FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Piţurcă pune 4 condiţii ca să vină în Ghencea » Piţi îi dă cu pumnul în masă lui Gigi!

Victor Piturca, Piturca, Craiova
Victor Piturca, Piturca, Craiova

Articol de , - Publicat joi, 10 iunie 2010 00:00

Lovitură de teatru ieri la Steaua: Becali a bătut palma cu Ienei ca preşedinte, însă Piţurcă a blocat mutarea. Fostul selecţioner i-a dat ultimatum lui Becali pînă luni să rezolve ultimele condiţii pe care i le-a pus, în caz contrar urmînd să anunţe că refuză să preia Steaua.

Ziua în care instalarea lui Emeric Ienei ca preşedinte al Stelei trebuia să fie practic oficializarea venirii lui Piţurcă s-a transformat într-un fiasco total. Ienei s-a întîlnit la prima oră cu Gigi Becali, patronul anunţînd la final: "Gata, e clar, Ienei va fi preşedinte".

A urmat însă o discuţie de mai bine de o oră între Piţurcă şi Ienei, la finalul căreia Ienei a spus: "Treaba e puţin mai delicată. Eu credeam, după ce am discutat cu domnul Becali, că Piţurcă e deja antrenorul Stelei, dar Piţi mi-a zis că nu e deloc aşa, dimpotrivă, mai sînt unele condiţii pe care trebuie să le îndeplinească Gigi. Dacă el nu vine, nici eu nu vin".

Gazeta a discutat apoi cu apropiaţi ai celor 3 implicaţi ieri în negocieri şi a aflat exact care sînt condiţiile încă neîndeplinite de Gigi Becali.

Condiţia nr. 1: Salariile restante achitate
Este cerinţa-cheie a lui Piţurcă. El vrea ca pînă luni, cînd are loc reunirea, jucătorii să fie la zi cu salariile. În prezent sînt două luni restante, aprilie şi mai, ceea ce înseamnă un total de minimum 600.000 de euro.

Condiţia nr. 2: Doi fundaşi centrali masivi la reunire
Piţurcă i-a solicitat lui Becali să transfere de urgenţă doi fundaşi centrali, pe care îi vrea prezenţi săptămîna viitoare la antrenamente. "Piţi mi-a zis că în defensivă trebuie neapărat doi stoperi masivi şi asta imediat, nu peste o lună", a explicat Ienei.

Condiţia nr. 3: Să-i asigure bugetul de transferuri

O altă cerinţă pe care Becali încă nu a bifat-o e bugetul de achiziţii. "Pînă nu vede banii în cont sau jucătorii veniţi la antrenament, Piţurcă nu va semna nici un contract", a susţinut ieri unul dintre cei mai buni prieteni ai lui din fotbalul românesc.

Condiţia nr. 4: Să-i arate noul contract cu MApN-ul
Piţurcă nu acceptă jumătăţi de măsură în privinţa locului în care va evolua Steaua în viitorul campionat. Vrea să vadă noul contract cu MApN-ul pentru a fi sigur că echipa nu va fi nevoită să părăsească Ghencea pentru a merge la Buzău.

Roşu l-a refuzat pe Piţi
Emeric Ienei a dezvăluit şi motivul pentru care Laurenţiu Roşu nu va mai face parte din staff-ul de conducere. "Piţi mi-a zis că l-a dorit şi că a discutat cu el, însă între timp Roşu l-a anunţat că şi-a găsit un job mult mai bun şi că nu mai vine la Steaua. Piţurcă nu s-a supărat pe el pentru că Laurenţiu a fost fair-play şi i-a zis în faţă", a explicat Ienei.

Ienei a luat zece trofee cu Steaua
Cariera de antrenor a lui Ienei se confundă cu istoria Stelei, el cucerind în Ghencea 10 trofee: Cupa Campionilor Europeni (1986), 5 titluri de campion naţional (1976, 1978, 1985, 1986, 1994) şi 4 Cupe ale României (1976, 1985, 1992, 1999).

3 persoane au îndeplinit în istoria Stelei rolul de jucător, antrenor şi şef al clubului: Lăcătuş, Piţurcă şi acum Ienei

Reacţii după ce Ienei şi-a dat acordul de a fi preşedinte

"Cuplul Ienei-Piţurcă va face treabă pînă cînd Gigi Becali va ieşi la primul eşec şi va critica public echipa"

Tudorel Stoica

"Cu Ienei preşedinte, cu Piţi antrenor, Steaua e pe drumul cel bun. Problema e ca acest drum să nu ducă din nou spre prăpastie la un moment dat"
Gabi Balint

"E bine că în sfîrşit cineva s-a gîndit acolo să aducă oamenii care au făcut ceva pentru istoria acestui club"
Gică Hagi

"Aducerea lui Ienei e primul şi cel mai important pas făcut la Steaua. Venirea lui Piţurcă antrenor nu garantează titlul"
Anghel Iordănescu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
vasiulaurentiu
vasiulaurentiu  •  14 Iunie 2010, 18:12

sunt fan steaua si masi bucura sa vina ne iene la steaua

antreprenor
antreprenor  •  10 Iunie 2010, 22:19

saracii de voi,suporteri de trofee,voi trebuie sa fiti anuntati din timp pe ce loc va clasati,ca poate doamne fereste nu va convine si apoi tineti cu alta echipa

jiji_ssheepyard
jiji_ssheepyard  •  10 Iunie 2010, 21:29

V-am zis de ieri ca sunt 0,1 % sanse sa vina Piti ,dar voi nu ca Batman, Batman! Numai o minune mai salveaza Steaua si Ciobatman Jiji nu are bagheta magica . Ori dati de oamant cu el ori se duce naibii sandramaua .

Vezi toate comentariile (29)
Comentează