FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - POLI IAȘI 2-1

video+foto Petrolul dă lovitura în ultimul minut cu Poli Iași și simte gustul victoriei după 3 etape! Clasamentul acum + notele GSP

Petrolul - Poli Iași // sursă foto: Ionuț Iordache +42   FOTO
Petrolul - Poli Iași // sursă foto: Ionuț Iordache

Articol de , , , - Publicat vineri, 16 februarie 2024 18:58 / Actualizat vineri, 16 februarie 2024 20:05

Petrolul a învins-o pe Poli Iași, 2-1, la ultima fază a meciului, după o bijuterie de gol a lui Albin Berisha, aflat la primele minute pentru prahoveni! Kosovarul a fost adus cu 200.000 de euro, iar reușita sa păstrează toate punctele pe „Ilie Oană”.

Programul complet al etapei #26

Cronică de Andrei Crăițoiu

Valentine's Day a trecut, dar iubirea încă plutea în aer la Ploiești, pe „Ilie Oană”. Petrolul și Poli Iași s-au încălzit pe ritmurile hitului „Freed from Desire”. 

Repertoriul s-a modificat rapid, schimbându-se și stările printre cei 5.000 de petroliști prezenți pe stadion. S-a trecut la o altă piesă genială a istoriei, „Thunderstruck”, a celor de la AC/DC. Echipele au ieșit de la cabine, Petrolul cu gândul să prindă ultimul loc de play-off, iar Iașiul să iasă din zona care-o poate arunca din nou în bătălia de la „matineu”.

Petrolul a pornit mai bine

Irobiso a fost la o palmă distanță să deschidă scorul după doar 27 de secunde. O degajare lungă a lui Papp a ajuns la nigerian, care l-a depășit cu ușurință pe Bouhenna, dar șutul n-a prins spațiul porții. Apoi, Zima (12) a scos salvator șutul din cădere al lui Bettaieb.

Prahovenii au continuat să fie mai periculoși și să-l facă pe Leo Grozavu să „turbeze” pe bancă. O combinație între Jair și Țicu se putea transforma într-un gol minunat dacă Musi nu pleca din poziție de ofsaid.

21este minutul în care Paul Papp a primit „galbenul” în urma căruia e suspendat etapa viitoare, cu UTA Arad. Este a treia suspendare a fundașului în cele 26 de etape jucate până acum, având inclusiv un „roșu” la activ

Papp a comis un fault violent, dar s-a ales doar cu „galben” » Victima s-a încăpățânat să continue, apoi a deschis scorul!
PETROLUL - POLI IAȘI 2-1
Papp a comis un fault violent, dar s-a ales doar cu „galben” » Victima s-a încăpățânat să continue, apoi a deschis scorul!

Petrolul a luat gol după un corner

Degeaba ai ocazii, dacă n-o bagi și în poartă. Petrolul a simțit-o pe propria piele! Iașiul, care n-a pus prea multă presiune în jumătatea prahoveană, a profitat atunci când a trebuit. Luca Mihai a bătut un corner, Rachid Bouhenna a pasat inspirat în fața porții, de unde Rareș Ispas a deschis scorul (30)

+38 FOTO

Transformând banca ieșenilor într-o adevărată horă a bucuriei. Iar reușita a bifat o premieră negativă pentru Petrolul, fiind singura echipă din Superligă care încă nu primise gol în urma unui corner. Irobiso (45+2) a mai ratat o ocazie și s-a intrat la cabine.

Musi a adus zâmbetele

Petrolul a început repriza secundă mai bine decât a terminat-o pe prima. Dar s-a chinuit să tragă pe poartă, să pună probleme și să spere că poate egala. Multele mingi lungi peste defensiva ieșeană nu le-au adus nimic ploieștenilor. 

Asta până în minutul 61, când Musi a trecut extrem de ușor de tandemul Todoroski - Bouhenna și l-a învins fără prea multe emoții pe Ailenei, care chiar a făcut un meci reușit, încercând să-l facă uitat pe accidentatul Silviu Lung jr. Pasa golului a venit de la Irobiso.

4goluri a marcat Alexandru Musi în actualul sezon al Superligii în 25 de meciuri pe care acesta le-a jucat în tricoul Petrolului. Mai are și două pase decisive

Petrolul, salvat de bară și de bijuteria lui Berisha

Bara lui Luca Mihai (87) putea să dea toate calculele peste cap, dar Petrolul n-a renunțat la luptă și a „mușcat” decisiv la ultima fază a meciului! Berisha (90+4) a marcat golul victoriei și-a aruncat în aer „Ilie Oană”.

Victoria e o mare gură de aer pentru prahoveni, îi duce aproape de play-off, performanță în care își spun speranțele că se poate în actualul sezon de Superligă!

