIERBE + Ce debut pentru Hoban și Dican în era post-Mutu!
Rapid - CFR Cluj 1-4
Rapid - CFR Cluj 1-4 » „Acceleratul” lui Bergodi a deraiat de tot, iar Giuleștiul FIERBE + Ce debut pentru Hoban și Dican în era post-Mutu!

Petrolul Ploiești – FC Voluntari 0-4 » Florin Pîrvu n-a avut milă de fosta sa echipă

Patru minute mai târziu, Igor Armaș, căpitanul și stoperul celor de la Voluntari, a dus scorul la 2-0 printr-o lovitură de cap, după ce Vadim Rață i-a așezat mingea ideal din corner.

Scorul a început să capete proporții, în minutul 45+5, chiar la ultima fază din prima repriză. Adam Nemec l-a învins pe nefericitul Zima, reluând din interiorul careului la colțul lung, după ce a trecut foarte ușor de Huja.

Merloi, decarul celor de la Voluntari, a închis tabela în minutul 60. Boboc i-a oferit pasa de gol, Merloi îndeplinind doar o simplă formalitate cu o finalizare comică: mai avea puțin și dădea pe lângă minge.

Șase minute mai târziu, Doru Andrei a lovit bara după o acțiune individuală, iar partida s-a terminat cu un scor necruțător: Petrolul Ploiești – FC Voluntari 0-4.

În urma acestui rezultat, FC Voluntari adună 20 de puncte în play-out și se clasează pe locul 12. „Lupii galbeni” rămân, cu 22 de puncte, pe poziția a 11-a.

Notele GSP după Petrolul Ploiești – FC Voluntari 0-4

FC Petrolul Ploieşti: Lukas Zima 3 - Lucian Dumitriu 3 (46 Alexandru Işfan 5), Paul Papp 3, Marian Huja 2 (46 Bart Meijers 4), Valentin Ţicu (cpt) 3 - Ismael Diomande 3 (68 Tommi Jyry 5), Sergiu Hanca 4 - Alexandru Musi 4 (63 Mario Bratu 5), Jair Tavares 5, Gheorghe Grozav 4 - Christian Irobiso 4 (46 Albin Berisha 5). Antrenor: Florin Stîngă - 3.

FC Voluntari: Octavian Vâlceanu 6 - 'Ricardinho' Miranda 6, Patricio Matricardi 6, Igor Armaş (cpt) 7 - Radu Boboc 7, Vadim Raţă 8, Ljuban Crepulja 7, Naser Aliji 7 (90+1 Robert Popescu)  - Andrei Dumiter 6 (45 George Merloi 7), Adam Nemec 7 (74 Nicolae Carnat 6), Doru Andrei 6. Antrenor: Florin Pîrvu - 9.

Arbitru: Viorel Nicuşor Flueran - 6. Asistenţi: Alexandru Vodă - 7, Alexandru Filip - 7.

Programul, rezultatele și marcatorii etapei #3 din play-out

Petrolul Ploiești - FC Voluntari 0-4

Cele mai importante faze din Petrolul - FC Voluntari

  • Min. 66: FC Voluntari este foarte aproape să facă 5-0! Doru Andrei trimite, de pe partea stângă, din interiorul careului, balonul în bară la colțul scurt.
  • Min. 60: GOL FC Voluntari! Boboc îi centrează lui Merloi, care înscrie cu poarta goală reușita de 4-0 pentru FC Voluntari. Merloi a fost aproape de ratarea etapei. Decarul ilfovenilor mai avea puțin și lufta.
  • Min. 45+5: GOL FC Voluntari! Adam Nemec îl învinge pe Zima cu un șut la colțul lung, din interiorul careului, după ce trece foarte ușor de Huja.
  • Min. 24: GOL FC Voluntari! Căpitanul ilfovenilor, stoperul Igor Armaș, dublează avantajul echipei sale, tot printr-o lovitură de cap, de data aceasta în urma unei centrări venite din corner. Lovitura de colț a fost executată de Vadim Rață.
  • Min. 20: GOL FC Voluntari! Vadim Rață deschide scorul printr-o lovitură de cap, de la marginea careului de 6 metri, din centrarea venită din flancul stâng de la Naser Aliji.

Petrolul - FC Voluntari, echipele de start:

Petrolul (4-2-3-1): Zima - Dumitriu, Papp, Huja, Țicu - Hanca, Diomande - Musi, Jair, Grozav - Irobiso

Rezerve: Eșanu, Bălbărău, Denis Radu, Meijers, Garutti, Tommi Jyry, Takayuki Seto, Mario Bratu, Ișfan, Augustin Dumitrache, Iustin Răducan, Berisha

Antrenor: Florin Stângă (interimar)

FC Voluntari (3-4-3): Vâlceanu - Ricardinho, Matricardi, Armaș - Boboc, Rață, Crepulja, Aliji - Nemec, Dumiter, D. Andrei

Rezerve: Jesus Fernandez, Merloi, Răduț, Droppa, Cristian Paz, Roberto Voican, Carnat, Turda, Daniel Florea, Robert Popescu, Andrei Ciobanu, Redon Yahcuroo

Antrenor: Florin Pîrvu

Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești
Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova - Dolj) / A1: Alexandru Vodă (Alba Iulia) / A2: Alexandru Filip (Constanța) / Arbitru VAR: Sebastian Colțescu (București) / Arbitru AVAR: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj - Timiș) / R1: Alina Ionela Peșu (Craiova - Dolj) / Observator arbitri: Marian Salomir (Cluj-Napoca)

Petrolul - Voluntari, date-cheie înainte de meci:

Petrolul Ploiești și FC Voluntari se întâlnesc acum în etapa 3 a play-out-ului. Partida de pe „Ilie Oană”, care pune față în față fosta și actuala echipă a lui Florin Pîrvu, a început la ora 17:30, este liveTEXT pe GSP.ro și televizată de PrimaSport 1, OrangeSport 1 și DigiSport 1.

