GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  1 MAI

Marius Șumudică, poveste haioasă de la paradele comuniste de 1 mai: „Bă, mă strâng tenișii chinezești, eu plec”

Paradele de 1 mai erau la modă în perioada comunistă. Sursă foto: Libertatea
Paradele de 1 mai erau la modă în perioada comunistă. Sursă foto: Libertatea

Articol de - Publicat vineri, 01 mai 2020 09:15

Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep, povestea în 2019 cum trăia pe vremuri ziua de 1 Mai, care înainte de Revoluție era prilej de defilare și ode închinate „celui mai iubit fiu al poporului”, cum era denumit Nicolae Ceaușescu.

Oamenii erau scoși cu forța din fabrici și din uzine, de la serviciu, de la școală. România socialistă era paralizată de aceste evenimente închinate conducătorului iubit în Epoca de Aur.

Marius Șumudică, 49 de ani, a rememorat în urmă cu un an, pentru GSP.RO, momentele adolescenței sale: „N-am avut de-a face cu această zi din simplul motiv că mă «ușcheam» de la asemenea evenimente. Băgam mereu în față placa: «Mă strâng tenișii chinezești pe care mi-i dați pentru paradă!».

Mă plângeam mereu că nu-mi vin, că am glezna luxată sau că sunt bolnav. Făceam eu ce făceam și evitam defilarea. Eram la Sportul Studențesc, la nea Cornel Jurcă, reușeam să driblez evenimentul. Acum, nu vreau să credeți că eram vreun disident, dar pur și simplu nu suportam să stau cu orele în soare, să mă bată-n cap, pentru defilare”, a explicat tehnicianul lui Gaziantep. 

VIDEO. Constantin Anghelache, dezvăluiri despre greșelile lui Nicolae Ceaușescu: „A refuzat să creadă în realitatea transmisă de nemți”

Citește și alte știri de actualitate:

DINAMO. EXCLUSIV De ce nu investește Ion Țiriac la Dinamo: „Bani am, dar, dacă nu sunt atent, nu-i mai am”

Marius Șumudică compară spitalele din Turcia cu cele din România: „Zici că eram la Hilton! Aveam fel și fel de butoane, apăsam și trăgeam jaluzelele”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează