FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Portarul Robert Popa, omul meciului cu FCSB, a fost campion național de juniori la aruncarea greutății

Portarul FCU Craiova, Robert Popa, 18 ani
Portarul FCU Craiova, Robert Popa, 18 ani

Articol de - Publicat luni, 07 februarie 2022 13:18 / Actualizat luni, 07 februarie 2022 14:35

Portarul FCU Craiova, Robert Popa, 18 ani, a fost omul meciului cu FCSB (2-2), reușind nu mai puțin de 7 intervenții, dintre care patru superparade. În perioada junioratului, Popa a practicat cu succes și atletismul. 

În 2016, pe când avea 13 ani, Robert a devenit campion național la aruncarea greutății, cu performanța de 14,34 metri.El a reprezentat Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea.

Tot la CN de atletism din 2016, Robert Popa s-a clasat pe locul 4 la aruncarea discului, cu 33,56 metri.

Internaționalul de juniori, transferat de Adrian Mititelu la 1 iulie 2020 de la Flacăra Horezu (L3), a început campionatul ca al treilea portar, după austriacul Armin Gremsl (27 de ani), plecat între timp, și Sorin Mogoșanu (27 de ani).

Robert Popa și-a așteptat rândul și a debutat în Liga 1, sub comanda lui Adrian Mutu, la meciul din etapa a 10-a, cu FC Botoșani (1-1), în deplasare, unde a avut, de asemenea, o prestație foarte bună.

Până să vină Nicolo Napoli, Robert Popa a apărat prin rotație cu Mogoșanu. Antrenorul italian a fost primul care l-a titularizat pe goalkeeperul de 18 ani trei meciuri la rând. Contra celor de la FCSB, Popa a bifat al 12-lea meci în Liga 1.

„Clienții” lui Gigi Becali, după FCSB - FCU Craiova 2-2: „Deja am vorbit cu MM să-i găsim înlocuitor” + „Cum, mă, Pintilii, să faci așa ceva?!”
FCSB - FCU CRAIOVA 2-2
„Clienții” lui Gigi Becali, după FCSB - FCU Craiova 2-2: „Deja am vorbit cu MM să-i găsim înlocuitor” + „Cum, mă, Pintilii, să faci așa ceva?!”

Robert Popa se visa golgeter

Când s-a apucat de fotbal, Robert Popa visa să fie golgeter. 

„Am început fotbalul la 6 ani și jumătate la Râmnicu Vâlcea. N-am fost portar de la început, am fost atacant. Îmi doream să fiu un număr 9 autentic, dar pe parcurs s-a schimbat situația și am devenit portar. Postul de portar e mai complex, în sensul psihologiei”, a povestit revelația dintre buturile nou-promovatei, pentru FCU TV.

Robert Popa n-a fost pe placul lui Nicolae Dică

Robert Popa a fost transferat de FCU Craiova de la Flacăra Horezu (L3), după un scurt periplu la FC Argeș (L2). Popa a plecat din Trivale nemulțumit că antrenorul Nicolae Dică nu i-a dat prea multe șanse să apere în fața lui Răzvan Duncan, în prezent la CS Mioveni.

„Eram la Horezu, iar după ce FCU a promovat matematic în Liga 2, am fost contactat de cei din conducere pentru a discuta. Când am auzit, eu fiind oltean din Vâlcea, a fost o bucurie enormă în sufletul meu. N-am stat prea mult pe gânduri și am venit imediat la Craiova. Pentru mine a fost un nou început, o echipă cu tradiție și cu suporteri minunați. 

A fost o zi foarte frumoasă din viața mea. Am trecut la alt nivel, mult mai aproape de fotbalul adevărat. Presiunea e mare, acest club are nevoie de rezultate, fanii la fel. Pentru mine e maximum ce mi se poate întâmpla în momentul acesta. Nu cred că se poate ceva mai frumos de atât", a dezvăluit fericit Popa, care va împlini 19 ani pe 5 martie.

Portarul Robert Popa, omul meciului cu FCSB, a fost campion național de juniori la aruncarea greutății
Robert Popa conduce un bolid de lux

„E mai mult decât mi-aș dori, să reprezint țara”

Tânărul portar se pregătește în fiecare zi cu gândul la naționala mare. 

E greu de explicat în cuvinte ce aș simți dacă aș fi convocat la prima reprezentativă. E mai mult decât mi-aș dori, să reprezint țara. Dacă voi face totul cum trebuie și mă voi antrena la fel de bine, iar performanțele mele vor fi tot mai bune, presupun că va veni și acest moment când voi ajunge la prima reprezentativă
- Răzvan Popa

1,90 metrieste înălțimea portarului Robert Popa

200.000 de euroeste cota piață a lui Popa, conform transfermarkt.com

Cifrele lui Robert Popa în meciul cu FCSB (2-2)

  • Index InStat 245
  • Șuturi pe poartă 9
  • Goluri primite 2
  • Șuturi apărate 7
  • Șuturi apărate 78%
  • Superparade 4
Portarul Robert Popa, omul meciului cu FCSB, a fost campion național de juniori la aruncarea greutății
Robert Popa, la 12 ani, campion național la aruncarea greutății

Citește și alte știri despre FCU Craiova: 

Adrian Mititelu Jr, în extaz după rezultatul cu FCSB: „Un egal cât o victorie!”

Omul din spatele CS Universitatea Craiova face noi dezvăluiri: „Dacă Mititelu ne spunea că dă drumul la echipă, actuala CSU nu ar fi existat!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  07 Februarie 2022, 23:33

Razvan Popa nu e totuna cu Robert Popa! ala care a declarat ca vrea sa ajunga portarul nationalei este Robert, de la FCU, nu Razvan de la Voluntari, dragi ziaristi ai lui gspeste!

tivireli
tivireli  •  07 Februarie 2022, 17:12

Am vazut cum ai gandit penaltiul. Ai gandit foarte bine, dar execuția a fost una care se intamplă rar, una din zece. Fi foarte atent cand pleci, acum trebuia sa mai stai o fractiune de secundă, pentru a fi el pe ultimul pas. Sunt convins ca pe urmatorul il vei apăra. Mult succes si noroc cu Dumnezeu langa tine. Nimic nu se poate fara.

kuba
kuba  •  07 Februarie 2022, 14:40
Postat de george.br pe 07 Februarie 2022, 14:21

Popica va ajunge mare. Sper sa aiba taria si maturitatea de a nu se lasa coplesit de potopul de laude si de a-si vedea de drumul pe care a pornit. Felul in care vorbeste imi da sperante ca va reusi. Mult succes, Robert Popa!

Popicu va fi nr 1 al Nationalei.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează