FOTBAL  »  Superliga  »  IAȘI

POLI IAȘI. În vremuri de coronavirus, preparatorul fizic e și psiholog

Sursa foto: Poli Iași
Sursa foto: Poli Iași

Articol de - Publicat joi, 09 aprilie 2020 21:00

Cezar Honceriu, specialistul pe fitness al lui Poli, le susține moralul jucătorilor străini din lot, rămași în Iași, departe de familii. El este absolvent al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și profesează ca preparator din 2000.

Președintele lui Poli, Ciprian Paraschiv, își face griji în privința expaților din lot: „Toată lumea mă întreabă de pregătirea fizică, dar nimeni nu se gândește și la aspectul psihologic. În special la fotbaliștii străini există riscul de a se instala depresia și anxietatea. Majoritatea nu vorbesc nici limba română, sunt departe de familii, izolați într-un complex rezidențial". 

Rednic are 13 jucători de alte naționalități: argentinienii Chacana, Passaglia și De Iriondo, Breeveld (Surinam), Bourama (Mali), olandezii Cabral şi Luckassen, Habibou (Republica Centrafricană), Platini (Insulele Capului Verde), Klimavicius (Lituania), Omoh (Nigeria), Assulin (Israel) şi basarabeanul Rusu. Dintre ei, doar Klimavicius, Assulin, Breeveld şi Rusu au plecat în țările lor de proveniență. 

„Deocamdată, nu ne-am gândit să le luăm un psiholog. Mai vorbește Rednic cu ei, dar principalul lor punct de sprijin este preparatorul fizic Cezar Honceriu. 

El interacționează mult cu ei și le dă sfaturi nu doar pe partea de fitness. Totodată, îi mai ajutăm la cumpărături", a explicat președintele moldovenilor, care a anunțat că va rezolva cât de curând și problema chiriilor restante la apartamentele în care locuiesc.

„Cel mai bun medicament pentru psihicul jucătorilor ar fi banii. Dar deocamdată nu-i avem. Alerg să fac rost" 

- Ciprian Paraschiv, președinte Poli Iași

12 martiee data la care s-a oprit campionatul în România. FRF preconizează să se reia la începutul lui iunie

Citește și alte știri despre Poli Iași:

WhatsApp Q&A » Andrei Cristea intră în provocarea GSP: cum răspunde cu un emoticon la întrebări și afirmații inedite

Mircea Rednic în versuri! Ieșenii i-au zis „Mircea cel Mare” și i-au scris o poezie specială

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează