FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

REMEMBER Ziua în care Steaua făcea cel mai bun meci din istoria clubului » Pițurcă: „La ora aia, Barcelona și Anderlecht erau cele mai bogate din lume”

O imagine memorabilă: bucuria lui Pițurcă în plasa porții
O imagine memorabilă: bucuria lui Pițurcă în plasa porții

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 mai 2020 12:38

Steaua - Anderlecht 3-0 rămâne cel mai bun meci de fotbal jucat de fostul club din Ghencea în întreaga istorie a echipei. A fost meciul care i-a oferit Stelei ocazia de a juca finala Cupei Campionilor Europeni, cu Barcelona, pe care avea să o învingă la lovituri de departajare.

În tur, belgienii s-au impus cu 1-0, așa că trupa roș-albastră trebuia să marcheze mult pentru a se califica. Și așa a și făcut. Cu un Pițurcă în mare formă, Steaua a deschis repede scorul, în minutul 4. A urmat un gol marcat de Balint, iar în minutul 71 același Pițurcă a închis tabela de marcaj.

Partida a rămas în memoria suporterilor grație bucuriei lui Pițurcă din plasa porții, dar și a tabelei de marcaj pe care s-a titrat „Notre respect, Anderlecht”, o idee care i-a aparținut lui Cristian Țopescu.

Victor Pițurcă: „Se lucra tactic atunci? De unde?”

„Era ceva ieșit din comun când am ajuns în finala Cupei Campionilor. Eram o echipă din blocul comunist și ne băteam cu marile cluburi. Aveam scheme pe dracu! Se lucra tactic atunci? De unde? Cred că la ora aia, Barcelona și Anderlecht erau cele mai bogate din lume. Păi ce? Noi aveam 100.000 de dolari în conturi? Era greu pentru orice adversar, pentru că şi mingea circula foarte repede şi niciun adversar nu avea ce să îmi facă.

Da, aveam partidul lângă noi (n.r. ironic). Aveam valoare! Nu aveam niciun partid care să ne ajute. Singurul partid era Valentin Ceaușescu. Nici nu consider că el a fost în Partidul Comunist Român. Nu avea nicio legătură. Omul era de-o corectitudine fantastică. Cred că am cunoscut cel mai valoros om din viața mea. El e Valentin Ceaușescu”, declara Victor Pițurcă la Digi Sport despre meciul cu Anderlecht.

STEAUA - ANDERLECHT 3-0 

Marcatori: Piţurcă (4, 71), Balint (23) 

Steaua: Duckadam - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu (89 Weissenbacher) - L. Bălan. T. Stoica, Boloni, Balint (87 M. Radu II) - Lăcătuş, Piţurcă. Antrenor: Emeric Ienei

Anderlecht: Vekeman - Grun, Peruzovici (74' Demol), Olsen, Andersen - Frimann, Vandereycken, Scifo, Vercauteren - Lozano, Van den Bergh. Antrenor: Arie Haan 

Spectatori: 30.000

Arbitru: Volker Roth (RFG)

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri despre Liga 1:

Marius Șumudică, poveste haioasă de la paradele comuniste de 1 mai: „Bă, mă strâng tenișii chinezești, eu plec”

Pandemia provoacă bătăi de cap la Craiova: „Pigliacelli e greu de adus, Gustavo a fost preluat de ISU de pe aeroport”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează