FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Planul DDB pentru salvarea clubului, detaliat: „Avem banii ăștia în conturi. Cortacero să uite de Dinamo, iar noi de el!”

Fanii-acționari din DDB vor să o salveze pe Dinamo
Fanii-acționari din DDB vor să o salveze pe Dinamo

Articol de GSP - Publicat joi, 10 decembrie 2020 11:52 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 11:58

Alexandru Conovaru, reprezentant al programului socios „Doar Dinamo București”, a dezvăluit cum plănuiesc suporterii să salveze clubul de la faliment.

Cele 1,5 milioane de euro promise de acționarul majoritar Pablo Cortacero nu au ajuns, iar situația financiară a lui Dinamo se deteriorează pe zi ce trece. În acest context, fanii-acționari din DDB caută soluții pentru a menține clubul în viață, în timp ce posibilitatea falimentului pândește în umbră. 

DDB ar putea efectua o injecție financiară la Dinamo

În aceste momente, membrii DDB votează dacă să doneze banii strânși din cotizații către club, astfel încât o parte dintre salariile jucătorilor și a restului angajaților să fie achitate.

„Pe platforma DDB membrii cotizanți sunt invitați să voteze dacă sunt de acord ca banii strânși în conturile DDB să intre pentru plata salariilor, ca să terminăm anul fără datorii către jucători. S-a discutat cu unii jucători pentru reducerea contractelor, să vedem câți și cum vor fi de acord. Ei sunt deschiși, din partea jucătorilor am primit semnale pozitive, iar în proporție de 90% așa vom proceda. 

Vom vira în contul clubului cu titlul de împrumut acești bani pentru a fi plătiți către jucători, pentru a nu-și depune memorii, și către stat, terți, angajații clubului și oamenii de la Săftica, urmând să ni-i recuperăm la începutul anului viitor, din drepturile de televizare. Dacă nu am face asta, banii din drepturile de televizare ar intra oricum în contul clubului și probabil ar fi folosiți cum au fost folosiți și cei din tranșa anterioară, de către spanioli, pentru a-și plăti apropiații. 

Planul nostru pe termen scurt este de a ține în viață Dinamo până la sfârșitul anului și a evita falimentul. În momentul acesta în conturile DDB sunt 185.000 euro, în trecut s-au plătit cam 900.000 de euro către jucători. Acum votăm dacă să îi dăm sau nu către jucători și terți. Nu e o sumă ca să ții un club ca Dinamo, dar sunt niște bani care există, ceva concret. 

În plus, se lucrează la un plan pentru a forța spaniolii să plece, pentru a-l face pe Cortacero să uite de Dinamo, iar noi de el. Este nevoie de mult mai mulți bani și mai mulți oameni alături de Dinamo. Eu sunt convins că toată emulația din jurul echipei va atrage sponsori”, a declarat Conovaru la PRO X.

Nu-și dorește nimeni falimentul. Lucrul nedorit care s-ar putea întâmpla ar fi diviziunea acestei echipe, să apară vreo 3 Dinamo. Nu asta ne dorim, ar trebui să rămână această echipă. Există și echipa domnului Badea. Este o nebuloasă la Dinamo, nici noi nu știm cum ar fi mai bine.

Încercăm să ținem în viața pentru moment Dinamo, pentru ca ulterior să găsim soluții să salvăm clubul. Undeva la 15 milioane de euro trebuie investiți la Dinamo pentru a ajunge pe 0.

Domnul Badea mai iese din când în când. Asta nu știu dacă ar trebui să ne îngrijoreze sau să ne bucure. E o nebuloasă întreagă. Eu cred că toată povestea cu Cortacero a fost făcută pentru un show, pentru ca el să se dea mare.

Nu avem nici cea mai mică încredere în Cortacero, nici nu am avut. Nu am stat ca pe ace să intre cei 1,5 milioane de euro de care s-a vorbit. 

- Alexandru Conovaru, reprezentant DDB

VIDEO. Se confirmă interesul unui om de afaceri turc pentru Dinamo: „A făcut deja un gest față de noi”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

A rămas la București, dar nu la Dinamo! Decizia luată de înlocuitorul lui Straton + La cine au apelat „câinii” să le apere poarta

E IREAL ce se întâmplă la Dinamo! Pablo Cortacero chiar se ține de bancuri!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (23)
steauaeuna
steauaeuna  •  11 Decembrie 2020, 19:15

Vin sarbatorile, iesiti in strada, prin tramvaie, la metrou, faceti coregrafii prin piete, e un moment prielnic, acum se da mult de ***...chiar si o paine..o luati o vindeti si faceti bani pentru club. Asa face un suporter adevarat, nu ca cei de la STEAUA, ADEVARATA STEAUA. Voi sunteti ddblegi adevarati...demonstrati...milogilor...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

unitedsteaua50
unitedsteaua50  •  10 Decembrie 2020, 15:43
Postat de brancusi pe 10 Decembrie 2020, 14:08

Lasa si tu ***,concentrati-va pe ce aveti de facut si in pofida faptului ca sustineti un club detestabil prin prisma apucaturilor conducatorilor lui de-a lungul vremurilor,sper sa si reusiti,va tin pumnii cu toata sinceritatea!Si fiindca am facut apel la sinceritate,nu-mi place sa o recunosc,dar de cativa ani buni in materie de suporteri sunteti nr 1,dupa care urmeaza cateva locuri libere si apoi vin ceilalti.Succes,Mimao!

Unde a gresit shaun? La radu petrescu, nu!

unitedsteaua50
unitedsteaua50  •  10 Decembrie 2020, 15:41
Postat de risc_mix pe 10 Decembrie 2020, 14:22

Mi se pare dubioasa provenienta acestor bani. Nu cred ca suporterii pot strange acesti bani din cotizatii. Cred ca acolo cineva spala niste bani.

Hmmm, esti copil! Tu crezi ca banii spălați sunt destinați sacului faea fund de la Dinamo!???...hehehee...banii spalati se duc in masini, vile, bijuterii si conturi in elvetia! Aia sunt bani munciti din greu de mii de dinamovisti pentru a mentine treaza ideea de competiție sportivă. Daca exista un D-zeu ar trebui sa reuseasca demersul lor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează