FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Piţi nu-l place pe Kapetanos!

Articol de , - Publicat marti, 06 iulie 2010 00:00

Fostul selecţioner a schimbat sistemul şi foloseşte un singur atacant şi pentru că nu vede în Pantelis un vîrf de mare valoare. Piţurcă nu crede că golgeterul sezonului precedent e atacantul ideal în primul "11" al Stelei.

Piţurcă reformează Steaua din temelii, iar una dintre schimbările majore pe care le va face la nivelul echipei de bază e o surpriză de proporţii. Foarte probabil, Pantelis Kapetanos, care în sezonul trecut a fost poate cel mai bun fotbalist al roş-albaştrilor, va fi scos din primul "11". Motivul?

Stancu sau Surdu titular în atac
Fostul selecţioner nu e încîntat de atacantul grec şi nu vede în el soluţia optimă pentru postul de vîrf împins. Tocmai de aceea a schimbat şi sistemul în care Steaua a evoluat pînă acum, trecînd de la 4-4-2 la un 4-1-4-1 cu un singur atacant. În cele două meciuri amicale din Austria, i-a folosit pe rînd pe Stancu şi pe Surdu în rolul de vîrf.

Kapetanos, care încă nu s-a prezentat la echipă, fiind în vacanţă după ce a participat cu Grecia la Mondial, va pierde locul de titular în favoarea unuia dintre cei doi. De ce nu e Pantelis pe placul lui Piţurcă? "Pentru că nu e tehnic, e rigid, nu ştie cu mingea, nu e ceea ce vreau eu" a fost argumentul lui Piţurcă în discuţiile cu colaboratorii săi atunci cînd creiona "11"-le pentru începutul sezonului.

Două motive anti-Kapetanos
Alte două argumente care susţin informaţia că grecul nu e în graţiile lui Piţurcă. Primul: fostul selecţioner caută un atacant, deşi în momentul de faţă are la dispoziţie 3 care se bat pentru un singur loc de titular în noul modul tactic al echipei.

Al doilea: declaraţia lui Gică Craioveanu, consilier al lui Piţurcă la transferuri, şi bun prieten al actualului antrenor din Ghencea: "Steaua are nevoie de un atacant de clasă, asta caută Piţurcă. Dacă pun echipamentul pe mine, mă antrenez două săptămîni şi intru la Steaua, dau mai multe goluri decît Kapetanos".

Atacanţii Stelei în sezonul trecut
Grecul, cel mai eficient
Jucător / Parametru    Meciuri    Goluri    Pase de gol    Media GSP
Kapetanos    39    19    5    6,26
Stancu    35    14    5    6,26
Surdu    43    6    7    6,06

250 de mii de euro e salariul anual al lui Kapetanos, aproape cît cîştigă la un loc Stancu (130.000 de euro) şi Surdu (150.000)

25 de minute a jucat Kapetanos pentru Grecia la Campionatul Mondial, în eşecul cu Coreea de Sud, scor 0-2

39 la sută din golurile marcate de Steaua în ediţia trecută de campionat, adică 19 din 49, au fost cu aportul grecului. El a înscris de 15 ori şi a dat 4 pase decisive


Ultimul golgeter, cu Piţi antrenor

Piţurcă vrea un atacant de clasă şi pentru că au trecut foarte mulţi ani de cînd Steaua nu a mai dat golgeterul Ligii I. Claudiu Răducanu în sezonul 2002-2003 e ultimul stelist care a terminat primul în topul marcatorilor, cu 21 de goluri. La acea vreme, echipa era antrenată chiar de Victor Piţurcă, tehnician care a insistat pentru achiziţionarea lui Răducanu în decembrie 1999.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (25)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  06 Iulie 2010, 12:04

Noroc ca tot articolul este o mare minciuna. De unde stiti voi ce zicea Piturca despre Kape? Iar s-au intins urechile legendare udriene de pe str.Dionisie Lupu tocmai in Bd.Ghencea? De fapt, pana in Austria acum... Domnule Dan Udrea, faci satelitii americani de spionaj sa fie invidiosi....

adymafia
adymafia  •  06 Iulie 2010, 11:17

va juca cu kapetanos varf impins, iar b. stancu va juca langa radut probabil.

vladysy
vladysy  •  06 Iulie 2010, 11:11

vrajeala .... bascalie.. instigare si minciuna.. cum poti scrie frate asa cva ..cum poate sa zica piti ca nu are valoare un jucator care a fost in echipa greciei la cupa mondiala..si cu chestia aia cu sistemul..cum sa il includa si pe kape in sistemm cand el nu a fost la lot santeti nebuni la cap..?

Vezi toate comentariile (25)
Comentează