FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Poetul Valeriu Argăseală » Momentul în care președintele FCSB începe să recite în platoul Gazetei: „Se odihnesc cei plini de milioane / Lasă palate, conturi, avioane”

Articol de - Publicat miercuri, 06 septembrie 2023 20:30 / Actualizat miercuri, 06 septembrie 2023 21:33

Invitat în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, Valeriu Argăseală, 68 de ani, președintele FCSB, a fost provocat să recite pentru prima oară în direct una dintre poeziile scrise de el. 

- Domnule Argăseală, o prezență rară! Bine ați venit și-o să încep cu premiera pe care ne-ați pregătit-o.
- Mulțumesc, nea Ovidiu, de invitație.

- Vă pregătiți să scoateți prima carte de poezii, "Suflete reci". De unde pasiunea asta?
- Era ziua de naștere a domnului Vladimir Găitan. Am avut o relație foarte bună, chiar dacă era un dinamovist convins. Prieten foarte bun cu domnul George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie, care este stelist, FCSB-ist. A fost ziua de naștere a domnului Găitan și m-a rugat domnul Mihăiță să-i facem o surpriză lui Dodel, așa cum îi spunea. Atunci am scris o poezie inspirată din toată viața dânsului, mai ales că în ultimii zece ani a fost bolnav.

- Și? Ați citit-o acolo?
- Au fost mai mulți actori, oameni din anturajul dânsului, și a citit poezia domnul Mihăiță. Soția dânsului a plâns, fiica a plâns, lui i-au dat lacrimile. "Băi puișori! Voi surpriza asta mi-ați făcut-o? Nu se poate așa ceva". În momentul când se îndrepta către noi să rupă momentul de emoție, domnul George Mihăiță a luat și un tricou special pe care îl făcusem. "Uite, mă Dodele! Asta e surpriza noastră". Avea Steaua pe o parte și Dinamo pe cealaltă.

- De câți ani scrieți?
- Din 2017. Deci n-am stricat prea multe creioane. Ha, ha, ha! Am momente când scriu zi de zi, în alte perioade nu scriu câte două, trei săptămâni.

- Cam triste poeziile dumneavoastră...
- Soția, care este un critic aspru, mi-a spus: "Tu pari depresiv! Tu când scrii arăți că ceva în tine se petrece, dar nu în mod fericit".

- Așa și pare, să nu vă supărați.
- Eu scriu când sunt supărat și stresat.

- La câte titluri a pierdut FCSB...
- Ha, ha, ha! Trebuia să am mai multe volume. Ziua nu prea am timp de poezii și nici inspirație.

- Le scrieți la calculator sau cum?
- Le scriu cu clasicul pix sau creion pe foaie de hârtie, apoi le trec pe un stick. Cred că e o formă de a simți că transmitem ceva palpabil. Cu calculatorul e un zid care se creează între cel care scrie și rezultatul muncii lui.

Interpretare EXCLUSIVĂ a poeziei „Cimitirul și cuvântul”

Poetul Valeriu Argăseală » Momentul în care președintele FCSB începe să recite în platoul Gazetei: „Se odihnesc cei plini de milioane / Lasă palate, conturi, avioane”

Citește și:

CSA Steaua a finalizat programul de dezvoltare: ce echipă e prioritatea #1 + soluția pentru promovare + ușile rămân deschise pentru FCSB în Ghencea: „Cazarma 3618 trebuie să genereze și venituri”
CSA STEAUA
CSA Steaua a finalizat programul de dezvoltare: ce echipă e prioritatea #1 + soluția pentru promovare + ușile rămân deschise pentru FCSB în Ghencea: „Cazarma 3618 trebuie să genereze și venituri”
Rapidistul Mircea Geoană, întâmplare inedită cu Mircea Lucescu la Istanbul: „Am făcut 50 de metri în trei ore! Săreau turcii pe el”
PRIETENII LUI OVIDIU
Rapidistul Mircea Geoană, întâmplare inedită cu Mircea Lucescu la Istanbul: „Am făcut 50 de metri în trei ore! Săreau turcii pe el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
Stars
Stars  •  07 Septembrie 2023, 11:49

O multime de frustrati s-au calcat pe degetele de la picioare pt prima data cand au auzit ca e vorba de poezie.....evident era vorba de autor, dusmanul stelist, trista soarta! :)))))) La tv sa-l chemati pe Argaseala sa ne cante o romanta, te unge la inima dupa ce lalaie vreun rapidist sau dinamovist consacratele momentului, am pomenit rapidist si dinamovist ca m-am gandit la ala mic, nascut rapidist, fan dinamovist! :)))))

Spaceballs
Spaceballs  •  07 Septembrie 2023, 09:45

Abilitatea de a versifica nu te face automat poet. Ce scrie 'nea Argaseala e de o mediocritate exemplara.

remarque
remarque  •  07 Septembrie 2023, 08:31

fara suparare dar poezie inseamna altceva.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează