FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

Se încing spiritele în play-off! Răspuns ferm pentru Craiova: „N-avem nicio legătură cu FCSB!”

Academica Clinceni a învins-o pe FCSB în sezonul regulat, scor 1-0
Academica Clinceni a învins-o pe FCSB în sezonul regulat, scor 1-0

Articol de GSP - Publicat marti, 13 aprilie 2021 16:38 / Actualizat marti, 13 aprilie 2021 16:47

Speculațiile potrivit cărora Clinceniul și FC Botoșani vor fi „prietenele” FCSB-ului în play-off au fost amplificate duminică de președintele Craiovei. 

Sorin Cârțu a declarat la Digi Sport că este dispus să scrie pe o hârtie cine va lua titlul „și o desfacem la sfârșit”. Adăugând, în același timp, că oltenii au șanse mici din cauza meciurilor grele „cu anumite echipe”. 

Ilie Poenaru: „Nu avem nicio legătură cu FCSB!”

Simțindu-și clubul vizat, antrenorul Clinceniului, Ilie Poenaru, i-a replicat lui Sorinaccio. „Mă supără astfel de lucruri. Vedem că se discută că noi și Botoșaniul i-am da punctele FCSB-ului, în play-off. Am înțeles unde bătea dânsul. 

Nu are nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat când eram în Liga a 2-a, cu jucătorii pe care i-am împrumutat de la FCSB și ei i-au plătit. Atunci a fost o implicare a lui Vasi Geambazi. De atunci, noi n-am mai avut nicio legătură cu FCSB. Și nici nu vom mai avea”, a declarat Poenaru, la LookSport.

Academica Clinceni a fost finanțată prin intermediul lui Gigi Becali

Academica Clinceni a fost finanțată în trecut din banii FCSB-ului. La momentul respectiv, de club se ocupa chiar Vasile Geambazi. Gigi Becali recunoștea la acel moment că Academica e al doilea club, după FCSB, pe care îl susține financiar. 

„Dacă va promova Clinceniul, o să fiu nevoit să fac demersurile la FRF, să spun că am finanţat, să cer banii înapoi, să fac ceva să fim în legalitate. Eu am vrut să promovez jucători, acolo, în Diviza B. Primăria dădea lucrurile administrative, iar salariile le plăteam eu. Facem ceva ca să nu încălcăm legea. Finanţarea constă în nişte sponsorizări, ce au nevoie. Ne gândim la nişte lucruri care să nu afecteze legea, adică să nu încalce legea”, a spus Becali la acel moment.

Ilie Poenaru, despre...

  • ...calificarea în play-off: „Am reușit această clasare în play-off. Este minunat. O echipă precum Clinceniul, o comună cu 6 mii de locuitori. Ne bucurăm că facem parte din această pagină de istorie. Vrem să ne bucurăm de calificarea în play-off, iar de luni ne vom pregăti și ne vom organiza pentru ceea ce urmează. Nu vom avea presiune, vom arăta un alt fotbal, va fi altceva. În play-off, vom juca fiecare meci la victorie”
  • ...stadionul pe care vor evolua: „Nu știm unde vom juca în play-off, avem varianta Călărași, dar conducerea se va ocupa de acest aspect”
  • ...lupta din play-off: „Nu o să se relaxeze nimeni. Vrem să ne batem cu granzii, cu cei mai buni de la egal la egal și vrem să demonstrăm că nu este întâmplătoare clasarea noastră în primele șase”
  • ...asocierea cu FCSB: „Au fost voci că noi suntem echipa lui FCSB. Ar trebui să se termine acest scenariu. Noi suntem Academica, jucăm pentru noi. Împotriva celor de la FCSB, Craiova, CFR, ne vom vinde foarte scump pielea”

Clasamentul la startul play-off-ului din Liga 1:

EchipăPuncte
1. FCSB 33*
2. CFR Cluj 32
3. CS Universitatea Craiova 29
4. Sepsi Sf. Gheorghe 23*
5. Academica Clinceni 22
6. FC Botoșani  21
  • *A beneficiat de rotunjire

VIDEO Ionuț Chirilă: „Dacă blocul funcțional ar jucătorilor tineri devine puternic, FCSB poate fi o nucă tare”

Citește și alte știri de actualitate: 

Gazzetta dello Sport dezvăluie strategia lui Inter pentru Olimpiu Moruțan: „L-au blocat!”

VIDEO Patronul lui Sepsi, discurs de zile mari pe noul stadion: „De ce să nu ne îndeplinim acest vis?”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
cornelcc
cornelcc  •  14 Aprilie 2021, 14:07

"N-ea" Sparțu asta isi aminteste de un meci CSU craiolguțapsd - Viitura ***? Sau la astia cu origini in casa cu fermoar in loc de usa e caracteristica memoria scurta?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dansy
dansy  •  14 Aprilie 2021, 11:21

Da Clinceniul se va bate la victorie cu "toate"echipele din play off.Noi intelegem ce inseamna asta.Adica cu" autobaza" in careu si dat la gioale.Ca si Chindia.Pai iti este si frica ,jucator fiind,sa intri unul la unul cu asemenea echipe.

observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  13 Aprilie 2021, 20:30

Academica a fost infiintata cu banii lui Becali. DE la Botosani se iau 3-4 jucatori pe an care se dau inapoi gratis. O mita pe care cine trebuie n-o vede. Dar nu e problema, ca Rotaru i-a dat destul lui Becali. Acuma s-au mai racit, de cand Becali i-a dat mecul CFR-ului in vara trecuta. Dar se impaca ei, fiti fara grija.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează