FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FCSB 1-2

Poli Iași - FCSB 1-2 // VIDEO La spartul târgului! » Victorie chinuită pentru echipa lui Vintilă în fața moldovenilor

Articol de - Publicat marti, 03 decembrie 2019 20:30

FCSB a învins-o cu greu pe Poli Iași, scor 2-1, într-un meci din etapa a 19-a din Liga 1.

FCSB a fost la câteva minute să mai piardă puncte prețioase în fața unui „creditor”, Poli Iași, așa cum s-a întâmplat și cu Astra (1-3), dar Tănase și Man au pus-o de o „remontadă”.

50 de goluria marcat Florin Tănase în Liga 1 cu reușita de aseară în 183 de meciuri

Presată că a rămas cu un avans de doar un punct față de primul loc care duce în play-out, cu un plus de prospețime după ce n-a jucat etapa trecută, FCSB nici nu concepea să treacă de o trupă moldavă cu 9 absenți. Optimismul bucureștenilor era alimentat și de alte elemente: gazonul foarte bun, după ce terenul din Copou a trecut prin reparații capitale, și prezența scăzută a spectatorilor.

Coșmarul Cristea 

Supărați pe faptul că în ultimele patru runde, trupa lui Teja nu a obținut decât un punct, și neîncrezători că echipa lor favorită nu a devenit vasala unui club care a dat doi jucători gratuit și a virat 500.000 de euro în ultimele luni pentru trei fotbaliști, ieșenii nu au mai umplut tribunele stadionului „Emil Alexandrescu” așa cum se întâmpla în trecut, doar 4.000 de oameni venind la meci. Cu atâtea atu-uri în mână, oaspeții au început ca și cum meciul era deja câștigat. Drept urmare, jocul formației lui Vintilă a avut un start moale, fără orizont. Tablou perfect pentru Andrei Cristea care l-a făcut încă o dată pe Gigi Becali să regrete că, la 14 ani de dubla din memorabilul meci cu Valencia, nu l-a reîmbrăcat în roșu și albastru.

Mai băgați bani la Iași! 

După ce, practic, a luat anul trecut titlul celor de la FCSB, trimițându-l la Cluj Napoca, idolul din Copou l-a învins și aseară pe Bălgrădean în minutul 15. 

17 penalty-uria scos Tănase în prima divizie

Oaspeții s-au trezit repede, Tănase onorând banderola de căpitan. Atacantul lui Vintilă a trăsnit bara în minutul 24 și-a obținut un penalty în minutul 31, pe care l-a și transformat, după un fault inutil al lui Breeveld, fost fecesebist, reprofilat la și de nevoie în fundaș central din închizător. Schimbarea ofensivă, efectuată la pauză, Nedelcu - Gnohere, a crescut ritmul ofensiv al FCSB. Golul s-a lăsat însă așteptat pentru că „Bizonul” a trimis pe lângă în minutul 52, a reluat slab în minutul 62 și-a fost blocat de Rusu în minutul 65, iar Florinel Coman (49) nu a cadrat mingea și-a fost apoi anihilat cu un sfert de oră înainte de final.

Cu inima-n gât


Iașiul nu a stat doar în apărare după odihnă, Passaglia (59) și Onea (63) dându-i palpitații lui Bălgrădean. Finalul a fost tăios, Manea (81), respectiv Assulin (82) trecând pe lângă lovitura decisivă. Meciul se îndrepta spre un 1-1 ce-ar fi învolburat apele la FCSB, mai ales că pierdea două puncte mari în fața unui club pe care-l susține financiar. Dar Man (90+2), aproape inexistent tot meciul, s-a salvat și pe el, și mai ales pe FCSB. 

FCSB ocupă locul 6, cu 30 de puncte, la egalitate cu Gaz Metan. Poli Iași se află pe poziția a 9-a, cu 22 de puncte.

Poli Iași - FCSB 1-2

Gigi Becali se teme de Andrei Cristea: „Trebuie să-l păzim, că ne-am mai fript cu el”

Dragoș Nedelcu (22 de ani) s-a întors în echipa roș-albaștrilor, după entorsa de genunchi și întinderea de ligamente suferite la meciul câștigat în luna iulie cu Alașkert, scor 3-0, din turul doi al Europa League.  

Mihai Pintilii (35 de ani) a reapărut și el în lotul lui Vintilă, însă e doar rezervă în această seară. Căpitanul echipei s-a accidentat în septembrie, înainte de finalul primei reprize a meciului cu CFR Cluj, scor 0-0. Atunci a suferit o ruptură musculară.

Echipele de start:

Poli Iași: D. Rusu - Cabral, Breeveld, Frăsinescu, A. Radu - Fr. Cristea, Passaglia - Platini, R. Onea, Bîrnoi - A. Cristea 
Rezerve: Cobrea, Hațiegan, Hazan, A. Bălan, Devesa, Diallo, Chelaru 
Antrenor: Mihai Teja 

FCSB: Bălgrădean - Cr. Manea, Planic, I. Cristea, Panțîru - Oaidă, Nedelcu, Ov. Popescu - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad, Pintilii, L. Filip, Gnohere, Soiledis, Vînă, Ad. Popa 
Antrenor: Bogdan Vintilă

Stadion: „Emil Alexandrescu”
Arbitri: Istvan Kovacs (Satu Mare) / Asistenți: Vasile Marinescu (București), Ovidiu Artene (Vaslui) / Rezervă: Ovidiu Mazilu (Satu Mare)

Vezi și:

VIDEO Gică Hagi, reacție virulentă la adresa FRF: „Vi s-a interzis să mă întrebați? Da, n-am fost invitat la tragerea la sorți pentru EURO 2020!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (247)
113553039978134
Costica Muresan  •  04 Decembrie 2019, 10:31

cum dracu se face ca crestinu primeste 11 m degeaba voi nu vedeti ca fac jocuriile ciobanului orbireati toti hu

7manuel
7manuel  •  04 Decembrie 2019, 09:44

Frustratii mimamovisti isi fac din nou aparitia. Ei saracii si cand Steaua ii batea ani la rand incontinuu se gandeau ca ceva nu-i in regula si dadeau vina pe anumiti jucatori. Tipic frustratilor!

blatistu49
blatistu49  •  04 Decembrie 2019, 09:36

unca o escrocherie a ciobanului infractor BREVELD de la inceput a fost pus sa greseasca si la MEDIASI cind juca rezolva meciurile ciobanului penal blat ordinar

Vezi toate comentariile (247)
Comentează
Close