FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FC BOTOȘANI

FOTO+VIDEO Liniște și pace în Moldova » Poli Iași și FC Botoșani au oferit fotbal „cu porția” în „Copou” și rămân „împotmolite” în subsol. Clasamentul ACUM

Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc +19   FOTO
Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc

Articol de , - Publicat luni, 18 septembrie 2023 20:21 / Actualizat luni, 18 septembrie 2023 20:36

Derby-ul Moldovei, Poli Iași - FC Botoșani, s-a încheiat nedecis, 1-1, la capătul unei partide în care doar în repriza a doua s-a jucat un fotbal de calitate. 

Meciul din Copou a început neașteptat de molcom pentru două echipe cu mare „foame” de puncte. A trebuit să treacă un sfert de oră până la o primă ocazie mai acătări. Ieșeanul Bordeianu a plasat bine balonul, însă portarul Ducan s-a întins și a scos de lângă bară.

Apoi s-a reinstalat acalmia, fiecare făcând parcă eforturi să-și reintre în ritmul competițional, la capătul a două săptămâni rezervate exclusiv echipelor naționale. Fără victorie acasă, la ora partidei, Poli a avut mai mult mingea, numai că n-a prea știut ce să facă cu ea în fața unui careu aglomerat. 

30 de minute pentru o jumătate de ocazie

Botoșaniul? Abia după mai bine de jumătate de oră a ieșit și echipa lui Dan Alexa de la cutie. Șeroni a avut o poziție bună, însă reluarea a fost prea moale pentru a-l pune pe picior greșit pe experimentatul Silviu Lung jr (33). 

Adams Friday chiar a reușit să-i dea emoții, numai că balonul s-a scurs pe lângă stâlpul din stânga goalkeeperului ieșean (34). Și cam asta a fost cu adevărat notabil într-o primă parte cu iz mai de grabă de „amical”. 

Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
+15 FOTO

Șeroni a redus asistența la tăcere imediat după pauză

Partea a doua a adus în sfârșit și golul. Șeroni! A 10-a reușită a fundașului botoșănean în Liga 1, la un corner bătut de Florescu (48). Poli? Inițial fără replică. Fără soluții în fața unui adversar care a băgat autobuzul în poartă. 

Leo Grozavu l-a trimis în banda stângă pe tehnicul Phelipe, în locul lui Robert Ion, dar ocaziile au apărut la două centrări venite din flancul drept: Ducan i-a refuzat golul lui Florin Ilie, iar căpitanul Samayoua a reluat „alături” (63).

Iașiul a avut ultimul cuvânt

 Aveau să fie oportunitățile care au anunțat egalarea Iașului. Cu Rareș Ispas la serviciu și Gheorghiță la finalizare: 1-1. 

Oaspeții au avut pe final șansa lui 1-2, însă Cărăușu a ratat reluarea, la centrarea lui Florescu, iar Lung a îndepărtat pericolul. A fost ultima mare oportunitate a partidei. Poli rămâne fără victorie acasă, Botoșaniul fără victorie de la începutul sezonului!

FINAL » Poli Iași - FC Botoșani 1-1

Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
+15 FOTO
  • Gheorghiță a restabilit egalitatea în 68: a trimis în plasă din fața porții, la centrarea lui Ispas. 

  • Imagini surprinse la start de fotoreporterul GSP prezent în Copou:
Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc
+15 FOTO
  • Poli Iași - Botoșani e în linie dreaptă! Echipa lui Dan Alexa pune la cale ultimele detalii înainte de startul partidei:
Liniște și pace în Moldova » Poli Iași și FC Botoșani au oferit fotbal „cu porția” în „Copou” și rămân „împotmolite” în subsol. Clasamentul ACUM
Imagine surprisă la încălzire, înainte de Poli Iași - Botoșani / foto: Ionuț Tăbultoc

Poli Iași - FC Botoșani, echipe de start: 

Poli Iași: S. Lung - Martac, F. Ilie, Samayoa, R. Ispas - R. Alin, M. Bordeianu, Marchioni - Gheorghiță, Vojtus, R. Ion
Rezerve: Ailenei, Luis Phelipe, Jatoba, S. Buș, A. Dumitru, Katanec, Ciobanu, Stefanovici, Harrison
Antrenor: Leo Grozavu

FC Botoșani: Ducan - Adams, J. Pius, Șeroni, Țigănașu - G. David, Dican, Florescu, Pinson - M. Ilicic, Kablan Davy N'Goma
Rezerve: Ureche, R. Benzar, Mutombo, Creț, Cioiu, Mouaddib, Zabou, Carăușu, G. Dragomir
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: „Emil Alexandrescu”, Iași (capacitate - 11.500 locuri)
Arbitru: Ionuț Coza (Cernica - Ilfov) / A1: George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel) / A2: Mihăiță Necula (București) / Arbitru VAR: Adrian Cojocaru (Galați) / Arbitru AVAR: Robert Avram (Pitești) / R1: Iulian Călin (Ștefănești) / Observator arbitri: Marian Dorobanțu (Buzău)

VIDEO Valeriu Iftime altfel: ce urmărește la TV, ce femeie din viața publică îi place, cea mai importantă personalitate întâlnită

Citește și alte știri de actualitate: 

A intrat buldozerul! » Începe demolarea stadionului istoric din România: sute de oameni au venit azi să-și ia rămas bun de la arenă

Gică Hagi aruncă prosopul: „Eu sunt depășit, ce să mai fac? Mai există respect? Campionatul e pierdut!”

VIDEO Faza penalty-ului dictat ușor de Sebastian Colțescu în Farul - FCSB » Hagi, criză de nervi: „De ce nu mergi la VAR?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
rav410wrc
rav410wrc  •  18 Septembrie 2023, 20:29

Bre, da' nici un articol despre omenia, care-ncepe acusica, de la Cluuuj ?! ;)))

freddy
freddy  •  18 Septembrie 2023, 20:19
Postat de Mache_mana_iute pe 18 Septembrie 2023, 19:11

Zicea ionescugeorge că echipele din Moldova nu au suporteri pe GSP și din acest motiv ar merita să retrogradeze. Răutăți oltenești. :-((( Mă bucur să văd că a apărut câte un suporter pt. fiecare dintre cele 2 combatante de azi. De obicei îmi doresc ca ambele formații moldovene să câștige, însă acum voi ține pumnii strânși echipei lui Iftime. Mama e din Botoșani... tata din Iași. Știți vorba aia: "decât să plângă mama... mai bine să plângă emilian_din_iași".:-((( Inima, situația din clasament, dar și dragostea mamei pentru pletele chirurgului îmi spun că tre' să țin cu echipa de casă a lui nea Jiji. Hai Botoșani! Și nu uitați: Cât e Alexa pe bancă ... nu ne bate nici Prodanca! :-)))

Cred ca Botoșani se salvează lejer. Este o echipa decenta. Iașiul în schimb o sa aibă probleme mari. Și e ciudat pentru ca în teorie Iașiul ar trebui sa fie peste Botoșani. În fine... Mama ta poate sa stea liniștită. Alexa e safe ca nu se duce Prodanca pana acolo... :)))

contrabas3
contrabas3  •  18 Septembrie 2023, 19:57
Postat de contrabas3 pe 18 Septembrie 2023, 19:02

Se dau cel puțin două goluri după pauză.

Am zis!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close