  • Şase victorii, şase remize şi patru înfrângeri este palmaresul înregistrat de prahoveni în ediţia curentă pe teren propriu. De partea cealaltă, ilfovenii au câştigat trei dintre cele 16 deplasări, iar de alte cinci ori au terminat la egalitate.
  • 7.820 spectatori / meci este media înegistrată de Petrolul pe teren propriu în acest sezon, locul 6 la acest capitol.
  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de nouă ori: de cinci ori s-a impus gruparea din Voluntari, un joc a fost câştigat de ploieşteni, iar de alte trei ori au remizat.
  • Întâia dispută a avut loc pe 18 iulie 2015, Petrolul-FC Voluntari 1-1 (marcatori V. Maftei - autogol / R. Vîlceanu). Pe băncile tehnice s-au aflat Tibor Selymes, respectiv Bogdan Vintilă.
  • Unicul succes din contul prahovenilor s-a consemnat pe 29 octombrie 2022, FC Voluntari-Petrolul 0-1.
  • Cele mai multe goluri s-au marcat pe 24 aprilie 2023, FC Voluntari-Petrolul 2-2.
  • Cea mai recentă dispută directă din Superliga României: 1 decembrie 2023, FC Voluntari-Petrolul 0-0.

Petrolul - FC Voluntari, meciul în care Florin Pîrvu se întoarce la Ploieşti

Ilfovenii se deplasează pe „Ilie Oană” cu un moral bun dat de victoria cu Hermannstadt, succes venit după 12 partide la rând fără victorie.

Meciul va fi unul special pentru Florin Pîrvu, cel care nu doar că a evoluat ca jucător în tricoul „lupilor galbeni”, ci a şi antrenat gruparea ploieşteană mai bine de un an, din februarie 2023 până în martie 2024.

Petrolul - FC Voluntari, 0-4! „Lupii galbeni”, umiliți de fostul antrenor
Florin Pîrvu va fi pentru prima oară adversarul Petrolului în cariera sa de antrenor în Liga 1

El este şi tehnicianul care a stat cel mai mult pe banca Petrolului în Superligă din 2011, anul precedentei promovări, până-n prezent, depăşind nume importante precum Contra, Rednic sau Mulţescu.

Petrolul, încotro?

„Găzarii” aveau mari speranțe la începutul anului, dar absolut totul s-a năruit pe final de sezon regulat, când „haita” a clacat în meciurile importante. Din peisaj n-au lipsit nici problemele financiare, ceea ce a făcut atmosfera de la Ploiești și mai încărcată.

În tot acest tablou, pătimașele tribune de pe „Ilie Oană” au rămas unicul atu al „lupilor”, care s-au despărțit de Florin Pîrvu după ratarea play-off-ului și mizează în prezent pe „interimarul” Florin Stîngă. Așa că ploieștenilor le-a rămas drept obiectiv doar o clasare decentă în play-out.

🎙️Antrenorul Florin Stîngă și fundașul Denis Radu au fost prezenți la conferința de presă premergătoare meciului 🆚 FC...

Publicată de FC Petrolul Ploiesti pe Vineri, 5 aprilie 2024

Scapă Voluntariul?

Ilfovenii au ajuns din nou să tremure serios pentru rămânerea în prima ligă, deja „meniul casei” la echipa lui Pandele. Rămâne de văzut dacă celebrul nea Gică „își va împărți viața alături de Voluntari” sezonul viitor tot în Superligă sau o va face la matineu.

VIDEO „Haita” are viitor » Cum au trăit puștii prahoveni derby-ul cu Dinamo de etapa trecută

Citește și alte știri din Superligă:

EXCLUSIV „E un mare dezavantaj” » Gloria lui Dinamo, cu cărțile pe față despre evitarea retrogradării și următorul obstacol: „Par lucruri minore, dar contează”

FOTO Anunțul momentului în România: „Construim un nou stadion!” » Imagini fabuloase: proiectul e de-a dreptul impunător!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (58)
danutcornel
danutcornel  •  07 Aprilie 2024, 17:55
Postat de mehigh_ms pe 07 Aprilie 2024, 04:09

du-te ma la un control!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Campioniii27
Campioniii27  •  07 Aprilie 2024, 14:25
Postat de Trotsky pe 06 Aprilie 2024, 21:57

vezi ca ai gresit filmul

pai as vrea eu sa gresesc filmul,dar dau scris ca prin blaturi va salvati sezonul asta. in mod normal,fara blaturi,deja erati ca si retrogradati.

danutcornel
danutcornel  •  07 Aprilie 2024, 11:38
Postat de donqhote pe 06 Aprilie 2024, 22:25

nu esti normal.

ba da sunt normal

Vezi toate comentariile (58)
Comentează