Runda viitoare, Poli joacă acasă cu Rapid, în timp ce Petrolul are meci cu UTA la Arad.

5.100de spectatori au asistat la meci. Politehnica a fost susținută de două persoane stabilite în peluza dedicată oaspeților, tată și fiu!

Notele GSP după Petrolul - Poli Iași 2-1

PETROLUL: Lukas Zima 6 - Paul Papp 4 (70 Lucian Dumitriu 5), Bart Meijers 5, Marian Huja 4 - Sergiu Hanca 5, Takayuki Seto 5 (46 Ismael Diomande 6), Jair Tavares 6, Valentin Ţicu (cp) 5 - Alexandru Musi 7 (80 Mario Bratu), Christian Irobiso 7 (70 Alexandru Işfan 7), Gheorghe Grozav 5 (46 Albin Berisha 7)
Antrenor: Florin Pîrvu - 7

POLI IAȘI: Ionuţ Ailenei 5 - Todor Todoroski 4, Nicolas Samayoa 6, Rachid Bouhenna (cp) 5, Rareş Ispas 7 (38 Matija Katanec 5) - Mihai Bordeianu 6 (79 Carlos Jatoba), Julian Marchioni 6 - Ştefan Ştefanovici 6, Luca Mihai 7, Adel Bettaieb 6 (79 Kevin Kabran) - Shayon Harrison 6 (55 Sergiu Buş 5)
Antrenor: Leo Grozavu - 6. 

Arbitru: Horia Mladinovici (București) - 5. Asistenți: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) - 7, Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe) - 7

FINAL » Petrolul - Poli Iași 2-1

Petrolul - Poli Iași, echipele de start:

Petrolul: Zima – Papp, Meijers, Huja – Hanca, Seto, Jair, Țicu – Musi, Irobiso, Grozav
Rezerve: Eșanu, Bălbărău, Garutti, Dumtiru, Radu, Diomande, Bratu, Jyry, Ișfan, Răducan, Paraschiv, Berisha
Antrenor: Florin Pârvu

Poli Iași: Ailenei – Todoroski, Bouhenna, Samayoa, Ispas – Bordeianu, Garobbio – Bettaieb, Mihai, Ștefanovici - Harrison
Rezerve: Niga, Martac, Ilie, Katanec, Jatoba, Itu, Buș, Gheorghiță, Kabra, Mota
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: „Ilie Oană”
Arbitru: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti). A1: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea), A2: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe). Arbitru VAR: Costreie Sorin (Voluntari). Arbitru AVAR: Busi Cătălin (Râmnicu Vâlcea).

VIDEO. Atmosfera de pe „Ilie Oană” înainte de Petrolul - Poli Iași

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Mai puteți citi:

A explicat care este stadiul negocierilor cu turcii pentru preluarea Petrolului: „Am făcut din ceva bici!” + Ce sumă e necesară pentru a te lupta cu Gigi Becali și Dan Șucu

Leo Grozavu le prezintă scuze: „Nu mi-am propus să-i jignesc prin acea declarație”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (12)
roadghost
roadghost  •  16 Februarie 2024, 20:40
Postat de lapusneanul pe 16 Februarie 2024, 19:48

graba strica treaba...pentru victorie tot lui Parvu ii mulțumești? :)))

Nu e nici o graba, omule, vbeam de jocul practicat si de maniera asta de a aborda meciurile la egal...astea pot fi periculoase pt ca iti dau iluzia unui avans confortabil, dar dupa injumatatire te pomenesti ca ai doar 3 pct peste UTA sau Botosani si 4-5 peste Dinamo, si ai si meciuri directe cu ele, si uite-asa te trezesti pe nesimtite pe tapsanul de la Selimbar, in mugetele vacutelor.

lapusneanul
lapusneanul  •  16 Februarie 2024, 19:48
Postat de roadghost pe 16 Februarie 2024, 17:39

Multumim dlui Pirvu pt jocul asta grozav al echipei, o sa jucam la 0-0 pana ajungem in L2!!! Mai au si tupeul sa faca apel sa venim la stadion, dupa noua(9!!!) rezultate de 0-0!!!! O treime din sezon ei au frecat-o la rece si tre' sa venim noi la stadion si sa dam bani ca sa sustinem "baietii"...sa ziceti mersi daca mai deschidem televizoarele, bai nesimtitilor!!

graba strica treaba...pentru victorie tot lui Parvu ii mulțumești? :)))

rav410wrc
rav410wrc  •  16 Februarie 2024, 19:32

Arbitru' VAR Costreie, 10 !! :(((

Vezi toate comentariile (12)
Comentează